Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт студента 3docx.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.08.2019
Размер:
1.39 Mб
Скачать

6.Господарська діяльність. Соціальні гарантії

6.1 .ТОВАРИСТВО самостійно визначає перспективи розвитку, планує і здійснює свою діяльність виходячи з попиту на продукцію, що ним виробляється, роботи, послуги, а також необхідності забезпечити виробничий та соціальний розвиток ТОВАРИСТВА, підвищення доходів.

6.2. Матеріально - технічне забезпечення ТОВАРИСТВА здійснюється через систему прямих угод або через біржу та інші організації.

6.3 ТОВАРИСТВО реалізує свою продукцію, майно за цінами і тарифами, встановленими самостійно, або на договірних засадах.

6.4. ТОВАРИСТВО здійснює оперативний та бухгалтерській облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність відповідно до чинного законодавства.

6.5. ТОВАРИСТВО самостійно встановлює форму та систему оплати праці, розмір зарплати, а також інших видів доходів працівників.

6.6. Усі громадяни, які своєю працею беруть участь у діяльності ТОВАРИСТВА на підставі трудового договору (контракту, угоді), а також на інших засадах, становлять трудовий колектив товариства.

6.7. Інтереси трудового колективу в ТОВАРИСТВІ представляє профспілковий комітет або інші уповноважені трудовим колективом орган.

6.8. Трудовий колектив (уповноважений ними орган):

• вирішує питання соціального розвитку товариства;

• розглядає та затверджує проект колективного договору;

• визначає і затверджує перелік і порядок надання працівникам Товариства соціальних пільг;

• вирішує інші питання самоврядування трудового колективу.

6.9. Соціальні та трудові права працівників Товариства гарантуються чинним законодавством.

6.11. Працівники Товариства підлягають соціальному забезпеченню в порядку та на умовах, передбаченим чинним законодавством.

6.11. Товариство здійснює відрахування на соціальне забезпечення відповідно до чинного законодавства.

6.12. Локальними нормативними актами Товариство може встановлювати додаткові (крім передбачених чинним законодавством) трудові та соціально-побутові пільги для своїх працівників або їх окремих категорій.

7. Зовнішньоекономічна діяльність

7.1. Товариство має право самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, які регулюється чинним законодавством України.

7.2. При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Товариство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до чинного законодавства.

8. Виконавчий орган товариства.

8.1.В ТОВАРИСТВІ створюється одноособовий виконавчий орган - директор.

8.2.Директор вирішує питання діяльності ТОВАРИСТВА, окрім тих, які відносяться до виключної компетенції Зборів УЧАСНИКІВ.

8.3.УЧАСНИКИ мають право прийняти рішення про передачу частини належних їх прав у компетенцію директора, рішенням загальних зборів засновників.

8.4.Директор підзвітний УЧАСНИКАМ та організовує виконання їхніх рішень

Він не має права приймати рішення з питань, які віднесені до компетенції

Зборів УЧАСНИКІВ.

8.5.Директор не може бути водночас головою Зборів УЧАСНИКІВ.

8.6.При призначенні директора ТОВАРИСТВА на посаду, якщо ця особа не є водночас УЧАСНИКОМ, з ним укладається контракт, в якому визначаються строки призначення, права, обов'язки та відповідальність директора перед УЧАСНИКАМИ і персоналом ТОВАРИСТВА, умови його, матеріального забезпечення та звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених контрактом і діючим

законодавством. Якщо особа, яка призначається на посаду директора є водночас УЧАСНИКОМ, тоді УЧАСНИКИ визначають строк, права, обов'язки, відповідальність, умови матеріального забезпечення на Зборах УЧАСНИКІВ у формі рішення, прийнятого у визначеному порядку.

8.7.Директор без доручення діє від імені ТОВАРИСТВА, самостійно укладає господарські договори без узгодження з УЧАСНИКАМИ ТОВАРИСТВА на суму не більше 11000 (десяти тисяч) гривень, здійснює найм та звільнення

персоналу ТОВАРИСТВА, провадить інші дії оперативного керівництва діяльністю ТОВАРИСТВА, визначає його організаційні структури, визначає умови оплати праці посадових осіб ТОВАРИСТВА, його філій та представництв, дочірніх підприємств.

8.8. Директор призначає на посаду і звільняє з посади керівників та спеціалістів підрозділів апарату та структурних підрозділів ТОВАРИСТВА.

8.9. Директор без доручень діє від імені ТОВАРИСТВА, представляє його інтереси в інших підприємствах, організаціях та інших державних органах.

8.11. Директор за письмовим погодженням з учасниками TOB має право укладати угоди оренди майна Товариства, займу, застави, відчуження.

8.13. Головні (старші) спеціалісти приймаються на свої посади та звільняються з них за письмовими погодженням з учасниками Товариства.