Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
2.45 Mб
Скачать

4.1.4 Створення звітів

По своїх властивостях і структурі звіти багато в чому схожі на форми, але призначені тільки для виведення даних. Використовуються переважно для друку. У зв'язку з цим звіти відрізняються тим, що в них вжиті спеціальні заходи для групування даних, що виводяться, і для виведення спеціальних елементів оформлення, характерних для друкарських документів. Для відображення та друку інформації, що міститься в базі даних «Диспетчерська таксі» створено 4 звіти:

  1. «Водители Запрос» - містить інформацію про водія. Призначена для перегляду та друку. Створено на підставі запита.

  2. «Заказ, на расстояние більше 100км» - призначена для перегляду та друку інформації про замовлення, що мають відстань 100 км і більше.

  3. «Список машин находящихся на ремонте» - призначена для перегляду та друку інформації про автомобілі, що знаходяться на ремонті. Звіт створений на підставі запиту.

  4. «Стоимость заказов для каждой машине по месяцам» - призначена для перегляду та друку підсумкової інформації про замовлення для кожного автомобіля. Звіт містить повну вартість замовлень та вартість замовлень по кожному місяцю для кожної машини.

4.1.5 Створення макросів

Макрос представляє набір макрокоманд, що створюється для автоматизації часто виконуваних завдань. Група макросів дозволяє виконати кілька завдань одночасно.

В базі даних передбачено створення макросів, призначення яких, обробка подій, що виникають при роботі з об’єктами бази даних. Зокрема, макроси призначені для обробки подій при натисканні кнопки (відкриття, закриття форми, виконання запиту, створення звіту).

4.2 Використані технічні та програмні засоби

Програмний продукт розроблявся на комп’ютері з наступними характеристиками:

Процесор –Intel® CPU 1.80Ghz.

Оперативна пам’ять – 256Mb (DDR)

Об’єм пам’яті відеоадаптера – 128 Мб (Inno3D GeForce 4 MX)

Вінчестер – Samsung 80Gb

СD-RW – Sony CD-RW CRX220E1

Floppy-дисковод – Samsung 3,5.

Принтер – Canon S200.

Сканер – BenQ SZW 3300.

Монітор – Samsung 753 DFX.

Операційна система Windows XP SP2

Пакет MS Office XP.

. Економічна частина

5.1 Загальні положення економічної ефективності

Необхідність вдосконалення методів і прийомів визначення економічної ефективності і розрахунків пояснюється тим, що упровадження обчислювальної техніки - дорогий процес, і тому доцільність витрат на створення і упровадження інформаційної системи повинна бути серйозно обґрунтована. На створення інформаційної системи потрібні одноразові витрати на її розробку і придбання необхідного комплексу технічних засобів. Економічна ефективність системи визначається з урахуванням одноразових витрат і поточних витрат.

Для розрахунку економічної ефективності складається план аналітичної роботи, визначаючий цілі аналізу, перелік питань, що підлягають вивченню, підбір даних, використовуваних при аналізі, перевірку якості зібраних матеріалів, зіставність планових і звітних показників. При розрахунку економічної ефективності інформаційної системи виробляли порівняння показників, визначення впливу окремих чинників обліку на показники, оцінка роботи і розкриття резервів, що висловлене в подальших підрозділах.