Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vasilyev.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
128.51 Кб
Скачать

1.2 Основна частина

Кілька слів про правила нашої гри. Три команди учнів займають свої місця за ігровими столами. Кожна команда обирає капітана і назву команди. Починається гра. Вчитель задає питання з карток. Якщо команда знає вірну відповідь, то капітан команди підіймає руку. За кожну вірну відповідь учні отримують 1 бал.

«Брейн-ринг»

Дайте визначення економіки як науки? (Економіка – це наука про вибір учасниками виробництва найкращого способу використання ресурсів для вдоволення потреб.)

Який зв’язок між макро - і мікроекономікою? (Вони не протистоять, а доповнюють одна іншу. Мікроекономіка дає відповіді на більш конкретні запитання, а макроекономіка прагне пояснити глибинні причини виникнення змін у галузях.)

Скільки лауреатів Нобелівської премії за видатні успіхи в розвитку економічної науки ви знаєте? Назвіть ім’я кількох із них? Ян Тімберге, Рагнар Фріш, Пол Самуельсон, Василь Леонтьєв, Леонід Кантарович, Жерар Дебре, Арматія Сет та ін.)

Перелічте основні форми грошей? (Зливкова, монетна, банкнотна, паперово-кредитна, депозитна, електронна.)

У чому полягають причини інфляції? ( Невірна грошова політика центрального банку, кредитна емісія комерційних банків, дефіцит державного бюджету)

Закінчить речення. Система, що передбачає здійснення способів, методів, принципів управління, направляти працю людей, їх знання, досвід, інтелект називається...(Менеджмент)

Що таке маркетинг? Це система управління діяльності фірми, щодо розробки виробництва і збуту товарів на основі вивчення ринку та в цілях одержання прибутку.

Які типи ринків існують в сучасній економіці? (Чиста конкуренція, монополістична конкуренція, олігополія, монополія.)

У чому різниця між попитом і пропозицією? Наведіть приклад ж життя.

Скільки коштує ділянка землі, якщо рента становить 5 тис., а позичковий відсоток – 10%? (50 тис.)

Що таке реклама і які канали використовуються для поширення реклами? (Це всебічна інформація для потенційних покупців. Каналів збуту: преса, телебачення, радіо, кіно, каталоги, проспекти, листівки, рекламні щити, плакати, реклама на транспорті.)

Назвіть основні макроекономічні школи? (Кейнсіанство, монетаризм, неокенсіанство,інституціоналізм.)

Назвіть характерні риси акціонерного товариства. (Обмежена відповідальність, голосування за принципом «1 акція - 1 голос», вихід акціонера із товариства не веде до закриття товариства або до зменшення його капіталу.)

Які міри повинні здійснити українські банки аби запобігти інфляції? (Операції на іноземному ринку з іноземними валютами й дорогоцінними металами, зміна дисконтної ставки УБ, зміна норм банківських резервів.)

Назвіть основні форми безробіття? (Фрикційна, структурна, циклічна)

Показник відношення прибутку до обсягу продаж по ціні нижчій, ніж по галузі. Про що це свідчить? (Дані свідчать про те, що фірма має проблеми, необхідно терміново реагувати, шукати причини та виправляти становище, продовжувати вивчати ринок.)

Що таке калькуляція? (Це класифікація витрат за елементами з ціллю розрахунку собівартість одиниці продукції.)

Що таке ВВП і ВНП? (Ключові поняття макроекономіки – валовий внутрішній продукт і валовий національний продукт.)

Охарактеризуйте усі рівні інфляції? (Помірна-до 20%, галанируюча-20-200%, гіперінфляція-від 200%)

Назвіть функції економічної теорії? (Теоритично-пізнавальна, методологічна, практична, ідеологічна, господарська.)

Отже, у фінал вийшла команда: (назва команди з найбільшою кількістю правильних відповідей).

Ми дякуємо всіх , хто сьогодні брав участь у нашій економічній грі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]