Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
244.74 Кб
Скачать

2 Вимоги до оформлення роботи

2.1 Загальні вимоги

Остаточний текст курсової роботи має бути надрукований на друкарській машинці або комп'ютері українською мовою. Закреслення, вставки, довільні скорочення слів (крім загальноприйнятих) і будь-які позначення не дозволяються.

Обсяг курсової роботи повинен складати 25-35 друкованих сторінок, включаючи титульний аркуш, додатки, схеми, зміст. Список літератури не включається в обсяг курсової роботи.

Для написання тексту роботи рекомендується використовувати стандартні аркуші білого паперу, як правило, формату А4 (210х297 мм), складені або підшиті до папки.

За машинописного способу виконання роботи текст друкують через півтора інтервали; за машинного (за допомогою комп'ютерної техніки) - з розрахунку не більш 40 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення та розміром шрифту не менше 12.

На кожному аркуші слід залишати поля: ліворуч - 30мм, праворуч - не менш 10мм, верхнє - 20мм, нижнє - 25мм.

Під час виконання роботи необхідно дотримуватись рівномірної цільності, контрастності, чіткості тексту.

2.2 Нумерація сторінок

Сторінки курсової роботи слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту. Номер сторінки проставляється посередині верхнього поля без будь-яких знаків. Титульний аркуш включають до загальної нумерації сторінок роботи. Номер сторінки на титульному аркуші не про­ставляють.

Реферат і текст змісту також включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрації й таблиці, розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок.

2.3 Нумерація розділів, підрозділів, пунктів та підпунктів

Розділи, підрозділи, пункти та підпункти роботи слід нумерувати арабськими циф­рами.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті роботи і позначатися арабськими цифрами без крапки. Наприклад, 1,2,3 і т. д.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою.

Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад, 1.1, 1.2 і т. д. Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу.

Номер пункту складається з номера розділу і порядкового номера пункту або з номера розділу, порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад 1.1.1, 1.1.2 і т.д

Номер підпункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу, порядкового номера пункту і порядкового номера підпункту, відокремлених крап­кою, наприклад 1.1.1.1, 1.1.1.2. 1.1.1.3 і т. д.

Якщо розділ або підрозділ складається з одного пункту або пункт складається з од­ного підпункту, його не нумерують.

2.4 Ілюстрації

Ілюстрації (рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід роміщувати безпосередньо після тексту, де вони вперше згадуються, або на наступній сторінці ( за потреби – у додатку). На всі ілюстрації мають бути посилання у роботі, які складаються з умовної назви ілюстрації й порядкового номера, наприклад: “рис.1”. Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ілюстрацією.

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, наведених у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприк­лад, рисунок 2.1 - перший рисунок другого розділу.

Якщо ілюстрація розташовується на кількох сторінках, то її назву наводять на першій сторінці, а на наступних сторінках зазначають, наприклад, так “Рис. 1, арк. 2”, “Рис. 1, арк. 3”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]