Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tема 14-1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
117.76 Кб
Скачать

Бойовий та чисельний склад вмс

За станом на 01.01.2005 р. чисельність особового складу ВМС США становить:

- Регулярні війська 551.9 т.ч.

- Резерв 331.65 т.ч.

- Національна гвардія відсутня

У бойовому складі нараховується:

- 13 авіаносців

- 272 бойових корабля;

- 64 атомних підводних бойових човна атакуючого класу;

- 272 допоміжних суден;

- 113 кораблів та суден законсервованні в резерв;

- 45 кораблів та 130 катерів входять до береговоїї охорони США

Бойове застосування сил флоту показало зростання його ролі та призначення у вирішенні питань військової присутності у віддалених від США районах, своєчасного реагування на кризи і активної участі в розв’язанні кризових питань. Роль ВМС посилюється у зв’язку зі скороченням кількості американських військових баз на іноземних територіях. Головним завданням у розбудові та використанні флоту стає забезпечення його готовності до участі в регіональних конфліктах

Склад та використання авіації вмс

Авіація ВМС - це рід військово-морських сил. Вона призначена для участі у бойових діях флоту на океанських і морських ТВД, а також для здійснення підтримки з’єднань та частин МП та СВ, які діють на приморських напрямках, із застосуванням звичайної та ядерної зброї. За станом на 01.01.2005р. у складі регулярних сил авіації ВМС США нараховувалося 4698 літаків та вертольотів, у т.ч. близько 1300 в авіації МП. Крім того, до 300 літаків та 200 вертольотів знаходяться в резервах ВМС та МП.

Склад та використання морської піхоти ВМС США

Морська піхота є важливим компонентом збройних сил США, який утримується в постійній бойовій готовності, і, згідно з існуючим в США законом, це - єдиний рід військ, який Президент може особисто, без санкції Конгресу, залучати до виконання будь-яких завдань.

МП призначена для участі в морських десантних операціях і ведення бойових дій на приморських напрямках у взаємодії з флотом, СВ та ВПС. Крім того, морські піхотинці залучаються до охорони посольств США в інших країнах, а також виконують поліцейські та вартові функції на кораблях, у берегових частинах та закладах ВМС.

Організаційна структура морської піхоти утворена за принципом паралельного існування двох організацій: адміністративної, яка забезпечує повсякденну діяльність МП в мирний час, та оперативної, що вводиться на час бойових дій та навчань, а також для несення повсякденної бойової служби у складі передових угруповань ВМС.

Морська піхота (МП) є складовою частиною ВМС США, яка утримується в постійній бойовій готовності для вирішення важливих воєнно-політичних завдань у взаємодії з флотом, СВ та авіацією.

Ііі. Типи дивізій сухопутних військ та їх призначення.

В армії США існує 5 типів дивізій:

  • Піхотна;

  • Механізова;

  • Бронетанкова;

  • Повітрянно-десантна;

  • Повітрянно-штурмова;

В складі кожної є дивізійна основа, до якої входять органи управління дивізійної частини та підрозділи бойового забезпечення і матеріально-техничного обслуговування.

До другого єлементу входять бойові батальони:

  • Піхотні;

  • Мотопіхотні;

  • Танкові;

  • Парашютно-десантні;

Батальони однакового типу мають однакову організаційну-штатну структуру і можуть бути переведенні з одної дивізії в іншу.

Механізована дивизія вважається основним загальновійськовим з’єднанням, яке має у своєму складі частини і підрозділи різних родів військ. Вона здатна вести бій самостійно або у складі АК чі ГА.

Склав старший викладач кафедри тактики та оперативного мистецтва

Підполковник О. Д. Міхеєв

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]