Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМС модуль 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
133.63 Кб
Скачать

Не підлягають пропуску через митний кордон України:

товари, що можуть завдати шкоди здоров'ю або загрожувати життю населення та тваринному світу чи призвести до заподіяння шкоди довкіллю;

літературні та художні твори та інша друкована продукція, кіно, фото-, аудіо- та відеоматеріали, що пропагують війну, жорстокість, порнографію, расову, етнічну або релігійну ворожнечу, закликають до насильницького повалення конституційного ладу в Україні; товари та особисті речі, на пропуск яких потрібні дозволи інших державних установ, без наявності цих дозволів.

Обмеження щодо віку транспортних засобів, що ввозяться в Україну, встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Тимчасове ввезення

Митне оформлення товарів, що ввозяться громадянами на митну територію України в режимі тимчасового ввезення в обсягах, що підлягають оподаткуванню, проводиться шляхом письмового декларування та подання митному органу зобов'язання про зворотне вивезення таких товарів за митну територію України.

Пропуск через митний кордон України товарів, що тимчасово ввозяться громадянами на митну територію України під зобов'язання про їх зворотне вивезення, сумарна митна вартість яких не перевищує 1000 євро та загальна вага яких не перевищує 100 кг, або одного неподільного товару незалежно від митної вартості та ваги дозволяється за умови письмового декларування в порядку, передбаченому для громадян, та внесення такими громадянами на рахунок митного органу, що здійснив пропуск таких товарів на митну територію України, грошової застави у сумі податків, що підлягають сплаті при ввезенні таких товарів на митну територію України з метою вільного використання. Порядок внесення та повернення грошової застави визначається Державною митною службою України.

У разі втрати чи повного зіпсування тимчасово ввезених товарів внаслідок форс-мажорних обставин строки, передбачені зобов'язаннями, зупиняються, а грошова застава повертається власнику або його спадкоємцю.

НСБ можуть відправити: громадяни, які прямують за кордон на постійне місце проживання; громадяни України, які прямують за кордон у службових справах на строк більше 1 року; іноземні громадяни, які прямують за кордон у службових справах; іноземні студенти, строк перебування яких в У-ні перевищує 1 рік. Багаж, який переправляють окремо, підлягає митному оформленню тією митницею, в зоні діяльності якої тимчасово або постійно проживає власник багажу. При оформленні цього багажу його власник повинен пред’явити митниці: 1) закордонний паспорт чи документ, що його замінює; 2) квиток для проїзду за кордон;

3) МД в 3 примірниках

Порядок мОф нсб при ввезенні

1. Факт відправлення НСБ із-за кордону зазначається в митній декларації, яка заповнюється власником в 1 примірнику на прикордонній митниці при в'їзді в Україну.

Митна декларація, засвідчена відтиском особистої номерної печатки посадової особи митного органу, залиш у власника НСБ.

2. При отриманні НСБ власник подає митниці митну декларацію, у якій заявлено про НСБ, предмети, валюту та цінності, пропущені при в'їзді в Україну.

3. У разі отримання НСБ особою, яка діє за дорученням власника, ця особа подає митниці митну декларацію власника НСБ та відповідне нотаріально засвідчене доручення.

4. Предмети та цінності, що містяться в НСБ, декларуються на окремому бланку митної декларації.