Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
137854.rtf
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
3.96 Mб
Скачать

Размещено на http://www.allbest.ru/

Звіт з електромонтажної практики

Зміст звіту

1. Відомості про місце практики

1.1 ЗАТ «Електроград» (історія розвитку)

1.2 Відомості про цех

1.3 Відомості про робоче місце

2. Стислий технологічний процес монтажу

3. Описати індивідуальне завдання (призначення, будова, принцип дії, електрична та монтажна схеми). Охорона праці при виготовленні обладнання

4. Скласти електричну і монтажну схему управління АД за допомогою

4.1 Реверсивного магнітного пускача

4.2 Нереверсивного магнітного пускача

5. Скласти (викреслити) електричну і монтажну схему освітлення свого робочого місця

5.1 Включення освітлення з 1 робочого місця

5.2 Включення освітлення з декількох робочих місць

5.3 Пропозиції по економії електроенергії при освітленні

5.4 Запропонувати варіанти економії електроенергії в під'їздах багатоповерхових будинків (схеми електричні, монтажні, електромеханічні)

6. Охорона праці та Техніка безпеки

7. Заходи по покращенню екології в цеху і на робочому місці

1. Відомості про місце практики

1.1 ЗAT «Електроград»

Закрите акціонерне товариство «Електроград» засноване на базі одного із найбільших в СССР Завода Електромонтажних виробів №5. На протязі 50-ти років 3завод «Електроград» випускає електротехнічне обладнання. Працюючи з 1960 року, завод набув великих навиків і активно працює у сфері ринкового електротехнічного обладнання в Україні, Росії та в країнах СНГ.

Головними принципами роботи «Електроград», являються : надійність і висока якість продукції, повне виконання обов'язків перед партнерами, продаж виробів по доступним цінам.

Продукція , яка поставляється компанією «Електроград» являється результатом багаторічного навику конструкторів, технічним спеціалістів і експлуатаційний організацій, бажання яких враховуються при проектуванні обладнання.

Всі види продукції, які випускаються заводом «Електроград» виготовляються в співвідношенні з діючими стандартами и мають сертифікати якості. На підприємстві є система управління якості ISO 9001. яка пройшла аудит і отримала офіціальне підтвердження. Завод отримав сертифікат на систему екологічного управління (ДСТУ ISO 14001- 2006).

«Електроград» має власну акредитовану випробну лабораторію укомплектовану стендом високовольтних вимірів Всеукраїнського інституту трансформаторобудування.

На сьогоднішній день «Електроград займає одне з лідируючих місць на ринку вітчизняних виробників електрообладнання. На даний момент розроблено і поставлено на виробництво більше 200 видів серійної продукції.

ЗАТ «Електроград» є переможцем регіонального і фіналістом загально виробничого конкурсу «100 кращих товарів України 2004 року», який проводився під патронатом президента України.

1.2 Відомості про цех

Камери КВ 2001Н компенсують роз'єднувачі типу РВФЗ котрий має роз положення в відсіку шинного роз'єднувача. Таке роз положення роз'єднувача дозволяє при виводі камери, встановлювати звичайні перегородки у відсіку лінійного роз'єднувача, що забезпечує більш високий рівень небезпеки обслуговуючого персоналу. Розроблена конструкція камери дозволяє відсік допомагаючи цепок нелінійного та автоматики розташування на висоті 1,5 м , що зменшує та робить більш зручним та простим експлуатацію та обслуговування.

Комплектна трансформатора підстанція розташовується на двох залізобетонних т-образних стійках, встановлюються трансформатори силою до 250 кВа, КТП застосовується для прийому, переробки та розподіленню електричної енергії трифазного струму частотою 50 Гц в схемах електропостачання міських електричних стійок.

Комплектні трансформаторні підстанції внутрішньої установки силою до 2500 кВа.

- КТПП

Призначена для електропостачання 0,4 кВ промислових підприємств та встановлюється в середині приміщень. В конструкції Щ0-90 немає необхідності в торцевих панелях, бокові сторони зборки або окремо стоячих панель закриваються пластинами. При цьому зменшується ширина панелі на 140 мм. В середині панелі Щ0-90 обладнання розміщене не на зварній рамі, а на рамі яка складається з рейок на болтових з'єднаннях, що дозволяє без труднощів змінити панель іншим обладнанням, але невелику роль має можливість не продовжити будівельно-монтажні роботи. Трати пов'язані з модернізацією або переплануванням підстанції, значно нижче при заміні всієї підстанції.

-КТПГС

Комплектні трансформаторні підстанції, установки прохідного або тупикового типу з загрузкою до ЮкВ силою 160,250,400 та 830к3а – КТПГС складаються в металічному корпусі з 2 КТПГС - у двох будиночках, з встановленим в ній силовими трансформатором, шафами зі строки високої напруги та низьковольтної напруги, шафою вуличного освітлення, блок лічильників, У високовольтних шафах встановлені два вимикача навантаження ВНА з пружинним дротом, один роз'єднувач РВЗ. В шафі НН встановленні лічильники електроенергії та лічильники вуличного освітлення. Вводи з високої сторони - невеликі.

КГПГС - монтується на фундаменті. Комплектні трансформаторні підстанції призначені для прийняття та розподілення електричної енергії трьох фазного змінного струму частотою 50 Гц. КТПН- силою 100-1000кВа кабельним вводом, тупикового трифазного виготовлення.

КТПГС- силою 160-1000кВа кабельним тупикового прохідного виготовлення,

2КТПГС - потужністю 160-1000кВа з повітряними кабельним виводом, тупикового типу прохідного виготовлення. КТПМ - потужністю 25-400кВа тупикового типу, прохідного з повітряним виводом.

2КТПП- потужністю 250-2500кВа подвійна з кабельним виводом.