Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
244.74 Кб
Скачать

2.7 Примітки

Примітки використовують при необхідності пояснити зміст тексту, таблиці або ілюстрації.

Примітки розташовують безпосередньо після тексту, таблиці, ілюстрації, яких вони стосуються.

Одну примітку не нумерують.

Слово «Примітка» друкують з великої літери з абзацного відступу, не підкреслюють, після слова «Примітка» ставлять крапку і з великої літери в тому ж рядку пода­ють текст примітки.

Приклад

Примітка. Текст змінено у відповідності з резолюцією 36/39 Генеральної Асамблеї від 18 листопада 1981 р.

Декілька приміток нумерують послідовно арабськими цифрами з крапкою. Після слова «Примітки» ставлять двокрапку і з нового рядка з абзацу після номера примітки з великої літери подають текст примітки.

Приклад

Примітки:

1. Текст змінено у відповідності з резолюцією 36/39 Генеральної Асамблеї від 18 листопада 1981 р.

2. Текст змінено у відповідності з резолюцією 985 (Х) Генеральної Асамблеї від 3 грудня 1955 р.

2.8 Виноски

Пояснення до окремих даних, наведених у тексті або таблиці, допускається оформ­ляти виносками.

Виноски позначають надрукованими знаками у вигляді арабських цифр (порядкових номерів).

Нумерація виносок - окрема для кожної сторінки.

Знаки виноски проставляють беспосередньо після того слова, числа, символу, речення, до якого дають пояснення, та перед текстом пояснення.

Текст виноски вміщують під таблицею або в кінці сторінки і відокремлюють від таблиці або тексту лінією довжиною 30-40мм, проведеною в лівій частині сторінки.

Текст виноски починають з абзацного відступу і друкують через один інтервал з мінімальним міжрядковим інтервалом.

2.9 Посилання

Посилання в тексті курсової роботи слід зазначати порядковим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дужками, наприклад «...у роботах [1,5]...».

Допускається наведення посилань на джерела у виносках, при цьому оформлення посилання має відповідати його бібліографічному опису за переліком посилань із зазначенням номера.

Приклад 1

Цитата у тексті: «Біржа здійснює координацію дій учасників відносин, що реалізуються через біржу, шляхом визначення біржових цін, попиту і пропозицій, допомоги у встановленні зв’язків між покупцями та продавцями, оформленні біржових угод і т.ін.” [2].

Відповідний опис у переліку посилань:

2. Харитонова О. Про сутність фондової біржі як суб’єкта та об’єкта управління на ринку цінних паперів// Вісник Академії правових наук України. – 2001. - № 3.– С. 116

Відповідне подання виноски:

  1. [2] Харитонова О. Про сутність фондової біржі як суб’єкта та об’єкта управління на ринку цінних паперів// Вісник Академії правових наук України. – 2001. - № 3. – С. 116

Приклад 2

Цитата у тексті: “В історії народу бувають події, які кардинально визначають напрямки майбутнього розвитку держави і суспільства. Такою подією в історії української нації стало прийняття 28 червня 1996 року Конституції України” [ 3, с.3]

Відповідний опис у переліку посилань:

3. Тацій В. Значення юридичної науки у формуванні правової системи України // Вісник Академії правових наук України. – 2001. - № 3. – С. 3-23.

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, формули, рівняння, додатки зазначають їх номери.

При посиланнях слід писати: « ... у розділі 4 ...», «... дивись 2.1 ...», « ... на рис. 1.2 ...», або «... у таблиці 3.2 ...», «... (див. 3.2)...», «... у додатку Б...».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]