Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИЗЫСКАНИЕ ДОРОГИ Бел.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
774.14 Кб
Скачать

Відомість прямих, кривих і кутів повороту

Відомість прямих, кривих і кутів повороту є документом, у якому подано значення всіх геометричних параметрів траси (табл. 14). Якщо до проекту траси під час її вишукувань і детального розмічування не вносять будь-яких змін і уточнень, то відомість прямих, кривих і кутів повороту залишають такою, якою її складено при камеральному трасу­ванні. Якщо при польовому трасуванні до проекту вносять зміни, то до відомості вносять і відповідні зміни з урахуванням результатів польо­вого трасування. Обчислення виконують за формулами (83)-(94).

Зробимо кілька зауважень щодо заповнення її вертикальних граф: у графі 3 записують пікетажні положення вершин кутів, які обчислю­ють за формулою (91); у графах 6, 7, 8, 9, 10 записують значення гео­метричних елементів кривих, які обчислюють за формулами (83)—(87); у графах 11, 12 фіксують пікетажні положення точок ПК, КК, які обчис­люють за формулою (92); у графі 14 записують відстані S між верши­нами, які беруть із проекту траси; в графі 13 записують значення пря­мих вставок Р, які обчислюють за схемою траси; в графі 15 записують значення дирекційних кутів, які обчислюють за формулою (93). Під відомістю виконують контрольні обчислення за формулами (88)-(90) і (94).

Побудова плану траси

План траси складають у тих випадках, коли до проекту траси вно­сять досить істотні зміни в процесі польового трасування. Якщо таких змін немає, то проект траси і є її планом. Його доповнюють лише нови­ми ситуаційними даними, які беруть із пікетажного журналу.

На плані траси показують усі пікети і плюсові точки першого роду, а також лінії поперечних профілів, які розмічені й закріплені на місце­вості кілочками в процесі детального розмічування траси.

Якщо до проекту траси вносять істотні зміни, то план траси склада­ють заново на плані великого масштабу (1:10000 -1: 2000). Вершини кутів траси наносять на план за їхніми обчисленими координатами. Вихідними даними для обчислення координат є відстані S,- між вершина­ми кутів і їхні дирекційні кути .

Ситуацію на план переносять із пікетажного журналу. Пікетажні положення точок ПК, КК беруть із відомості прямих, кривих і кутів повороту. План траси оформляють тушшю.