Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Завдання для дистанційної форми навчання.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
02.06.2015
Размер:
254.46 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Рівненський державний гуманітарний університет

Факультет іноземної філології

Кафедра іноземних мов

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для дистанційної форми навчання з курсу

Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням"

для студентів I курсу

Рівне – 2015

ББК 81.43 Англ.

M 54

УДК 811.111’37

Методичні рекомендації для дистанційної освіти з курсу “Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням” для студентів I курсу / Укл. С. К. Романюк. – Рівне : РДГУ, 2015. – 35 с.

Затверджено на засіданні кафедри іноземних мов

Рівненського державного гуманітарного університету,

Протокол № ___ від “___” _________ року.

Схвалено навчально-методичною радою

Рівненського державного гуманітарного університету,

Протокол № ___ від “___” _________ року.

Укладач: С.К. Романюк, кандидат філологічних наук, доц. кафедри іноземних мов.

Рецензенти:

О.С. Пальчевська, кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов та технічного перекладу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Т.В. Терещенко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри романо-германської філології Рівненського державного гуманітарного університету.

“Методичні рекомендації” призначаються для самостійного опрацювання студентами I курсу лексичних і граматичних тем з курсу “Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням”, що виносяться на дистанційну форму навчання. “Методичні рекомендації” включають зміст курсу, теми для самостійної роботи, рекомендації щодо виконання завдань, граматичний довідник, тести для самоконтролю. Тематика самостійної роботи відповідає програмі з іноземної мови за професійним спрямуванням для студентів вищих навчальних закладів педагогічного профілю.

ЗМІСТ

1.

Передмова…………………………………………….

4

2.

Зміст курсу та теми для дистанційного навчання………………………………………………

5

3.

Як самостійно працювати над темою………………

6

4.

Як працювати над граматичною темою………...

6

5.

Unit I. Teachers’ Profession………………...............

7

6.

Unit II. Students’ Life in Ukraine …………….........

13

7.

Unit III. Grammar: Modal Verbs

(Reference Grammar)…………………......................

20

8.

Grammar Exercises…………………………………..

25

9.

Sources…………………………………………….

32

Передмова

Характерною рисою наукової організації навчального процесу у вищих закладах освіти України стає поступове збільшення часу для самостійної позааудиторної роботи студентів, яка є органічним продовженням аудиторної, важливим джерелом задоволення пізнавальних потреб, засобом підтримки й подальшого розвитку навчально-професійних мотивів вивчення іноземної мови. Навчити студентів самостійно поповнювати свої знання, самостійно орієнтуватися в стрімкому потоці нової інформації – важливе завдання сучасної вищої школи.

Дистанційна форма навчання, на відміну від стаціонарної, передбачає опанування значного обсягу матеріалу програми самостійно.

Методичні рекомендації допоможуть студентам дистанційної форми навчання у їх самостійній роботі над розвитком практичних навичок читання і при перекладі спеціальної літератури англійською мовою.

Методичні рекомендації містять тексти, які відображають комплекс основних понять, необхідних студентам педагогічного профілю для оволодіння іншомовним професійним спілкуванням. Вони готують студентів до читання і розуміння англомовної літератури за фахом і мають за мету розвиток у студента навичок самостійної роботи, що включає: а) вивчаюче читання та завдання, спрямовані на засвоєння лексичного мінімуму та розвиток мовленнєвих навичок, б) перевірку якості засвоєних знань за допомогою міні-тестів, які виконуються студентами під час самостійної домашньої підготовки і перевіряються викладачем на практичних заняттях.

Матеріал методичних рекомендацій складається з трьох уроків. Два уроки містять словник-мінімум, текст, вправи для перевірки розуміння тексту, закріплення лексичного матеріалу та розвитку професійної мовленнєвої компетенції, міні-тест. Третій урок включає граматичний довідник, граматичні вправи на закріплення граматичних структур, міні-тест для самоконтролю.

Добір текстів, розробку системи лексичних і граматичних вправ та форм контролю виконано з урахуванням Типової програми з англійської мови для професійного спілкування.