Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Pediatriya_Temi_i_plani_praktichnikh_zanyat.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
23.75 Кб
Скачать

Практичне заняття № 7: фізичний розвиток дітей дошкільного віку

Завдання 1. Фізична культура передбачає спеціальні заняття гімнастикою з елементами масажу та система загартувальних заходів. Ознайомитись з основними гігієнічними вимогами при підготовці фізкультурних занять. Записати в зошит вимоги:

Завдання 3. Ознайомитись з системою роботи та основними факторами загартовування в дошкільних закладах (повітрям, водою, сонцем, ходіння босоніж) та дотриманням правил проведення гартувальних заходів.

Завдання 4. Ознайомитись з методикою загартування ослаблених дітей, які часто хворіють. Висновки записати в зошит.

Завдання 5. Користуючись текстом розділу „ Комплекс загартувальних процедур для дітей дошкільного віку” виписати в таблицю загартувальних процедур: назви загартувальних процедур, кращій чсм для проведення, температуру (води, повітря) та тривалість процедури.

Література:

  1. Коцур Н.І. Основи педіатрії і гігієни дітей ранього та дошкільного віку: навч. посібн.,- Чернівці: Книги-ХХІ,2004.-576с.

  2. Майданник В.Г. Педиатрия.-Харьков: Фолио,2002.-1191с.

  3. Медицина дитинства / за ред. П.С.Мощича: у 4т.- К.: Здоров”я,1994

  4. Организация медицинского контроля за развитием и здоровьем дошкольников и школьников на основе массових скрипинг-тестов в условиях детского сада и школи. /Под. Ред.М.В.Сердюковской.- М.:Здоровья,1995.

  5. Педіатрія: Навч.посібник. / О.В.Тяжка, О.П.Вінницька, Т.І.Лутай та інші, за ред. Проф. О.В.Тяжкої.-К.:Медицинак,2005.-552с.

Практичний модуль № 8. ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ У ДІТЕЙ

Завдання 1. Ознайомитись з класифікацією інфекційних захворювань за інтенсивністю поширення.

Запвдання 2. Виписати в зошит з підручника „ Основи медичних знань” тлумачення термінів: пандемія, епідемія, спорадичні випадки, природньосередкові ( ендемічні) хвороби.

Література:

  1. Дитячі хвороби / за ред. В.М.Сидельникова, В.В Бережного.-К.: Здоров”я,1999.

  2. Капітан Т.В. Пропедевтика дитячих хвороб з доглядом за дітьми.-К.:Вінниця,2002

  3. Коцур Н.І. Основи педіатрії і гігієни дітей ранього та дошкільного віку: навч. посібн.,- Чернівці: Книги-ХХІ,2004.-576с.

  4. Майданник В.Г. Педиатрия.-Харьков: Фолио,2002.-1191с.

  5. Медицина дитинства / за ред. П.С.Мощича: у 4т.- К.: Здоров”я,1994

  6. Организация медицинского контроля за развитием и здоровьем дошкольников и школьников на основе массових скрипинг-тестов в условиях детского сада и школи. /Под. Ред.М.В.Сердюковской.- М.:Здоровья,1995.

  7. Педіатрія: Навч.посібник. / О.В.Тяжка, О.П.Вінницька, Т.І.Лутай та інші, за ред. Проф. О.В.Тяжкої.-К.:Медицинак,2005.-552с.

  8. Чеботарьова В.Д, Майданник В.Г. Пропедевтична педіатрія.-К.: Б.в.,1999

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]