Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lektsiya4.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
37.4 Кб
Скачать

Тема 4. Підзаголовок, підпис під малюнком, слоган, логотип, утп

План:

1.Варіанти підзаголовків. Підписи до малюнків.

2. Слоган або девіз. Основні вимоги до салогана:

3. Унікальна торгова пропозиція (УТП). Тричленна будова УТП.

4. Логотип.

5 неймінг.

Список використаної літератури

1.Бакало А.Заголовок друкованого ЗМІ: рекламний слоган // Друкарство. -2006. -№ 5. - С. 36-39

2.Блисковский 3. Д. Заголовок // Газетные жанры. -М., 1971. -С. 166-182.

3. Гід журналіста: пер. з франц. / У поряд. А. Лазарева. - К.: Інститут масової інформації, 1999. -96 с.

4. Іванов В. Ф. Техніка оформлення газети: Курс лекцій. - К.: Знання, КОО,2000. -222 с.

5.Кулаков А.Н. Заголовок и его оформление в газете: Учеб. пособие. -Л., 1982.

6.Лазарева Э. Заголовок в газете/ Э. А. Лазарева,. -Свердловск: Изд-во Урал. ун-та, 1989. -94 с.

7. Тимошик М. С. Особливості редакторської підготовки окремих складових тексту: заголовки, цитати // Друкарство. — 2005. - № 2. - С 42-48.

1. Підзаголовок

Варіанти підзаголовків

Багато рекламні оголошення обходяться одним заголовком, тоді як в інших ми бачимо один, два, а іноді і три підзаголовка. Шрифт підзаголовків зазвичай менше, ніж у заголовка, але більше, ніж у основного тексту; він часто дається іншим кольором, відмінним від кольору і заголовка, і основного тексту. Інформація підзаголовка зазвичай менш значна, ніж та, що міститься в заголовку.

Розташування підзаголовка жорстко не закріплено, він може бути розташований і над заголовком - тоді його називають надзаголовок. Досить часто підзаголовки з'являються в основному тексті рекламного оголошення, поділяючи його на абзаци і позначаючи їх змісту. І тоді, прочитавши тільки підзаголовки, можна отримати загальну інформацію про рекламований товар.

Якщо підзаголовок знаходиться безпосередньо під заголовком, то його функція в більшості випадків полягає в тому, щоб служити сполучною містком між заголовком і основним текстом, також він може розкривати інформацію, приховану в сліпому заголовку.

Основна роль надзаголовка - заманити читача, викликати у нього інтерес. Як підзаголовок, так і надзаголовок спрямовані на те, щоб доповнити інформацію, яку не вдалося включити в заголовок, або ж посилити сприйняття рекламного обігу шляхом підкреслення переваг товару. Найбільш часто підзаголовки використовуються в рекламі з непрямими і сліпими заголовками, які вимагають додаткових пояснень.

Приклад:

Тема: «ЦЕ НЕМИНУЧІСТЬ? ТЕРМІНОВО ПРИЙМІТЬ ЗАХОДИ! ». Підзаголовок роз'яснює: «Dercos. Засіб від випадіння волосся ».

Завдання підзаголовків всередині основного тексту полягає в те, щоб розбити його на частини, зробити рекламне звернення більш легко сприймаються як. Ці підзаголовки зазвичай друкуються шрифтом більшого розміру, ніж основний текст, і іншим кольором.

Приклад:

Тема: «Тусовка». Підзаголовки: «L & M запрошує тебе на приголомшливу тусовку», «Прийди і відтягніть на всі сто».

Підписи до рисунків

Про підписи до малюнків і фотографій

Підписи до рисунків в рекламі часто виявляються просто необхідні, тому що трапляється, що фотографію або малюнок можна сприймати по-різному, і саме до підписів, як правило, звертаються відразу після прочитання заголовка. Д. Огілві, автор відомої монографії з реклами, перекладеної на російську мову, стверджує, що кожна фотографія і ілюстрація у рекламі повинні супроводжуватися підписом. Важливо зауважити, що зазвичай підписи до малюнків і фотографій в рекламі друкуються досить дрібним шрифтом, це, однак, ні в якій мірі не применшує їх зазначеного вище значення.

Вирішуючи питання про те, як розташувати елементи реклами, рекламісту слід думати не тільки про те, як реклама буде виглядати, але і про те, як вона буде працювати. [9]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]