Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМС модуль 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Відомості, що оголошуються громадянами у мд:

1. Режим переміщення громадянина і предметів через МКУ: в'їзд, виїзд, транзит. 2. Відомості про особу: ПІБ; серія і номер паспорта. 3. Місце постійного проживання (країна). 4. Громадянство (підданство). 5. З якої чи/та в яку країну прямує. 6. Чи прямують разом з ним діти, скільки. 7. Кількість місць СБ, включаючи ручну поклажу. 8. Кількість місць НСБ. 9. Сума валюти України та іноземної валюти готівкою, платіжні документи та інші цінні папери, банківські метали, кількість виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння в будь-якому вигляді і стані.

10. Наявність предметів, які потребують обов'язкового декларування і переміщення яких через митний кордон здійснюється за дозвільними документами. 11. Наявність предм, які підлягають оподаткув. 12. Наявність предметів, які тимчасово ввоз/вивоз. 13. ТЗ і Відомості про ТЗ; напрямок переміщення - ввезення/вивезення (тимчасове, зворотне).

Дії посадов.Особи мо при внесенні до мд відомостей:

3.1. Прийняття МД до оформлення

3.1.1. Посадова особа митного органу перевіряє повноту та правильність заповнення МД та відповідність даних, зазначених у ній, відомостям, що містяться у поданих разом з МД документах.

3.1.2. Посадова особа митного органу обводить дані, зазначені в пункті 3 та підпункті 4.1 МД, суцільною лінією, яка унеможливлює внесення будь-яких доповнень. Після цього посадовою особою митного органу в графі "Для службових позначок" або на вільному верхньому полі основного або зворотного аркуша декларації проставляється відбиток штампа "Під митним контролем", час прийняття декларації до оформлення та підпис цієї посадової особи митного органу, чим засвідчується прийняття декларації до митного оформлення

3.2. У графі "Для службових позначок" посадовою особою митного органу зазначаються відомості про:

валютні цінності (словами):

номер уніфікованої м.квитанції МД-1;

вартість товарів, пропущених на підставі поданої декларації зі сплатою або без сплати податків і зборів;

предмети, не пропущені через митний кордон України внаслідок заборон або обмежень або у зв'язку з несплатою.

Заповнення МД при переміщ. валютних цінностей, що належать підприємству:

4.1.1. Валютні цінності, що належать підприємству, декларуються громадянином, який їх переміщує, окремо від власних валютних цінностей.

На валютні цінності, що належать підприємству, громадянин заповнює два примірники МД.

Один примірник оформленої належним чином декларації залишається в справах митного органу, другий - у громадянина.

МД при ввезенні в НСБ (БВГ):

4.2.1. Громадян ин - власник НСБ (БВГ) при в'їзді в Україну повинен заявити в декларації, яка заповнюється ним в пункті пропуску через митний кордон України в одному примірнику, відомості про наявність НСБ (БВГ) і про кількість його місць.

Оформлена МД передається власнику НСБ (БВГ).

4.2.2. При отриманні НСБ (БВГ) громадянин - власник НСБ (БВГ) (уповноважена особа) подає посадовій особі митного органу МД, оформлену в ПП через МКУ, та декларацію, у якій задекларовані предмети, що переміщуються через митний кордон у НСБ (БВГ), заповнену ним у двох примірниках.

4.2.3. Після завершення митного оформлення МД, оформлена в пункті пропуску через митний кордон України, і один примірник оформленої декларації, у якій задекларовані предмети, що переміщуються через митний кордон у НСБ (БВГ), передаються громадянину (уповноваженій особі).