Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
42.53 Кб
Скачать

14.Характеристика функцій та інструментів державного регулювання підприємництва

Основні функції:

-підтримка пропорційності виробництва та споживання;

- підтримка та розвиток конкуренції;

-перерозподіл доходів та соц.захисту споживачів

Інструменти:

  • -податкова бюджетна система

  • - цінове регулювання

  • -кредитно-грошове регулювання

  • - зовнішньо економічне регулювання

16.Структура лісового комплексу України

Лісопромисловий комплекс (ЛПК) України - це сукупність підприємств, пов'язаних з вирощуванням і переробкою лісової сировини. До його складу входять: лісове господарство, лісозаготівельна промисловість, галузі лісової промисловості по механічній і хіміко-механічній (лісопильна, фанерна, сірникова, виробництво дерев'яних будівельних деталей і будинків, меблів) та хімічній (лісохімічна, целюлозно-паперова промисловість) переробці деревини, а також гідролізна і дубильно-екстракційна промисловість, обслуговуючі виробництва (виробництво і ремонт машин та устаткування), заводи по виготовленню предметів праці для окремих галузей, підприємства матеріально-технічного постачання, галузі і заклади невиробничого обслуговування (підготовка кадрів, науково-дослідна і проектно-конструкторська діяльність).

18.Сутність, мета та види водопостачання

Водопостачання з кругообертом води— спосіб водопостачання з багаторазовим використанням відробленої води, що пройшла необхідне прояснення. Втрати води при цьому поповнюються з водного джерела.

Питне́ водопостача́ння— сукупність заходів по забезпеченню питною водою населення. Питне водопостачання включає вибір і оцінку можливих джерел водопостачання, вибір місця закладання та будівництво водозабірних споруд, санітарну оцінку вод і заходів з їх охорони від забруднення.

Місцеве або децентралізоване водопостачання — система водопостачання, призначена для забезпечення питною водою окремих будинків або невеликої групи будівель; має ряд особливостей. З цією метою можуть використовуватися різні за походженням води: атмосферні, відкритих водойм, підземні.

Холодне водопостачання - цілодобове забезпечення споживача холодної питної водою належної якості, що подається в необхідних обсягах з приєднаної мережі в приміщення або до водорозбірної колонки;

Гаряче водопостачання - цілодобове забезпечення споживача гарячою водою належної якості, що подається в необхідних обсягах з приєднаної мережі в приміщення.

19.Основні принципи державної політики підтримки та розвитку суб’єктів підприємництва

Основними принципами державної політики підтримки та розвитку суб'єктів підприємництва є ;

- системність та комплексність механізмів державного регулювання розвитку суб'єктів підприємницької діяльності ;

- цілеспрямованість та адресність підтримки суб'єктів підприємництва шляхом вибору пріоритетів та концентрації ресурсів для їхньої реалізації

- рівноправний доступ суб'єктів підприємництва усіх форм власності до матеріально-сировинних, фінансових та інших ресурсів.