Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦІЯ-Parus-Огляд+.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
106.5 Кб
Скачать

Розмежування доступу і функцій

У такій відповідальній сфері, як фінансово-господарча діяльність, існує велика небезпека як зловживань, так і ненавмисного псування даних внаслідок некваліфікованих дій співробітників фірми. І ця небезпека особливо актуальна, коли в одній комп’ютерній мережі з однією базою даних одночасно працюють багато людей. Тому в Системі Парус велика увага приділяється розмежуванню доступу. Кожному співробітнику можуть бути призначені індивідуальні права доступу як до розділів інформації, так і до функцій Системи. Так, оператор, що займається введенням первинних документів, не зможе отримати доступ до узагальненої інформації про діяльність фірми. Співробітники одного підрозділу будуть працювати лише зі своїми документами, не маючи доступу до документів інших підрозділів. Будь-який бухгалтер працює з планом рахунків, але право змінити його має лише головний бухгалтер. Але і він не може, наприклад, повністю очистити базу даних. І лише тільки адміністратор Системи може робити все, в тому числі і розподіляти права доступу інших користувачів.

Інформаційне забезпечення користувачів

З усього багатства довідково-інформаційних можливостей, частіше всього користувач звертається до послуг електронної довідки, яка представлена в Системі Парус структурованою довідковою системою і системою оперативної підказки.

Система оперативної підказки дозволяє користувачу оперативно отримувати інформацію про будь-який елемент діалогового вікна (полі, кнопці, стовпчику таблиці і т.д.).

Структурована ( тобто оздоблена змістом, глосарієм і пошуком за ключовим словом) довідкова система містить детальні відомості про призначення кожного розділу, їх взаємозв’язки, принципи роботи у управління Системою.

Рішення

Корпорація ПАРУС є постачальником ІТ-рішень для широкого кола підприємств і організацій. Вона дотримується комплексного підходу, надаючи своїм клієнтам рішення, що включають як необхідний для автоматизації програмний продукт, так і послуги впровадження, навчання і консалтингову підтримку.

Традиційно найважливішим напрямком діяльності Корпорації є розробка рішень для організації сектора державного і муніципального управління: головних розпорядників і розпорядників бюджетних коштів, фінансових органів, органів місцевого самоврядування, централізованих бухгалтерій, бюджетних установ.

Комплекс продуктів і послуг, що пропонуються Корпорацією ПАРУС, дозволяє вирішувати задачі, що виникають в рамках реформ, що проходять в країні – адміністративної, бюджетної, муніципальної. Серед таких задач – підвищення забезпечності бюджетів муніципальних освіт; перехід на принципи бюджетування, орієнтованого на результат; підвищення якості бюджетного обліку і звітності, точності бюджетного планування; створення багатофункціональних центрів надання державних і муніципальних послуг, підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади у питанні надання державних послуг.

Крупним комерційним підприємством ПАРУС пропонуються рішення для комплексної автоматизації, що дозволяють знизити витрати, підвищувати якість управління. Компанія має адаптовані рішення і великий досвід реалізації проектів з побудови систем управління підприємствами нафтогазової, енергетичної галузей, машинобудівництва, оптової і оптово-роздрібної торгівлі.

Для малих і середніх підприємств корпорація ПАРУС пропонує рішення спрямовані на автоматизацію основних процесів фінансово-господарської діяльності, а також системи підтримки прийняття рішень керівником.

Підприємства, що працюють на ринку малого і середнього бізнесу, часто не можуть собі дозволити покупати дорогі інформаційні системи. В той же час, вони потребують якісного програмного забезпечення (ПЗ), яке б дозволило б вирішувати і облікові, і управлінські і аналітичні задачі бізнесу. Крім того, бажано, щоб впровадження такого ПЗ не вимагало великих фінансових, людських і часових ресурсів. Іншими словами, співвідношення „ціна-якість” повинно бути оптимальним. Саме такі рішення готова запропонувати корпорація підприємствам даного сегменту ринку.

Малим і середнім підприємствам корпорація пропонує універсальну систему автоматизації фінансово-господарської діяльності „ПАРУС-Підприємство7” за такими напрямками:

  • бухгалтерський облік;

  • складський облік і облік реалізації;

  • облік заробітної плати;

  • кадровий облік;

  • облік договорів.

Від традиційних бухгалтерських програм дана система відрізняється критеріями зручності роботи, простотою в експлуатації і невисокою вартістю обслуговування.

Також система вирішує задачі управлінського обліку, сутність яких зводиться до побудови аналітичних розрізів, необхідних для обчислення прибутку, а також для підтримки прийняття рішень в контурах оперативного і тактичного управління.

Керівникам малих і середніх компаній для ефективного керівництва бізнесом корпорація пропонує спеціальне рішення:

Система управління бізнес-процесами „ПАРУС-Автопілот” – це програмний продукт з класа Систем для підтримки прийняття рішень Керівником. Він автоматично контролює правильність виконання регламентів співробітниками, відслідковує черговість етапів, не дає співробітникам відхилитися в бік і фіксує затримки по часу виконання.

Система управління бізнес-процесами „ПАРУС-Автопілот” – дозволяє підвищити віддачу співробітників і зробити стійкими бізнес-результати, звільнює особистий час Керівника від необхідності постійного контролю ходу критичних для нього бізнес-процесів і контролю роботи виконавців, позбавлює Керівника від рутини, нескінченних конфліктів між підлеглими і пошуків винуватців.