Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_2_Tekhnogenn_nebezpeki.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
124.93 Кб
Скачать
  1. Р/год., на маршруті — 3 р/год. Спад рівня радіації — 0,5 р/год.

Визначити:

а) які засоби захисту необхідно використати при подоланні осередку забруднення і при виконанні там завдань;

б) яку дозу опромінення отримує склад поста РХС, якщо се­редня швидкість руху при подоланні осередку забруднен­ня становить 60 км/год.;

в) який час особовий склад поста РХС може перебувати в осе­редку забруднення, щоб не отримати дозу опромінення вище безпечної, якщо рівень радіації становить 5 Р/год.

Ситуація З

У другій половині дня Ви разом з подругою підійшли до кінопалацу імені Коперника, щоб придбати квитки на кінофільм. У цей момент пролунав вибух в одному з будинків. З цікавості Ви захотіли подивитися, що ж сталося. Ви побачили пожежу. І тут з’ясувалось, що будинок, який горить, є будинком Вашої бабусі.

Виконувати:

Прийміть рішення, яке б відповідало цій ситуації і, відпо­відно, опишіть Ваші дії.

Ситуація 4

Ви мешкаєте на вул. Зеленій, на верхньому поверсі 5-поверхового будинку. Ви прийшли з коледжу, пообідали і розпочали підготовку до наступних занять. Раптом Ви почули повідомлення про аварію на АЕС, у зв’язку з чим у Львові піднявся радіаційний фон, вищий за допустиму норму. Мешканцям міста рекомендуєть­ся залишатися у своїх помешканнях і вжити необхідних заходів щодо захисту. З помешкань виходити тільки при потребі та на короткий час.

Виконувати:

а) проведіть йодову профілактику Вашій родині (батько, мати

та сестра віком до 2-х років) з використанням аптечки АІ-2 (вказати номер гнізда, медичну назву препарату та його дозування);

б) вкажіть порядок і правила йодної профілактики при відсут­ності АІ-2;

в) визначіть, яких заходів ще можна вжити у цій ситуації;

г) назвіть засоби захисту, одяг, взуття, які Ви використовува­тимете, якщо Вам необхідно буде вийти на вулицю (в апте­ку, магазин).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]