Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
анотації вибіркових дисциплін 2 курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
182.78 Кб
Скачать

3. Сфера реалізації набутих знань і вмінь в майбутній професії.

Знання та вміння, набуті при вивченні даної дисципліни, використовуються при розробці та застосуванні ефективних методів управління і засобів взаємодії між конфліктуючими сторонами з метою попередження, врегулювання та конструктивного вирішення конфліктних ситуацій на різних рівнях їх прояву в соціальній дійсності і перш за все в системі соціально-трудових відносин.

4. Зміст дисципліни, що пропонується для вивчення студентами, за модулями та темами.

Сутність конфлікту та його характерні риси. Причини й наслідки конфліктів в організації. Система управління конфліктами в організації. Профілактика і запобігання виникненню конфліктів. Діагностика конфлікту і корегування поведінки її учасників. Прогнозування розвитку конфліктів. Розв’язання конфліктів. Управління стресами в конфліктній ситуації. Безконфліктне спілкування в процесі проведення професійних переговорів і нарад. Безконфліктна взаємодія сторін у дискусіях і спорах. Безконфліктна взаємодія в процесі нововведень. Соціально-трудові конфлікти, їх регулювання та вирішення.

5. Викладацький склад.

К.е.н., проф. Петюх В.М., к.е.н, доц. Герасименко О.О., к.е.н., доц. Коновалов Ю.І., к.е.н, доц. Леонтенко О.М., к.п.н., доц. Корчевна О.В., ст. викладач Тітова Н.В., асистент Кир’янова А.В.

6. Основна література:

  1. Анцупов А.Я., Шипилов А.И. Конфликтология: Учебн.для вузов.- М.: ЮНИТИ, 2004.-591с.

  2. Ворожейкин И.Е., Кибанов А.Я., Захаров Д.К. Конфликтология: Учебник. - М.: ИНФРА-М. 2000. - 224 с.

  3. Конфліктологія: Навч.посіб./За заг.ред. В.М.Петюха, Л.В.Торгової. – К.: КНЕУ, 2003.- 315 с.

Анотація дисципліни «фінансова математика»

1. Мета опанування дисципліни. „Фінансова математика” є класичною учбовою дисципліною підготовки студентів економічних спеціальностей університетів та коледжів провідних європейських держав та США. Тому її впровадження в учбовий процес КНЕУ повністю відповідає принципам Болонської конвенції. Ця дисципліна також входить до типових програм навчання фахівців з питань фондового ринку, затверджених Рішенням ДКЦПФР №607 від 1.08.2006р. „Про затвердження нових редакцій типових програм навчання фахівців з питань фондового ринку”.

Мета дисципліни “Фінансова математика” полягає у тому, щоб задовольнити потреби майбутніх фахівців економічних спеціальностей у знаннях в області фінансових обчислень, що виникають при розв’язанні практичних проблем у різних сферах економічної та підприємницької діяльності.

Інструментарій та методологію фінансових обчислень використовують практично всі сучасні фінансові науки, зокрема: фінансовий та інвестиційний менеджмент, теорії фінансів, інвестицій, фінансового та фондового ринків.

2. Перелік компетенцій, яких набуде студент після опанування даної дисципліни: вивчення та опанування студентами основних понять, методів та математичного апарату фінансових обчислень, що є підґрунтям для кількісного аналізу інструментів фінансового ринку та інших об’єктів інвестування.

3. Сфера реалізації набутих знань і вмінь у майбутній професії. Фінансова математика має суто практичне спрямування. Після опанування цієї дисципліни студент зможе розв’язувати багато задач, що виникають у практичній діяльності і присутні в будь-якій фінансово-банківській операції чи комерційній угоді, зокрема, наступні:

  • оцінка кінцевих фінансових результатів операції (угоди, контракту) для кожного контрагенту;

  • розробка платіжних схем виконання фінансових операцій (зокрема, планів погашення заборгованостей);

  • аналіз залежності кінцевих результатів операції від її основних параметрів тощо.

Крім того при викладенні цього курсу велика увага приділяється питанням, важливість яких у практичній діяльності на фінансовому ринку важко переоцінити – це основні засади та критерії аналізу ефективності інвестицій, що спираються на методологію фінансових обчислень, а також оцінка необхідної норми дохідності інвестицій (їх ставки дисконтування) з урахуванням економічного ризику.

4. Зміст дисципліни: концепція вартості грошей у часі; правило простих процентів; правило складних процентів; фінансові обчислення для потоків платежів; критерії оцінки ефективності інвестицій; оцінка норми дохідності в умовах ринкової невизначеності; оцінка та планування схем фінансово-кредитних розрахунків; аналіз та оцінка вартості цінних паперів.

5. Викладацький склад: Л.Б. Долінський, к.е.н., доцент; Г.І. Великоіваненко, к.ф.–м.н., доцент, Н.К. Водзянова, ст. викладач, Т.О. Білик, асистент.

6. Основна література:

  1. Долінський Л.Б. Фінансові обчислення та аналіз цінних паперів: Навч. посіб. – К., Майстер-Клас, 2005. – 192 с.

  2. Малыхин В.И. Финансовая математика: Учеб. пособие для вузов. – М.: ЮНИТИ – ДАНА, 2003. – 237 с.

  3. Четыркин Е.М. Финансовая математика: Учебник. – М.: Дело, 2004. – 400 с.