Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metoduchka.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
3.07 Mб
Скачать

Загальні методичні вказівки

Лабораторні роботи з курсу ”Електрифікація технологічних комплексів” сприяють засвоєнню студентами теоретичного матеріалу, при­щепленню практичних навичок з електрифікації електроенергетичних підприємств, роботи з сучасною апаратурою, проведення дослідів, аналізу і узагальнення їх результатів.

Опис лабораторних робіт побудований за єдиним планом. В них сформована мету роботи, наведено короткі теоретичні по­ложення, подано опис лабораторного устаткування. Також вказані порядок виконання лабораторної роботи і зміст звіту. Для самоперевірки студентів наведено контрольні запитання і рекомендовано літературні джерела.

  1. До роботи в лабораторії електрифікації нафтогазової промисловості допускаються студенти, які володіють необхідним мінімумом теоретичних знань з відповідних дисциплін та курсу електротехніки.

  2. Лабораторні роботи виконуються за наявності групи студентів однієї спеціальності в кількості до 15 осіб.

  3. Кожен студент повинен ознайомитись з метою лабораторної роботи, вивчити за підручником теорію і підготувати до початку занять необхідні таблиці для запису результатів спостережень згідно з методичними вказівками.

  4. Викладач до початку роботи перевіряє підготовленість студентів до проведення лабораторних робіт за теоретичними і практичними матеріалами.

  5. Студенти, які успішно пройшли контроль знань, прослуховують інструктаж з техніки безпеки і приступають до виконання робіт.

  6. Вмикати лабораторну установку можна тільки з дозволу викладача після детального ознайомлення зі схемою і розташуванням всіх машин і приладів.

  7. Після закінчення досліду прості контрольні розрахунки повинні бути виконані в лабораторії і разом з результатами спостережень показані викладачеві.

8 Студенти, які не підготовлені з теоретичної частини, а також не представили звіт з попередньої роботи, до виконання наступних лабораторних робіт не допускаються.

Оформлення виконаних лабораторних робіт

Всі студенти повинні скласти з кожної роботи звіт. Зміст звіту вказаний в кожній роботі. Дані про прилади, апарати і машини потрібно записувати скорочено, користуючись прийнятими умовними позначеннями.

Обробка результатів лабораторних досліджень та їх графічна частина повинна проводитись за допомогою ЕОМ з використанням відповідних програм в системі MATHCAD та EXCEL.

Графічне зображення результатів досліду повинно бути виконане в масштабі. При кресленні графіків на осях координат вздовж осей з зовнішнього боку слід позначити величини, що відкладаються, та одиниці їх вимірювання.

У звіті є обов’язковими висновки. Вони повинні бути підсумком проведених досліджень і одержаних результатів. Не слід переписувати в цей розділ готові фрази з підручника, тому що зміст висновків не може бути визначеним заздалегідь для всіх студентів, кожен повинен писати їх самостійно, відповідно з індивідуальним осмисленням і засвоєнням матеріалу даної роботи.

Після оформлення звітів студенти здають їх викладачеві. Під час захисту вони повинні показати знання основних теоретичних положень, пов’язаних з виконаними роботами, вміння розуміти схеми лабораторних установок та всі виконані ними досліди і розрахунки, вміння користуватися ЕОМ.

Для самоконтролю під час підготовки до лабораторної роботи та її захисту в кінці кожної роботи приведені питання для самоперевірки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]