Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Преддипломная ПРАКТИКА!!!.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
60.89 Кб
Скачать

5 . Порядок виконання робіт на виробництві

Для визначення необхідних видів ремонту на обслуговуваних автомобільних дорогах виробляється обстеження обслуговуваних підприємством автомобільних доріг. В комісії на обслуговуванні автомобільних доріг необхідна присутність представників ДАЇ.

По результатам обстеження визначаємо ділянки автомобільної дороги, на котрих необхідно виконувати капітально-вдосконалений, капітально-полегшений і поточний ремонти.

Створюється комісія для складання актів дефектів на ділянки, що ремонтуються з представниками замовника. Складається акт дефектів, в якому відображаються усі необхідні види робіт згідно встановленої технології виконання робіт. Інженером виробничо-технічного відділу на основі акту дефекту складається кошторис виконуваних робіт. Виробник робіт (майстер) згідно кошторису на ділянці виробляє необхідний вид ремонту.

Після закінчення робіт створюється комісія по прийомці видів робіт. В результаті підписується акт прийомки виконаних робіт, який складається з:

1. Акт прийомки.

2. Відомість контрольних промерів геометричних параметрів.

3. Відомість виконаних робіт.

4. Графічна схема.

5. Акт, протокол недоліків виконаних робіт, виявлених при прийомці.

6. Відомість демонтуючи споруд, при прийомці автодоріг у експлуатацію.

7. Окрема думка.

Після закінчення виконання робіт створюється підрахунок фактичної вартості виконаних робіт і складається акт форми 2КБ.

6 . Характеристика роботи планово-виробничого відділу.

Планово-виробничий відділ здійснює роботу по економічному плануванню в управлінні, направленому на організацію господарської діяльності підприємства.

Займається складанням річного переліку виробництва дорожньо-будівельних робіт, погоджують і взаємно ув’язує всі його розділи. Доводить місячні плани по праці підрозділам управління і підводить підсумки по виконанню плану.

Веде облік по виконанню об’ємів дорожньо-будівельних робіт. Готує накладні і акти здачі-прийомки дорожніх робіт.

Також до робіт планово-виробничого відділу відноситься знання постанов, розпоряджень та приказів вищестоящих органів, методичних, нормативних та інших керуючих матеріалів по економічному плануванню. Сюди ж, до обов’язків планово-виробничого відділу відноситься облік і аналіз господарської діяльності підприємства; організація планової роботи; статистичної звітності, планово-облікова документація: також сюди відноситься економічний аналіз кількісних і якісних показників діяльності підприємства та його підрозділів.

7 . Охорона навколишньої природної середи

Загальна екологічна характеристика ділянки дороги і оцінка впливу на навколишню середу.

Проектована ділянка дороги не перетинає територіальних заповідних зон, археологічних пам’ятників, цінних лісонасаджень та шляхів міграції тварин.

Заболочувань, ерозії грунту немає.

Недостатність отворів водопропускної труби і замулюваність водовідвідної канави на ділянці км 177+800 до перетину з вулицею Садова призводить до періодичного підтоплення садиб у період інтенсивних денних дощів.

На період вишукувань рух транспорту здійснювалось по існуючій дорозі з асфальтобетонним покриттям шириною 7 м. Поперечний профіль спотворений, на дорозі напливи. На ділянці підходів до залізничного вокзалу до колгоспного ринку із-за великої інтенсивності і вузької проїзної частини різко змінюється різким рухом, з частими гальмуваннями і прогазовками.

Існуючі дефекти на дорозі тягнуть за собою засмічення атмосфери і придорожньої смуги окисом вуглеводу і з’єднуваннями свинцю, перевищуючими допустиму концентрацію. З метою максимального скорочення негативного впливу на навколишнє середовище від руху транспортом проектом передбачені заходи і витрати на відновлення природних фактів або виключення впливу на них.

Це у першу чергу, пристрій нового асфальтобетонного покриття, виправлення профілю дороги, уширення проїзної частини на підходах до вокзалу і ринку. Ці заходи забезпечать нормальний режим роботи і умов руху транспорту з розрахунковими швидкостями.

Заміна труби отвором 0,5 м на 1,2 м, улаштування під в´ їздами у двори труб отвором 0,5 м і прочистка водовідвідної канави зліва від дороги виключать підтоплення садиб.

Збереження природного ландшафту, водоохоронні заходи.

Ремонт ділянки дороги запроектовано без зносу домобудівництв, вирубки зелених насаджень.

Передбачені проектом заходи по ремонту водовідводу забезпечать пропуск поверхневих вод без підтоплення прилеглих територій і переливом через дорогу.

Прогнозування екологічної якості прийнятих проектів рішень при капітальному ремонті ділянки автомобільної дороги, визначена розрахунком концентрацій токсичних речовин. (ТР) на 20-річну перспективу, приведена в наступній таблиці:

Ухили

%

Найменування

ТР

Розподіл концентрації ТР мг/м в

поперечному перетину дороги на відстані від

вісі дороги, м

1

2

3

4

5

6

Окис вуглецю

0,85

0,450

0,340

0,260

Окис азоту

0,050

0,027

0,020

0,016

Вуглеводні

0,175

0,095

0,060

0,050

Сапса

0,004

-

-

-

Окис вуглецю

0,445

0,230

0,145

0,115

Окис азоту

0,047

0,026

0,017

0,015

Вуглеводні

0,190

0,090

0,066

0,049

Сапса

0,005

-

-

-

Із порівняння даних таблиці з гранично допустимою концентрацією токсичних речовин видно, що на проектованій ділянці при заданій загрузці транспортним потоком концентрація токсичних речовин менш допустимої.