Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lektsiya4.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
37.4 Кб
Скачать

4. Логотип.

Логотип — оригінальне зображення повного або скороченого найменування організації, фірми і т.д. Вони з'явилися для того, щоб відрізняти ту чи іншу фірму. Споживач вважає якщо в організації є логотип — це є гарантією якості, великі сумніви викликають компанії без логотипу.

Логотип завжди залишається головним елементом іміджу.

Візуальна ідея логотипу, полягає в його «прихованому змісті». Один і той самий логотип повинен добре виглядати на чорно-білому аркуші факсу або документів, на корпусі ручки, на фірмовому бланку або конверті, на візитній картці і на наклейці, а так само на екрані монітора. Два основні вимоги до логотипу — унікальність та оригінальність. Більшість початківців дизайнерів роблять грубі помилки, коли створюють логотипи, їхні логотипи мають фотографічну тривимірність, тим самим розмиваючи визначення терміну «логотип» і поняття його, як про окремий жанр, в якому є свої вимоги і рамки. Головним при розробці логотипу є його універсальність використання в поліграфії при всіх методах друку. Це цифровий та офсетний друк, це можливість друку логотипу шовкографією і тиснення фольгою, це можливість вирізати логотип плоттерной різкою. Саме при створенні логотипу необхідно пам'ятати про це, і довіряти розробку професіоналам, які мають великий досвід і знання всіх поліграфічних технологій.

Логотип привертає увагу тільки, коли в ньому укладено прихований сенс. Роль прихованого сенсу може грати багатоаспектність контрасту, візуальна імітація тривимірності, тобто властивості, які можна назвати парадоксальними, для статичної та плоскої фігури. Ще одне не маловажне вимога до логотипу — компактність, він повинен бути цілісним і легко стерпним, а так само вписуватися в будь-який контекст, проте сучасна розробка не дотримується цих правил.

Усім відомий вислів "Спочатку було слово», з цього логотипи створюють з двох частин — графічної та текстової, яку прийнято називати підписом тому, що текст повинен сприйматися як підпис після зображення. Існує маса прийомів розташування тексту — по колу та інше, важливо вибрати варіант, який не буде суперечити правилам.

Багато логотипи обходяться і без текстового підпису, вони вже знайомі і так, як приклад візьмемо марки спортивного одягу: Nike, Adidas, і таких прикладів маса.

Тепер ви володієте інформацією про те, що таке логотип і як його правильно розробити.

Успіхів у Ваших починаннях і не забувайте, для всього є свої правила і канони, дотримуйтеся їх. Наша друкарня з задоволенням допоможе вам розробити логотип.

5. Неймінг.

«Неймінг - комплекс робіт, пов'язаних зі створенням звучних, що запам'ятовуються і точних назв для підприємств, проектів, інтернет-сайтів та інших об'єктів». (Finam.ru/dictionary)

Загалом, по-нашому, по-робітничо-селянському, неймінг - це просто придумування імені ( Назви ). Фірми, товару, торгової марки інтернет-сайту, домену ... Міста, села, тимчасового наметового містечка ... Партії, громадської організації ... І протчая, протчая, протчая. Все, що потрібно якось обізвати, все це - поле діяльності фахівців з неймінгу - неймінологов. (Назва це ніде не зустрічав, сам тільки що придумав!) Яких, до речі, в Росії ще не вчать. Практично. А що це значить? А те, що саме Ви можете в цій плутанині зарекомендувати себе крутим спеціалістом з неймінг.

Придумування назви - таку ж справу, як і будь-яке інше. Важко лише з самого початку. А щоб полегшити собі життя, краще слідувати вже готової, перевіреної методикою, вносячи в неї особистий креатив. З часом прийде досвід і багато етапи будуть проскакувати просто автоматично. Правда, необхідно враховувати, що помилки в неймінгу коштують дорого. Дуже дорого! Дуже-дуже дорого! Занадто дорого!!

Етапи неймінгу.

Перше і головне - аналіз цільової аудиторії. Її склад, потреби, старанність, страхи, жаргон ... Оцінюємо назви конкурентів. Вдалі, не дуже і ... дуже не дуже. Чому вони, назви ці, саме такі? Чим керувалися ваші конкуренти?

Другий етап - Збираємо команду учасників, знайомих з цільовою аудиторією. Ця команда може складатися і з однієї людини. Налагоджуємо попередню роботу з джерелами інформації. Визначаємо критерії прийняття рішень, інакше креативний процес може поглинути весь час і весь бюджет. Але ж цей етап - тільки початок! Визначити необхідно критерії ефективності, позиціонування, тимчасові і юридичні критерії. Окремим пунктом повинні бути вивчені вимоги регулюючих органів, якщо такі є.

Третий этап – генерация безлічі варіантів. Первинний відбір можна провести в Інтернеті, загальнодоступних базах даних, словниках ... Загальні правила дуже прості:

1. Запропонувати максимальне число можливих назв.

2. Класифікувати їх за категоріями і темами.

3. Відкинути складні, складові, що наслідують конкурентам, незрозумілі цільової аудиторії назви.

4. Опрацювати варіації (зміни) тієї чи іншої теми.

Четвертий етап - Відбір варіантів, що задовольняють існуючим критеріям.

П'ятий етап - тестування вибраних варіантів.

1. Вимовте назву.

2. Передайте його по голосової пошти.

3. Пошліть його по електронній пошті представникам цільової аудиторії для вивчення «громадської думки».

4. Помістіть його на візитній картці, рекламному буклеті та інших рекламних носіях.

5. Поставте його в заголовок. «Чіпляє» чи ні?

6. Знайдіть інші методики, яким можна довіряти.

7. Перевірте, чи немає конфлікту з іншими зареєстрованими торговими марками.

8. Перевірте мовні, релігійні, культурні та інші асоціації, чи немає негативного підтексту.

9. Проведіть лінгвістичний аналіз.

Шостий етап - Остаточна юридична перевірка на відповідність вимогам регулюючих органів:

1. Всередині країни; 2. Міжнародна, якщо це буде потрібно. Сьомий і завершальний етап - Реєстрація.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]