Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
L6.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
103.94 Кб
Скачать

III. Розміри пенсій в разі втрати годувальника.

Пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається в розмірі: на одного непрацездатного члена сім'ї - 50 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, яку він міг би отримувати за життя, якби дожив до пенсійного віку; на двох та більше непрацездатних членів сім'ї - 100 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частками.

Дітям-сиротам пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається в таких же розмірах, але виходячи з розміру пенсії за віком кожного з батьків.

IV. Період, на який призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника.

Пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається на весь період, протягом якого член сім'ї померлого годувальника вважається непрацездатним, а членам сім'ї, які досягли пенсійного віку - довічно.

Непрацездатними членами сім'ї вважаються: 1) чоловік (дружина), батько, мати, якщо вони є інвалідами або досягли пенсійного віку; 2) діти (у тому числі діти, які народилися до спливу 10 місяців з дня смерті годувальника) померлого годувальника, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років.

Діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, та діти-сироти - до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні;

V. Виплата пенсії в разі втрати годувальника дітям, які перебувають на повному державному утриманні.

Дітям - круглим сиротам за період перебування на повному державному утриманні пенсії в разі втрати годувальника виплачуються у повному розмірі.

Іншим дітям, які перебувають на повному державному утриманні, виплачується 50 процентів призначеної пенсії.

Вирішити ситуацію: Чи є підстави для продовження виплати пенсії в разі втрати годувальника утриманцям, які досягли 18-річного віку і навчаються: - на заочному відділенні навчального закладу (не працює)? - на платному підготовчому відділенні ВУЗу? - в комерційному коледжі (стипендії не отримують, самі платять за навчання)? - в контраткних групах державних навчальних закладів (стипендією не забезпечуються)?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]