Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійна робота заочників 2 семестр.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
297.47 Кб
Скачать

Завдання для контролю самостійної роботи студентів заочної форми навчання з курсу «Цивільне право України (ч.2)» (іі семестр)

Самостійна робота - основний засіб оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов`язкових навчальних занять.

Організована належним чином система самостійної роботи студентів допомагає зміцнити мотивації до навчання, самостійного пошуку знань, розширення культурного діапазону, закладає основу успішного навчання в атмосфері позитивних емоцій, сприяє розвитку творчого потенціалу особистості, готує майбутніх фахівців до повноцінної участі в суспільному житті.

Мета – самостійне вивчення частини програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студента з навчального курсу та розвиток навичок самостійної роботи.

Завдання для контролю самостійної роботи студентів заочної форми навчання з курсу «Цивільне право України»студентам необхідно виконувати письмово в зошиті.

Вибір варіанту завдань студентом здійснюється відповідно до його порядкового номеру у журналі обліку академгрупи.

При вирішенні практичного завдання студенту необхідно обґрунтувати свою відповідь із посиланням на відповідні норми права. Вірно вирішене та обґрунтоване практичне завдання оцінюється максимально у 12 балів. У тестових завданнях слід обрати правильну відповідь, яка оцінюється у 1 бал (всього максимально 3 бали). Визначення понять дається відповідно до існуючих теоретичних концепцій та оцінюється максимально у 2 бали кожне. У четвертому завданні слід дати коротку відповідь на питання, яка оцінюється у 7 балів. Максимальна кількість балів за виконану домашню контрольну роботи становить 30 балів.

Виконані завдання здаються на кафедру цивільного права Юридичного інституту за 10 днів до початку заліково – екзаменаційної сесії і є не тільки складовою підсумкової оцінки за екзамен, а й умовою допуску студента заочної форми навчання до іспиту з курсу «Цивільне право України (ч.2)»

Варіант 1.

1. Дайте визначення понять: послуга, секвестр, страховий поліс, договір банківського вкладу (депозиту).

2. Розв’яжіть задачу:

Грищенко звернувся до з позовом про відшкодування вартості речей, які були передані йому на зберігання. На суді відповідач, не заперечуючи факту залишення у нього позивачем речей на зберігання, зазначив, що речі Грищенка були вкрадені у Іванова разом з речами Іванова, хоча він і застосував всі необхідні міри для забезпечення їх збереження.

Суд задовольнив позов Грищенка, зазначивши, що Грищенку була заподіяна позадоговірна шкода, оскільки Іванов прийняв речі на зберігання не на підставі договору, а в порядку добросусідських відносин.

Чи вірне рішення суду?

3.Оберіть правильні відповіді:

1. Договір перевезення багажу є договором:

а) реальним, відплатним;

б) приєднання, відплатним;

в) консенсуальним, відплатним;

г) реальним, безвідплатним.

2. Громадяни або юридичні особи, які діють від імені та за дору­ченням страховика і виконують частину його страхової діяльності є:

а) страховими агентами;

б) страховими брокерами;

в) перестраховими брокерами;

г) аварійними комісарами.

3. Кредитний договір укладається у формі:

а) усній;

б) простій письмовій;

в) письмовій нотаріально посвідченій;

г) письмовій і підлягає державній реєстрації.