Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМС модуль 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

При вивезенні

1. Митне оформлення НСБ здійснюється в митниці за місцем постійного проживання його власника.

2. При відправленні НСБ за межі України його власник або інша особа, яка діє за нотаріально засвідченим дорученням власника цього багажу, заповнює митну декларацію у 2 примірниках, у кожному з яких зазначає відомості про вміст НСБ.

3. Після оформлення НСБ перший примірник митної декларації залишається в справах митного органу, другий - додається до товаросупровідних документів на НСБ.

Багаж, що відстав від власника - частина супроводжуваного багажу, що:

прибула в пункт призначення й не була отримана власником з будь- яких причин;

прибула в пункт призначення й була отримана громадянином помилково;

прибула в пункт призначення помилково.

При надходженні багажу, що відстав від власника, багаж розміщується та зберігається в окремому приміщенні. Перед цим багаж перевіряється на приборі "RAPISCAN".

Про розміщення такого багажу на склад складається акт та робиться запис у журналі реєстрації і контролю митного оформлення окремо слідуючого багажу, який надходить на склад.

При зверненні власника багажу або особи, яка діє за його дорученням, для отримання багажу працівником Служб забезпечення міжнародних пасажирських перевезень багаж в присутності працівників митниці доставляється до залу "Приліт", де підлягає митному контролю та митному оформленню.

Крім того, власник багажу або особа, яка діє за його дорученням, в акті, який складався при ввозі багажу, особисто робить запис: "Багаж отримано в повному обсязі. Претензій не маю". Проставляє дату отримання та підпис.

Митна декларація - письмова заява громадянина (уповн особи), яка подається МО та містить відомості щодо предметів, які переміщуються громадянами через МКУ, необхідні для їх МК та МОф. Форма декларації затверджується КМУ.

МД застосовується для письмового декларув предметів, що:

підлягають обов'язковому письмовому декларуванню; переміщуються в обсягах, які підлягають оподаткуванню;

належать до предметів, на переміщення яких встановлено заборони чи обмеження; тимчасово ввозяться (вивозяться) або переміщуються транзитом через МТУ; переміщуються в БВГ; переміщуються через МКУ у ВВ або МЕВ.

МД заповнюється власноручно громадянином, який досяг 16-річного віку (або вповноваженою ним особою), і засвідчується його особистим підписом до пред'явлення предметів для митного контролю. Відомості про предмети, що переміщуються через митний кордон України громадянами, які не досягли 16-річного віку та/або є недієздатними особами чи особами, цивільна дієздатність яких обмежена, зазначаються в деклараціях осіб, що їх супроводжують.

При декларуванні предметів уповноваженою особою у верх лівому кутку основного та/або зворотного боку декларації вчиняється запис "За дорученням" і зазначаються реквізити нотаріально посвідченого доручення (дата, серія та номер бланка (за наявності)), а також ПІБ та серія і номер паспорта довірителя.

Пункти та підпункти МД, що потребують відповіді "Так" чи "Ні", заповнюються шляхом проставлення Х-подібної позначки у відповідній рамці. При проставленні відмітки в рамці "Так" уносяться необхідні дані до полів (таблиць), які деталізують відповідний пункт декларації.

Посадові особи митних органів не мають права заповнювати МД, змінювати чи доповнювати відомості, зазначені в декларації, за винятком унесення до неї відомостей, що належать до компетенції митних органів.

МД не приймається до МОф ПОсобою МО в разі: заповнення МД з порушенням вимог порядку заповнення; заповнення МД олівцем; заповненняМД з виправленнями та/або підчищеннями.

Разом з МД для МК та МОф предметів громадянином (уповноваженою особою) подаються такі документи:

1) документи, що посвідчують особу та підтверджують країну постійного проживання громадянина (уповноваженої особи):

паспорт або інший документ громадянина, або інші документи, що підтверджують громадянство (підданство) громадянина;

2) товарні чеки, ярлики, рахунки, які можна ідентиф з наявними товарами, які підтверджують вартість товару;

3) товарно-транспортні документи на перевезення предметів (залізнична, авіац, автомобільна накладна, багажні документи;

4) документи, що підтверджують право на застосування пільгового режиму оподаткування;

5) документи, які відповідно до законодавчих актів видаються державними органами для здійснення МК та МОф;

6) документ контролю за переміщенням предметів;

7) документи, що підтверджують право власності на ТЗ;

8) зобов'язання про зворотне ввез/вивез або транзит предметів.