Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ Основи менеджменту.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
124.58 Кб
Скачать

Нумерація сторінок

Сторінки слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті без крапки в кінці.

«ТИТУЛЬНИЙ АРКУШ», "ЗАВДАННЯ", «РЕФЕРАТ», "ЗМІСТ" включають до загальної нумерації сторінок (рахують), але не нумерують – тобто не ставлять номер сторінки. Номер сторінок починають ставити з розділу «Вступ». Це буде приблизно 6 сторінка.

Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладання суті курсової роботи та позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад: РОЗДІЛ 1, РОЗДІЛ 2, РОЗДІЛ 3 і т.д. Слово «РОЗДІЛ__» розміщується на початку сторінки по центру. Назва розділу друкується з наступного рядка великими буквами з вирівнюванням по центру.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номеру підрозділу, відокремлених крапкою, наприклад 1.1, 1.2 і т.д. Назва підрозділу друкується через два рядки після назви розділу з абзацу із великої літери. Наприклад: «1.1 Зміст асортиментної політики підприємства - суб’єкта ЗЕД».

Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, ) та таблиці слід розміщувати безпосередньо після тексту через один рядок, де вони згадуються вперше або на наступній сторінці. На всі ілюстрації та таблиці мають бути посилання в тексті.

Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують під ілюстрацією. Ілюстрація починається словом "Рис. __", яке разом з назвою розміщують під ілюстрацією, вирівнюючи по абзацу, наприклад, "Рис. 1.2 Зведена динаміка доходів, витрат та фінансових результатів діяльності підприємства».

Ілюстрації та таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком тих, що наведені у додатках.

Номер ілюстрації складається з номеру розділу та порядкового номеру ілюстрації, відокремлених крапкою. Приклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу).

Рис. 1.2 Зведена динаміка доходів, витрат та фінансових результатів діяльності підприємства

Якщо ілюстрації створені не автором роботи, то при їх поданні необхідно посилатися на джерело, з якого вони взяті. Але ні в якому разі рисунки не можуть бути скановані! Тільки зроблені власноруч!

Таблиці

Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті, наприклад (табл. 2.1).

Цифровий матеріал, як правило, оформляють у вигляді таблиць відповідно таким чином:

Таблиця 2.1

Показники експорту ПАТ «НЗТО» за 2011 рік

Показник

Сума, тис. грн.

1

2

Виторг від експорту

72750,2

Собівартість товару

58304,8

Витрати на збут

438

Обов’язкова нумерація стовпців таблиці.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номеру розділу та порядкового номеру таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, Таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу.

Таблиця також повинна мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) та розміщують над таблицею по центру.

Якщо ілюстрація або таблиця не вміщується на одній сторінці, можна перенести їх на інші. Слово "Таблиця __" вказують один раз, вирівнюючи його по правому краю над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: "Продовження таблиці __" із зазначенням номеру таблиці.

Таблицю розміщують в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Таблиця, яка розміром більша за сторінку переноситься в ДОДАТКИ, Але й посилання в цьому випадку буде не на таблицю, а на Додаток.