Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_pereddiplomna.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

МВ 02070855-2081-2008

Орищин т.М., Ромашко о.М.

Програма переддипломної практики –Івано-Франківськ: Факел, 2008.– 20 с. Програму переддипломної практики складено згідно з „Методичними рекомендаціями по складанню програм практики для студентів вищих навчальних закладів України”. Методичні вказівки, для подання допомоги студентам при проведенні переддипломної практики для студентів спеціальності “Фінанси”. Вказівки містять загальні вимоги до організації і проведення практики, перелік вимог щодо змісту і оформлення звіту про проходження практики, а також процедури їх захисту студентами.

Завідувач кафедри

фінанси

к.е.н., доцент Т.М. Орищин

Член експертно-рецензійної комісії

університету

д.е.н., професор М.О. Данилюк

Нормоконтролер О.Г.Гургула

Коректор Н.Ф. Будуйкевич

Завідувач лабораторії

організації практики і

зв’язків з виробництвом О.В. Юрчишин

Завідувач відділу

інформаційних

технологій НТБ В.М. Остафійчук

Дане видання – власність ІФНТУНГ. Забороняється тиражування та розповсюдження без відома авторів.

ЗМІСТ

ВСТУП

4

1

МЕТА І ЗАВДАННЯ ПРАКТИКИ

6

2

ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИКИ, ФОРМИ І МЕТОДИ ЇЇ КОНТРОЛЮ

7

3

ЗМІСТ ПРАКТИКИ

10

3.1

Програма практики

10

3.2

Індивідуальне завдання

12

3.3

Навчальні заняття та екскурсії

12

3.4

Календарний графік

13

3.5

Рекомендовані джерела

14

3.5.1

Основні джерела

14

3.5.1

Додаткові джерела

15

4

Вимоги до звітності та підведення підсумків практики

17

Додаток А

20

ВСТУП

Переддипломна практика студентів є важливою складовою частиною підготовки спеціалістів і проводиться у відповідності до Методичних рекомендацій МОіН України із складання навчальних програм студентів вищих навчальних закладів та відповідно до “Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України”, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.93р. №93.

Переддипломна практика є важливим етапом у підготовці до на писання дипломної роботи, оскільки під час проходження даної практики студент зобов’язаний зібрати дані, які необхідні для виконання дипломної роботи.

У відповідності до навчального плану переддипломна практика студентів спеціальності „Фінанси” проводиться на V курсі, в 10 семестрі протягом 3 тижнів після закінчення екзаменаційної сесії.

Переддипломна практика проводиться на підприємствах різних форм власності, у фінансових та податкових органах, банківських установах, страхових компаніях, з якими університет укладає угоди про підготовку спеціалістів або угоди на проходження практики.

Переддипломна практика студентів є різновидністю навчально – виховного процесу, у якому здійснюється безпосередня підготовка студентів до майбутньої професійної діяльності шляхом самостійного вирішення передбачених програмою реальних виробничих завдань.

Загальним завданням переддипломної практики є практичне застосування і поглиблення знань, набутих у процесі навчання, розвиток навичок науково – дослідної роботи і розв'язання прикладних завдань, набуття досвіду ділового спілкування, підготовка до самостійної роботи на посадах, що потребують кваліфікації спеціаліста з фінансів. Тому зміст практики повинен достатньо повно охоплювати весь вивчений теоретичний матеріал. Разом з тим, програма практики повинна забезпечити одержання і нагромадження знань, вмінь і навичок за спеціальністю.

Програма практики повинна давати рекомендації про види, форми та методи контролю рівня знань, вмінь та навичок, які повинні отримати студенти під час проходження практики для освітньо-кваліфікаційного рівня „спеціаліст”.

Студенти-практиканти зобов'язані:

• непорушно дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, діючого на підприємстві (установі, організації), де проходитиме практика ;

• своєчасно виконувати затверджений календарно-тематичний план проходження переддипломної практики, вказівки керівників виробничої практики;

• щоденно вести записи в щоденнику, які підписує безпосередній керівник практики по закінченню робочого дня;

• регулярно вести записи до текстової частини звіту, погоджувати їх з керівником практики;

• своєчасно і якісно готувати передбачені програмою матеріали до документальної частини звіту.

Керівник практики від підприємства (установи, організації) зобов'язаний:

• призначити із провідних спеціалістів безпосередніх керівників практики;

• створити нормальні умови для роботи студентів-практикантів;

• забезпечити належний контроль за рівнем трудової дисципліни і якісним виконанням студентами програми виробничої практики;

• своєчасно інформувати кафедру фінансів про порушення дисципліни студентами-практикантами;

• перевірити якість і достовірність звіту про переддипломну практику і дати його загальну оцінку у вигляді відгуку;

• підготувати об'єктивну характеристику на студента-практиканта за період перебування на практиці, оцінити проходження практики, відмітивши позитивні і негативні сторони; висловити, по можливості, свою думку про доцільність використання студента-практиканта після закінчення університету на відповідних посадах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]