Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NDRS_FK_4_KURS.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
131.58 Кб
Скачать

15

Завдання з ндрс на 8 семестр студентам фк-081, 082

За результатами роботи у 8 семестрі необхідно скласти звіт , форма якого додається.

Модулі оцінювання результатів роботи наступні:

Модуль 1 – Обґрунтування актуальності теми дослідження (початок вступу) – максимально 33 бали.

Модуль 2 – Решта складових вступу (крім обґрунтування актуальності) – максимально 34 бали.

Модуль 3 – Список використаної літератури – максимально 33 бали.

Тема науково-дослідної роботи задається викладачем, дивись додаток.

Рівненський інститут слов’янознавства

Київського славістичного університету

Кафедра економіки та банківської справи

Звіт про результати науково-дослідної роботи

на тему:«Підвищення економічної ефективності використання кредитних ресурсів банку (на прикладі ВАТ „Державний ощадний банк України”)»

Студента групи ФК-081 факультету міжнародних

економічних відносин та бізнесу

напряму підготовки 6.030508 «Фінанси та кредит»

………………………………………………….

Науковий керівник:

Доцент Гонтаренко Н.А.

Рівне – 2012

Вступ

Надання кредитів – найважливіша економічна функція банківських установ. Банківські кредити дозволяють ритмічно працювати і нарощувати виробничий потенціал суб’єктів господарювання, підтримувати ліквідність банківським установам, забезпечувати роботою і підвищувати рівень добробуту громадян України. Стратегічна мета банківського кредитування - фінансування споживчих та інвестиційних проектів юридичних і фізичних осіб, органів державної влади. Банківські кредити сприяють появі нових підприємств та інноваційному розвитку вже функціонуючих суб’єктів господарювання, створюють умови для розвитку малого та середнього бізнесу, для прогресу сільськогосподарського виробництва.

Масштаби банківського кредитування залежать від обсягів мобілізованих кредитних ресурсів та від повноти їх використання. Ефективність використання кредитних ресурсів банку залежить від стану управлінської діяльності та від рівня кваліфікації персоналу у банківській установі. Економічна ефективність використання кредитних ресурсів формується на кожному етапі процесу кредитування Вона залежить від технології та організації кредитної діяльності банку, від досконалості комплексу банківського маркетингу, від рівня планово-аналітичної роботи в банку тощо.

Від повноти та економічної ефективності використання кредитних ресурсів банківської установи залежить величина чистого прибутку, що спрямовується в резервні фонди і на преміювання банківського персоналу, йде на виплату дивідендів акціонерам і на фінансування реальних інвестицій банку.

Проблеми удосконалення процесу використання кредитних ресурсів банку знайшли відображення у дослідженнях таких вчених, як: Васюренко О.В., Герасимович А.М., Головач А.В., Головач Н.А., Кириченко О.В., Коцовська Р.Р., Лаврушин О.І., Лагутін В.Д., Мамонова І.Д., Мороз А.М., Мумінова-Савіна Г.Г., Примостка Л.О., Савлук М.І. та інші..

В сучасних умовах відчувається певний дефіцит прикладних досліджень в галузі обґрунтування заходів щодо покращення використання кредитних ресурсів банківської установи, щодо оцінки обсягу кредитних ресурсів та повноти їх використання банком.

Метою дослідження є розробка програми заходів з підвищення економічної ефективності використання кредитних ресурсів банківською установою – об’єктом дослідження.

Предметом дослідження є відносини, що склалися при формуванні та використанні кредитних ресурсів банку.

Завданнями дослідження є :

  • виконання теоретичного дослідження проблем підвищення економічної ефективності використання кредитних ресурсів банку з урахуванням умов фінансово-економічної кризи;

  • виконання комплексного і спеціального економічного аналізів діяльності комерційного банку;

  • виявлення резервів підвищення економічної ефективності використання кредитних ресурсів банку – об’єкта дослідження;

  • обґрунтування рекомендацій щодо підвищення економічної ефективності використання кредитних ресурсів банківської установи – об’єкта дослідження.

Об’єктом дослідження є ВАТ «Державний ощадний банк України».

Інформаційною базою дослідження є: Закони України, інструкції НБУ, інші нормативно-інструктивні документи, спеціальна література по темі дослідження (підручники, монографії тощо); публікації в періодичних виданнях по темі дослідження (журнали: «Банківська справа», «Фінанси України», «Вісник НБУ», «Економіка України» тощо); технологічні карти здійснення банківських операцій, тощо; результати маркетингових досліджень, що виконані під час проходження переддипломної практики; результати власних спостережень за технологією і організацією банківських операцій, за процесами банківського менеджменту під час переддипломної практики; результати усного опитування і письмового анкетування висококваліфікованих фахівців банківських установ; статистична звітність банківської установи; файли звітності, що надаються комерційним банком Національному банку України, дані сайтів НБУ та комерційних банків тощо.

В процесі дослідження використовувались такі методи наукових досліджень: аналіз і синтез, порівняльний аналіз, групування, середні величини, спостереження, вивчення прогресивного досвіду, документаційний аналіз, соціологічні методи дослідження, методи здійснення маркетингових досліджень, розрахунки в EXCEL тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]