Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАВЧ ПРАКТ АДМ ПР-2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
108.54 Кб
Скачать
  1. Керівництво практикою.

Керівництво і постійний контроль за проходженням навчальної практики студентами здійснює керівник практики з числа викладачів юридичного факультету Національного аграрного університету.

До керівництва практикою від установи, підприємства, організацій призначаються спеціалісти з відповідною кваліфікацією та фаховою підготовкою Вони є відповідальними за організацію роботи, навчання, трудову дисципліну студентів та виконання ними завдання на практику.

    1. Обов’язки студента-практиканта.

Перед початком практики студенти проходять інструктаж в навчальному закладі, одержують направлення, програму та іншу необхідну документацію.

Для проходження практики студент зобов’язаний у встановлений у направлені термін з’явитися в установу, підприємство чи організацію до керівника. У період проходження практики студент зобов’язаний повністю виконати завдання, передбачені програмою, дотримуватись встановлених правил внутрішнього трудового розпорядку, вивчати і дотримуватися правил охорони правці, техніки безпеки, брати участь в суспільному житті колективу, відповідати за виконану роботу, її результати та наслідки.

    1. Обов’язки керівника практики від університету

Керівник визначається наказом відповідно до педагогічного навантаження. Він зобов’язаний:

  • разом з деканом провести інструктивні збори студентів, які відбувають на практику;

  • підготувати для студентів всі необхідні документи (направлення, методичні рекомендації, завдання тощо);

  • роз’яснити студентам індивідуальні завдання у залежності від специфіки органу, підприємства чи установи, де буде проходити практика;

  • консультувати студентів з різних питань практики;

  • контролювати виконання студентами завдань практики;

  • перевірити звіти, наявність документації і прийняти у студентів захист практики;

  • після закінчення практики і прийняття захисту практики дати короткий звіт про результати практики, вказати пропозиції по її удосконаленню та усуненню недоліків.

3.3. Обов’язки керівника практики від установи, організації, підприємства

  • відповідає за створення належних умов проходження практики;

  • здійснює методичне керівництво і надає допомогу студентам під час складання певних документів;

  • контролює роботу студентів;

  • дає письмові характеристики студентам з оцінки рівня їх теоретичної і практичної підготовки та побажання можливого їх використання в подальшій роботі.

4. Правила ведення й оформлення щоденника

  1. Щоденник - основний документ студента під час проходження практики.

  2. Якщо студент проходить практику в іншому місті, щоденник для нього є посвідченням про відрядження та підтверджує тривалість перебування студента на практиці.

  3. Під час проходження практики студент щодня повинен коротко записувати в щоденник усе, що він зробив за день для виконання календарного графіка проходження практики. Тут же в загальній послідовності відображає й діяльність з громадсько-політичної практики. Докладні записи веде в робочих зошитах, які є продовженням щоденника.

  4. Не рідше ніж раз на тиждень студент зобов'язаний подавати щоденник на перегляд керівнику практики від організації, який перевіряє щоденник, дає письмові зауваження, додаткові завдання й підписує записи, які зробив студент у щоденнику.

  5. Після закінчення практики щоденник разом зі звітом має бути переглянутий керівником практики, який складає характеристику – відгуки, підписує його, а також затверджує печаткою.

  6. Оформлений щоденник разом зі звітом і характеристикою студент повинен здати на кафедру.