Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_diplom_2010_magi.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
615.42 Кб
Скачать

6.7. Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, котрий містить бібліографічні описи використаних джерел і розміщується після висновків.

Бібліографічний опис складають безпосередньо за друкованим твором або виписують із каталогів і бібліографічних покажчиків повністю без пропуску будь-яких елементів, скорочення назв і т.ін. Завдяки цьому можна уникнути повторних перевірок, вставок пропущених відомостей.

Джерела можна розміщувати одним із таких способів:

  1. у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування);

  2. в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків;

  3. у хронологічному порядку.

Відомості про джерела включені до списку, необхідно давати відповідно до вимог державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць (Додаток Ж).

6.8. Додатки

Додатки оформляються як продовження дипломної роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини (книги), розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті дипломної роботи.

Якщо додатки оформлюються на наступних сторінках дипломної роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток _” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д. Один додаток позначається як додаток А.

При оформленні додатків окремою частиною (книгою) на титульному аркуші під назвою дипломної роботи друкують великими літерами слово “ДОДАТКИ”.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують в межах кожного додатка, наприклад: таблиця Б.1 – перша таблиця додатка Б; рис. Д.2 - другий рисунок додатка Д; формула (А.1) - перша формула додатка А.

7. Підготовка і захист дипломної роботи

7.1. Загальний порядок надання матеріалу перед захистом

Завершена і підписана студентом і консультантом дипломна робота подається керівникові не пізніше, ніж за три тижні до початку роботи державної екзаменаційної комісії. Керівник роботи у 10-денний строк після одержання перевіряє виконану роботу, підписує її і разом з письмовим відзивом подає завідувачу кафедрою.

Завідувач кафедрою після розгляду дипломної роботи на засіданні кафедри вирішує питання про допуск її до захисту на засіданні ДЕК, роблячи відповідний запис на титульному аркуші. У випадку, коли завідувач кафедрою не вважає за можливе допустити роботу до захисту, це питання розглядається на засіданні кафедри, за участю керівника і автора дипломної роботи. Протокол засідання кафедри подається декану факультету. У випадку, коли дипломна робота не підготовлена в установлений строк або за рішенням кафедри не може бути допущена до захисту, протокол такого засідання кафедри, затверджений деканом факультету, є підставою для відрахування випускника із числа студентів. За таким студентом залишається право доопрацювати дипломну роботу і захищати її у наступний термін роботи ДЕК. До захисту дипломних робіт студенти допускаються згідно наказу ректора за поданням випускаючих кафедр та декана факультету.

На попередній захист дипломник з‘являється з чистовим варіантом дипломної роботи (проекту), відзивом керівника на дипломну роботу (проект), текстом підготовленої доповіді, тривалість якої має бути в межах 10 хвилин. Практика показала, що для доповіді достатньо 4-6 сторінок машинописного тексту. В доповіді треба чітко сформулювати основні положення дипломної роботи (проекту), навести лише основні цифрові показники. Результати досліджень необхідно підтверджувати демонструванням ілюстративного матеріалу – таблиць, діаграм, графіків тощо. дипломник доповідає у присутності керівника та членів кафедри, занотовує зауваження та побажання, висловлені викладачами кафедри.

При обговоренні попереднього захисту роботи на кафедрі вказуються недоліки, допущені в доповіді студента, даються запитання, поради: як відповідати на запитання, вести себе під час захисту тощо.

Після успішного захисту (за необхідності – внесення змін чи доповнень) студент подає дипломну роботу (проект) завідувачу кафедрою для запису рішення кафедри про допуск до захисту.

Допущена до захисту дипломна робота (проект) направляється на рецензію за 10-15 днів до захисту. Рецензент у 5-денний строк знайомиться з роботою і дає на неї письмову рецензію. Призначаються рецензенти з числа викладачів суміжних випускаючих кафедр та рецензент з підприємства чи установи по даним якої виконувалась дипломна робота.

Студент знайомиться з рецензією і готує відповіді на зауваження рецензента. Доповнення та зміни вносити у дипломну роботу (проект) після рецензування не дозволяється. Негативна оцінка роботи (проекту) рецензентом не позбавляє студента права захищати його на засіданні ДЕК.

При захисті дипломних робіт виконаних на замовлення виробництва додаються копії договору на замовлення, та акту впровадження результатів роботи (Додаток П).

Дипломна робота (проект), яка допущена кафедрою до захисту на засіданні ДЕК, разом з письмовим відзивом керівника і письмовими рецензіями подається в деканат для реєстрації. Після реєстрації дипломна робота (проект) зберігається у деканаті і студенту на руки не видається.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]