Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГР_Контроль_ _рев з я методичка.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
437.76 Кб
Скачать

4. Рецензування, захист і оцінка розрахунково-графічних робіт

Виконану в строк розрахунково-графічну роботу студент подає на рецензування не пізніше ніж за три тижні до початку залікового тижня. Бланк рецензії на Розрахунково-графічну роботу наведено в Додатку Д. При написанні Розрахунково-графічної роботи студент повинен пам’ятати, що робота оцінюється не лише за її зміст, якість викладеного матеріалу, але і якість оформлення.

Науковий керівник перевіряє роботу, про що на полях робить відмітку, а також виявляє помилки, неточності. Після перевірки він пише рецензію, в якій дає загальну оцінку з визначенням актуальності теми, її місця в курсі, відзначає позитивні сторони роботи, а також недоліки, вказує шляхи їх виправлення.

Робота, яка отримала негативну рецензію, повертається студенту на доопрацювання. З урахуванням критичних зауважень рецензента розрахунково-графічна робота подається на повторну перевірку з обов’язковим поданням рецензії до першого варіанту роботи.

Оформивши розрахунково-графічну роботу, студент повинен приділити достатньо уваги останньому та вирішальному етапу – підготовці до захисту розрахунково-графічної роботи. Така підготовка включає оформлення документів і матеріалів, пов’язаних з її захистом, підготовку до виступу перед комісією і саму процедуру захисту роботи.

До захисту допускається розрахунково-графічна робота, яка отримала позитивну рецензію, про що робиться запис на титульному аркуші. Захист відбувається не пізніше останнього дня перед початком залікового тижня у комісії.

Студент готує до захисту доповідь, яка відображає результати дослідження, основні висновки, узагальнення та пропозиції, що містяться в Розрахунково-графічній роботі.

При підготовці захисту необхідно враховувати, що виступ повинен бути коротким і змістовним (відводиться 7-10 хв.).

Після виступу студент відповідає на поставлені йому питання і зауваження наукового керівника, голови і членів комісії, а також присутніх на захисті.

За результатами захисту студенту виставляється оцінка “відмінно”, “добре”, “задовільно”, яка записується в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента.

Оцінку “відмінно” отримують роботи, в яких повно та всебічно розкрито теоретичний зміст роботи, проведено глибокий аналіз фактичного матеріалу, глибоко розкрито теоретико-методичні аспекти роботи суб'єкта контролю. І на захисті студент вільно володіє цими матеріалами, уміє викласти суть проблеми та підтвердити рівень знань, вміння вести наукові дослідження.

Оцінку “добре” отримують роботи, які виконані на достатньо високому теоретичному рівні, повно та всебічно висвітлена тема, при захисті студент дає конкретні відповіді на питання членів комісії по захисту.

Оцінку “задовільно” заслуговує розрахунково-графічна робота, яка виконана на достатньому теоретичному рівні, тема дослідження висвітлена, висновки в цілому правильні, але недостатньо аргументовані, відповіді на захисті є неповними або студент не дав відповіді на всі запитання членів комісії.

Оцінку “незадовільно” отримують роботи, які не відповідають вищенаведеним вимогам.

Студент, який не захистив Розрахунково-графічну роботу, допускається до повторного захисту роботи на наступному засіданні комісії із захисту Розрахунково-графічних робіт.

Студент, який не має в заліковій книжці оцінки за розрахунково-графічну роботу, не допускається до здачі заліку з предмету “Контроль і ревізія”.