Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ООПр.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

3. Методи вивчення причин травматизму

4. Професійні захворювання

Професійне захворювання________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Аналіз, прогнозування травматизму та професійної захворюваності

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Питання для самоперевірки

  1. Перебуваючи на території свого підприємства в робочий час, водій в особистих цілях по приставній драбині підні­мався на будинок, що будувався, втратив рівновагу й упав разом з драбиною на землю, внаслідок чого отримав травму. Чи визнається така травма пов’язаною з виробництвом?

  2. Працівник, повертаючись з роботи, отримав травму на схо­динках будинку, в якому мешкає. Ким проводиться розслі­дування такого нещасного випадку і який складається акт?

  3. З працівником, який їхав з дому на роботу міським транс­портом, трапився нещасний випадок, внаслідок якого йому видано листок непрацездатності. Право на проїзд потерпі­лому давав проїзний квиток, вартість якого підприємство компенсувало його власнику. За якою формою (НТ чи Н-1) треба скласти акт про цей нещасний випадок?

  4. З усного дозволу керівника працівник відлучився з роботи. За територією підприємства з ним трапився нещасний випа­док, внаслідок якого він став інвалідом. Який у такому випадку складається акт: за формою Н-1 чи Н-Т? Чи достатньо було усного дозволу на відсутність працівника протягом 1–2 годин?

Розділ іі. Основи фізіології, гігієни праці та виробничої санітарії

Тема 4. Виробничі шкідливості. Повітря робочої зони План

  1. Гігієнічна класифікація праці.

  2. Мікроклімат робочої зони. Гігієнічне нормування парамет­рів мікроклімату робочої зони.

  3. Повітря робочої зони. Вентиляція та кондиціювання.

  4. Санітарно-гігієнічне нормування забруднення. Гранично допустимі концентрації.

  5. Загальні заходи та засоби попередження забруднення повіт­ряного середовища.

Рекомендована література

Основна: 1, 3, 4.

Додаткова: 14, 19.

Інтернет-ресурси: 20, 21.

Міні-лексикон: умови праці, робоча зона, мікроклімат, параметри мікроклімату, повітря робочої зони, забруднення, промисловий пил, гранично допустима концентрація.

1. Гігієнічна класифікація праці