Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T13.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
208.9 Кб
Скачать

4. Програма страхування нерухомості, що перебуває за межами міста

В страхуванні до нерухомості, що перебуває за межами міста належать будинки громадян, які перебувають у їх власності та знаходяться за межами міста (в сільській місцевості, дачних кооперативах тощо).

В принципі страхування нерухомості, що перебуває за межами міста базується на тих самих принципах, що і іншої нерухомості, яка належить фізичним особам на правах власності. Але існує ряд відмінностей.

По-перше, ні в якому разу не страхується нерухомість за межами міста тільки від протиправних дій третіх осіб. Якщо страхувальник бажає ввести покриття “проти протиправних дій третіх осіб” в договір страхування, він обов’язково повинен придбати усі інші види страхового покриття (комплексне страхування).

По-друге, майже неможливо застрахувати нерухомість за межами міста, якщо в ній на певний термін ніхто не мешкає і відсутня охорона. Наприклад, якщо власник дачного будинку вказує, що на дачі взимку не буває, а кооператив не охороняється, то йому скоріш за все пропонуватимуть укласти договір страхування на період (весна, літо, осінь), або на повний рік за винятком покриття “протиправні дії третіх осіб”.

По-третє, андерайтинг в страхуванні нерухомості, що перебуває за межами міста є більш складним. При укладенні договору враховується зокрема кліматичні умови місцевості де розташована нерухомість, наявність сигналізації, охорони, віддаленість від об’єкта нерухомості ділянок органів внутрішніх справ та пожежної безпеки. Враховується і наявність біля будинку об’єктів, що підвищують ступінь ризику (склади, сауни, запаси дров, вугілля тощо). Наприклад, наявність в будинку каміну або печі може відразу підвищити рівень страхового тарифу. Враховується матеріал з якого побудований будинок. Наприклад, тариф по цегляному або кам’яному будинку буде нижчим ніж по дерев’яному.

По-четверте, зважаючи на підвищенні ризики пов’язані з нерухомістю, що перебуває за межами міста, тарифи на страхування на 03-0,5% вищі ніж на страхування нерухомості, яка перебуває в межах міста.

По-п’яте, розмір франшиз при страхуванні нерухомості, яка перебуває за межами міста є вищим ніж для нерухомості, яка розташована у великих містах.

Загородний будинок та майно, що перебуває в ньому можна застрахувати в комплексі або окремо (за переліком). Винятки при страхуванні ті ж самі, що і для будинків і квартир, які перебувають в місті.

Поширення набрали програми експрес-страхування будинків, що перебувають за межами міста. Сутність програми полягає в тому, що представник страховика укладає договір без огляду будинку (що значно зменшує витрати на страхування, оскільки будинок може знаходитися за 100 і більше кілометрів від розташування страхової компанії). Для укладення договору страхувальник в компанію повинен надати документи, що підтверджують право власності на будинок і його вартість. Особливість програм експрес-страхування полягає в порівняно невеликих страхових сумах – від 30 до 100 тис. грн. Тариф на цю програму страхування складає 0,4-0,8%. В покриття не входять “протиправні дії третіх осіб”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]