Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5 КУРС ГРС 11.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
178.69 Кб
Скачать

2.5. Методичні рекомендації

Для оволодіння навичками роботи професіонала, студенту необхідно ознайомитись із статутом підприємства, правилами роботи підприємств готельно - ресторанного бізнесу та посадовими інструкціями (при відсутності посадових інструкцій ознайомитись з розподілом функціональних обов’язків між працівниками), організаційною структурою управління.

Вивчити інформаційне забезпечення на підприємстві з метою самостійного проведення маркетингових досліджень з проблем збалансованого попиту і пропозиції.

Ознайомитись з постачальниками підприємства, користуючись договорами, угодами, контрактами. Детально розглянути умови договорів, які регулюють взаємовідносини між контрагентами щодо транспортування товарів, відповідальності сторін за невиконання зобов’язань.

Вивчити документи статистичної і бухгалтерської звітності з метою проведення аналізу основних показників фінансової діяльності підприємства, декларацію про сплату додаткових платежів, матеріали поточного бухгалтерського обліку.

Iіі. Форми і методи контролю

Перед скеруванням студентів на переддипломну практику, організовуються консультації, які проводяться з метою повідомлення цілей і завдань практики, порядку та послідовності відпрацювання питань програми, місця та часу проходження практики, режиму та порядку роботи, підведення підсумків.

Керівництво переддипломною практикою студентів від інституту здійснюють викладачі спецдисциплін – керівники дипломних робіт які забезпечують виконання студентами програми практики в повному обсязі, контролюють терміни своєчасного виконання завдань, використовуючи індивідуальні консультації.

Безпосереднє керівництво переддипломною практикою від підприємства покладається на спеціалістів, які несуть особисту відповідальність за проведення практики.

IV. Вимоги до звіту

Підсумковим документом, що узагальнює всю роботу студента по виконанню переддипломної практики є звіт.

Звіт складається відповідно до програми практики, затвердженої у встановленому порядку. У звіті повинно бути коротко і конкретно описана робота, яка особисто виконана студентом.

Структура звіту наступна:

  1. Вступ

  2. Основна частина

  3. Висновки і пропозиції

  4. Література, інформаційно-нормативні джерела

У вступі обґрунтовуються основні цілі і завдання практики, коротка характеристика об’єкту досліджень ( орієнтований обсяг – 1 сторінка)

Основна частина містить конкретні відповіді на програмні завдання практики ( орієнтований обсяг – 10 – 15 сторінок)

Висновки і пропозиції формуються коротко і конкретно за матеріалами викладеними у звіті на підставі виконаної роботи. (орієнтований обсяг – 1 -2 сторінки)

Література, інформаційно-нормативні джерела включають рекомендовану літературу; дані бухгалтерської, статистичної та фінансової звітності; нормативно-законодавчі акти в певній галузі та підприємства - бази практики.

Звіт може бути виконаний в рукописному варіанті, надрукований на друкарській машинці або на комп’ютері

До звіту прикладаються необхідні таблиці, схеми, різні документи. Документи оформляються на бланках або чистих аркушах за всіма правилами діловодства. Орієнтований обсяг звіту становить 15 – 20 сторінок. Звіт з переддипломної практики представляється в інститут із заключенням керівника практики від підприємства в терміни, встановлені навчальним графіком інституту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]