Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заг. модуль.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
381.95 Кб
Скачать

Питання до модульної контрольної роботи

з дисципліни «Моделі і методи прийняття управлінських рішень»

Підготувала:

студентка групи МРТП – 32

Дендебера Катерина (0961104436)

1. Що таке управлінське рішення? (І. Андрійчук)

Управлінське рішення (УР) – це вибір однієї з можливих альтернатив впливу на керовану систему, тобто це модель в якій із певного числа варіантів вибирається кращий.

2. У чому полягає суть розробки УР? (І. Андрійчук)

Сутність розробки УР полягає в діяльності людини яка приймає рішення по виконанню основної функції керівника в процесі керування.

3. У чому полягає основна мета управлінського рішення? (І. Андрійчук)

Основна мета управлінського рішення – забезпечити координуючий (регулюючий) вплив на систему керування, що реалізує рішення управлінських задач персоналу по досягненні цілей організації.

4. Які основні задачі управлінського рішення? (Н. Дублевська)

Основними задачами управлінського рішення є створення інформаційної бази для прийняття своєчасних рішень, визначення обмежень і критеріїв прийняття рішень, організація діяльності персоналу управління. Вона полягає в тому (відповідальна задача управління), щоб відповідно до обставин, які склалися, визначити напрям наступних дій, які підлягають конкретній сфері управління (виробництво товару або надання послуг), задачі структурних підрозділів, порядок їх взаємодії.

5. Які основні аспекти пр? (н. Дублевська)

До основних аспектів управлінського рішення відносяться організаційний, психологічний, соціальний, економічний, технологічний і правовий.

Організаційний аспект проявляється в організації розробки і виконання управлінських рішень, при цьому реалізується низка функцій – направляюча, координуюча, мотивуюча.

Економічний аспект показує вплив економічних факторів на ефективність існуючих і розроблюваних систем прийняття рішень, їх економічної ефективності та вплив на економічну підготовку персоналу управління, удосконалення організаційних форм і методів прийняття рішень.

Соціально-психологічний аспект ілюструє різні сторони діяльності людей в процесі прийняття рішень (удосконалення структури в середині колективних зв'язків; вивчення поведінки особистості в колективі та взаємозв'язку його членів в процесі прийняття рішень; визначення основних психологічних особливостей процесів прийняття управлінських рішень; дослідження психології керівника, його відношення до виконавців тощо).

Правовий аспект відображає відносини між різними ієрархічними рівнями системи управління і окремими посадовими особами в підготовці прийняття рішень. Правові норми повинні бути закладені в основу організації управлінської діяльності.

Технологічний аспект визначає рівень використання існуючих технологій прийняття рішень, перспективи розвитку автоматизованих систем управління.

6. У чому полягає суть формальної теорії прийняття рішень? (н. Дублевська)

Прийняття рішень – означає процес, завдяки якому обирається лінія поведінки як вирішення певної проблеми.

Формальна (математизована) теорія прийняття рішень у рамках нормативного підходу аналізує як повинні прийматися рішення, за яких умов вони будуть найбільш раціональними.