Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
бакшеев.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
118.78 Кб
Скачать

1.3 Заключна частина

Значення події. Заключне слово (10 хвилин)

Вихователь: « За кілька тижнів після бою під Кругами Михайло Грушевський писав: "Недаремно пролилася кров тисяч українських інтелігентів та молоді, коли вона принесла духовне визволення від найтяжчого і найшкідливішого московського ярма: добровільно прийнятого духовного закріпачення!"»

ВИСНОВКИ

З аналізу наукових джерел використаних в курсовій роботі, можна визначити основні умови реалізації національно-патріотичного виховання шляхом використання методу формування свідомості : Це застосування найбільш поширених методів впливу на свідомість вихованців, а саме - розповіді, лекції, роз'яснення, бесіди, диспут, метод позитивного прикладу. Відповідність зазначених методів змісту національно-патріотичному виховання

(національним духовним цінностям, до яких належать народний світогляд, мораль, естетика, психологія, національний характер і темперамент, самосвідомість, спосіб мислення, тощо.) Методи формування свідомості мають задовольняти мету національно-патріотичного виховання, яка ґрунтується на запиті суспільства і спрямована на підготовку свідомих громадян. Використання методів формування свідомості має збігатися з позитивною взаємодія вихователя і вихованця; формування інтересу, уваги до змісту інформації, яку повідомляють вихователь; звернення до почуттєво-вольової сфери учнів; позитивного прикладу особистості самого вихователя.

Розроблений виховний захід з використанням методу лекції, повинен виховувати в учнях почуття патріотизму, любові до свого народу й Батьківщини, співчуття до загиблих героїв, почуття гордості за своїх співвітчизників. Сформувати особисті риси громадянина України, такі як національна свідомість, незалежність, гідність та єдність зі своєю країною. Розвити абстрактне мислення за допомогою фактів лекції та відображення тривожної атмосфери тих подій.

Також для більш ефективного впливу на свідомість учнів та формування в них необхідних рис характеру за допомогою методу – лекція, можливе використання технічних засобів (магнітофоном, колонки, стереосистема, кіно слайди і т.д.). Але треба пам’ятати, що технічні засоби повинні відповідати матеріальним можливостям ПТНЗ.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Мойсеюк Н. Є. Педагогіка. Київ 2007.

Троцко В.І., Лозова В.І . Теоритичні основи виховання і навчання. Харків 2002.

Фіцула М. М. Педагогіка. Київ 2007.

Болдирев Н.И., Гончаров Н.К., Есипов Б.П. Педагогіка. Москва 1968.

Стельмахович М. Г. Українська родинна педагогіка. Київ 1996.

Галузинский В.М. Индивидуальный подход в воспитани учащихся.Киев 1986.

Теоритично- методичні засади викладання предметів гуманітарного циклу в ПТНЗ.Учеб. пособ. Львів 2003.

Галузинский В.М. Индивидуальный подход в воспитани учащихся.Киев 1986.

Бойкова Л.А., Гребенкова Л.К., Еремкина О.Е. и др. Методика воспитательной работы. Москва 2004.

Журнал //Віче - № 1-2. Київ 2006.

Журнал // Науковий світ - № 1. Київ 2006.