Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дозвільна система УКР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
521.22 Кб
Скачать

Основними завданнями центру є:

  1. Реалізація принципів державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності;

  2. Створення сприятливих умов для розвитку бізнесу;

  3. Усунення правових, адміністративних та організаційних перешкод при видачі суб'єктам підприємницької діяльності документів дозвільного характеру;

  4. Забезпечення прозорості процедури видачі документів дозвільного характеру.

Описание:

Видача документів дозвільного характеру місцевими дозвільними органами здійснюється в Миколаївському міському єдиному дозвільному центрі (54027, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20, 2 поверх) державними адміністраторами або представниками місцевих дозвільних органів за принципом організаційної єдності.

Порядок видачі документів дозвільного характеру.

Видача документів дозвільного характеру (ДДХ) регламентується Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005р. №2806-ІV.  Постановою Кабінету Міністрів України №526 від 21.05.2009р. «Про заходи щодо упорядкування видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності» визначено перелік документів дозвільного характеру які видаються закладами державної санітарно-епідеміологічної служби.  Відповідно до вказаної Постанови Державний заклад "Київська обласна санітарно-епідеміологічна станція Міністерства охорони здоров'я України" видає наступні документи дозвільного характеру: - Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи діючих об’єктів, - Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи документації на розроблювану техніку, технології, устаткування, інструменти, - Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на ввезення, реалізацію та використання сировини, продукції (вироби, обладнання, технологічні лінії тощо) закордонного виробництва за умови відсутності даних щодо безпеки для здоров'я населення, - Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на продукцію, напівфабрикати, речовини, матеріали та небезпечні фактори, використання, передача або збут яких може завдати шкоди здоров’ю людей. Згідно ст.7 ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності » видача ДДХ місцевими дозвільними органами здійснюється виключно в дозвільному центрі державним адміністратором або представником місцевого дозвільного органу за принципом організаційної єдності. Суб’єкт господарювання, або уповноважена ним особа подає державному адміністратору чи представнику місцевого дозвільного органу:  - заяву за формою затвердженою постановою КМУ від 07.12.2005р. №1176; - заяву за формою затвердженою Наказом МОЗ від 09.10.2000р .№247; - документи, необхідні для видачі ДДХ ( згідно переліку наведеного нижче) . Заява та документи, що додаються до неї, подаються в одному примірнику особисто суб’єктом господарювання (керівником юридичної особи, фізичною особою-підприємцем ) або уповноваженою ним особою (за наявності доручення) та приймаються за описом, копія якого негайно видається заявнику з відміткою про дату та номер її реєстрації. Після реєстрації матеріали підлягають санітарно-епідеміологічній експертизі в ДЗ «Київська облСЕС МОЗ».  Факт отримання документа дозвільного характеру здійснюється в Дозвільному центрі, засвідчується особистим підписом керівника, або уповноваженої ним особи при пред’явленні документа, що засвідчує його особу, та документа про внесення плати за його видачу .