Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пенсії.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
25.17 Кб
Скачать

Завдання для семінарського заняття № 1 Правові гарантії захисту життя, здоров’я і майна посадових осіб митної служби України

  1. Поняття правового захисту працівників митних органів.

  2. Заходи правового захисту працівників, що здійснюються підрозділами митних органів або громадськими організаціями працівників (внутрішні заходи).

  3. Спеціальні заходи забезпечення безпеки працівників митних органів, що здійснюються спеціально уповноваженими державними органами (зовнішні заходи).

  4. Самозахист працівників митних органів (застосування фізичної сили, спеціальних засобів та зброї).

  5. Юридична відповідальність за посягання на життя, здоров’я, честь, гідність та майно працівників митних органів.

Задача № 1.

Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску інспектор митної служби Соколов С. запропонував водію автомобіля “ВАЗ-2109” Ковальову В. вийти з автомобілю, відкрити багажник і розкрити сумку, яка там знаходилась. Вийшовши з автомобілю Ковальов В. відмовився виконати вимогу інспектора і коли останній намагався відкрити багажник самостійно, образив його.

Чи порушені права посадової особи при виконанні службових обовязків?Яким чином повинно бути здійснено правовий захист інспектора Соколова С.?

Задача №2.

В районний відділ міліції звернулась гр-ка Лисиця М., яка повідомила, що декілька днів назад невільно стала свідком розмови між її сусідом – інспектором митної служби Трохимовим М. і незнайомим чоловіком. У ході цієї бесіди незнайомець погрожував Трохимову М. якимось предметом, схожим на пістолет. З уривків розмови Лисиця М. зрозуміла, що погрози пов’язані з виконанням Трохимовим службових обов’язків.

Яке рішення повинно бути прийнято з приводу такої заяви?Надайте розширену відповідь з приводу заходів, які можуть бути застосовані.

Задача №3.

До начальника юридичного відділу митниці звернувся інспектор Садовський Л. з проханням направити до районного суду, де розглядається справа про розлучення, представника відділу для представництва його інтересів. Свою просьбу Садовський Л. мотивував тим, що він не володіє юридичними питаннями, а його дружина приходе на засідання в суд з адвокатом.

Яке рішення повинен прийняти начальник юридичного відділу?

Список нормативних актів:

1.Митний кодекс України.

2.Закон України “Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів” від 19.12.1993 р.

3.Наказ ДМСУ від 07.06.2010 р. Про затвердження Примірного положення про підрозділ правового забезпечення регіональної митниці, митниці, спеціалізованої митної установи та організації, підприємства, що належить до сфери управління Держмитслужби.

Завдання до семінарського заняття № 2

Тема: Соціальний захист працівників митних органів.

  1. Поняття матеріально – побутового забезпечення посадових осіб митної служби. Різновиди матеріально – побутового забезпечення та соціальних послуг які держава гарантує працівникам митних органів.

  2. Гарантії оплати праці працівників митних органів. Умови грошового забезпечення посадових осіб та оплати праці працівників митної служби. Структура грошового забезпечення працівників митних органів.

  3. Гарантії житлового забезпечення працівників митних органів. Право на одержання службових житлових приміщень працівниками митних органів. Порядок надання службових житлових приміщень. Право працівників митних органів на отримання позики для будівництва житла та обзаведення домашнім господарством за рахунок коштів державного бюджету.

  4. Медичне обслуговування, оздоровлення та реабілітація працівників митних органів.