Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
42.53 Кб
Скачать

1.Сутність та проблеми соціально реабілітації дітей-інвалідів.

Соціальна реабілітація дитини-інваліда – це комплекс заходів, спрямованих на відтворення порушених чи втрачених дитиною суспільних зв'язків та відносин.

Перш за все, це соціальні проблеми: недостатні форми соціальної підтримки, недоступність охорони здоров'я освіти, культури, побутового обслуговання, відсутність належного архітектурного середовища тощо.

2.Характеристика основних засад діяльності у сфері надання послуг поштового зв’язку

Поштовий зв'язок є однією з пріоритетних і важливих підгалузей зв'язку в Україні,.

Основними засадами діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку є:

. захист інтересів користувачів;

. надання послуг поштового зв'язку встановленого рівня якості;

. доступність до ринку послуг поштового зв'язку;

. законодавче регулювання відносин у сфері надання послуг поштового зв'язку;

. забезпечення прав користувача на таємницю інформації;

. забезпечення прав операторів поштового зв'язку.

3.Причини, які ускладнюють процес управління виробництвом в сільському господарстві

. Це зумовлено наступними причинами:

-необхідністю розвивати в аграрних підприємствах декілька товарних галузей,;

-роззосередженістю працівників по великій території, площею декілька тисяч гектарів земельних угідь і складністю в зв’язку з цим прийняття оперативних рішень;

-доступністю території аграрних підприємств та їх господарських об’єктів стороннім особам і необхідністю докладання додаткових зусиль для організації збереження власного та орендованого майна, вирощеного врожаю;

-потребою залучення сезонної робочої сили в періоди збігу сільськогосподарських робіт

-необхідністю подовження робочого дня працівників аграрних підприємств з метою своєчасного виконання ними важливих технологічних операцій у стислі агротехнічні строки та існування таких робочих місць.

4.Характеристика основних аспектів системи фінансового забезпечення соціальної політики

Соціальна політика — це складова загальної політики, втілена в соціальні програми та різноманітні заходи, спрямовані на задоволення потреб та інтересів людей і суспільства.

Джерела фінансування поділяються на два основні напрями за формами власності: бюджетні за рівнями бюджетів та позабюджетні - за відповідними рівнями централізації коштів.Методи фінансування соціальної політики включають:

оподаткування; зменшення податків (податкові видатки); винагороди; внески і премії; приватну благодійність; громадську ініціативу; особисті та сімейні внески; часткові, зменшені та перехідні субсидії; гарантований чи субсидований приватний кредит; капітальну конверсію; Напрямки розподілу фінансових ресурсів соціальної політики: програми та заходи соціального захисту; розвиток об'єктів соціальної сфери.

5.Чинники та передумови регіонального розвитку.

- правове поле

-механізм управління регіонпльного розвитку;

-ліквідація державного балансу в національному бюджеті.

6.Охарактеризувати показники, які використовують для оцінки стану житлового господарства

Для оцінки стану житлового господарства використовують такі показники:

Житловий фонд загальної площі(м2), в тому числі за формами власності, забезпеченість житлом одного жителя, обладнання житлового фонду (кількість квартир, які мають лічильники газу, холодної, гарячої води, тепла), витрати пов’язані з утриманням фонду та джерела їх покриття

7.Основні механізми управління

регіональним розвитком як визначальні складові регіональної політики.

До основних механізмів управління регіональним розвитком як визначальних складових державної регіональної політики України відносять:

-механізм бюджетного регулювання;

- інвестиційне регулювання;

-програмне забезпечення регіонального розвитку ;

- механізм реформу вання і регулювання відносин господарювання на регіональному рівні .

8.Класифікація населення за методикою МОП та традиційною методикою

Поділ за методикою МОП:

- економічно активне населення (всі хто працює або активно шукає роботу);

- економічно неактивне населення;

- населення молодше 15 і старше 70 р.

Поділ за традиційною методикою:

-Трудові ресурси( працездатне населення в працездатному віці + працюючі підлітки+ працюючі інваліди

- населення що не належить до трудових ресурсів (діти та непрацюючі пенсіонери, в тому числі пільгові, підлітки та пенсіонери).

9.Характеристика негативних наслідків нерегламентованої діяльності молоді

Зрозуміло, що труднощі пов’язані з працевлаштуванням спонукають молодь займатися нерегламентованою, діяльністю, що призводить до певних негативних наслідків, які поділяють за напрямами: економічні (знецінення робочої сили, вивезення за кордон національних ресурсів, зменшення надходжень до бюджету); соціальні (зниження рівня життя, зростання соціальної напруженості); психологічні (втрата мотивації до праці); правові (підвищення рівня криміногенності суспільства).

10.Характеристика лісової галузі як елемента лісового комплексу

ДЕРЕВООБРОБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ. Деревообробна промисловість поділяється на лісопильну, фанерну, меблеву, виробництво деревостружкових плит, сірників, будматеріалів.

МЕБЛЕВА ПРОМИСЛОВІСТЬ. Меблева промисловість виробляє майже половину продукції деревообробної промисловості. Тяжіє вона до споживача. Центрами виробництва меблів є, практично, всі великі міста держави та ряд середніх і малих міст.

ЦЕЛЮЛОЗНО-ПАПЕРОВА ГАЛУЗЬ. Целюлозно-паперова промисловість розвивається в лісових районах, у місцях, де є електроенергія і вода. Підприємства галузі задовольняють потреби України у такій продукції тільки наполовину.

ЛІСОХІМІЧНА ПРОМИСЛОВІСТЬ. Лісохімічна промисловість продукує кормові дріжджі, синтетичні смоли, оцтову кислоту, метиловий спирт, скипидар та ін. Сировиною для неї є відходи від лісозаготівельної і деревообробної промисловості (гілки, живиця, тирса та ін.), тому виробництва зосереджені у лісопромислових районах.