Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_diplom_2010_magi.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
615.42 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Вінницький національний аграрний університет

Факультет менеджменту

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

ЗА ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИМ РІВНЕМ

МАГІСТР”

спеціальності 8.050201 „Менеджмент організацій”

Вінниця 2010

УДК 621:338+658 (075.8)

Калетнік Г.М., Мазур А.Г., Прутська О.О., Кафлевська С.Г., Козловський С.В., Колесов О.С., Головня О.М., Потапова Н.А., Чорнопищук Т.І., Сегеда С.А., Скорук О.П., Мазур К.В., Підвальна О.Г. Методичні вказівки до виконання дипломних робіт за освітньо-кваліфікаційним рівнем „Магістр” спеціальності 8.050201 “Менеджмент організацій” – Вінниця: ВЦ ВНАУ, 2010.–60с.

Рецензенти: д.е.н., професор Сірко А.В. (Вінницький інститут економіки ТНЕУ)

д.е.н., професор Мороз О.О. (Вінницький національний технічний університет)

Розглянуто та затверджено засіданням методичної комісії факультету менеджменту, протокол № ___ від ___ вересня 2010 року.

Розгянуто та затверджено науково-методичною радою Вінницького національного аграрного університету, протокол № __ від ___ вересня 2010 року.

Методичні вказівки розроблені з метою надання допомоги студентам під час написання та захисту дипломних робіт. Вони містять вимоги до виконання дипломних робіт із спеціальності “Менеджмент організацій”, зокрема до їх тематики і структури, написання окремих розділів. Значну увагу приділено оформленню дипломних робіт та організації їх захисту.

УДК 621:338+658(075.8)

2010 © Калетнік г.М., Мазур а.Г., Прутська о.О., Кафлевська с.Г., Козловський с.В., Колесов о.С., Головня о.М., Потапова н.А., Чорнопищук т.І., Сегеда с.А., Скорук о.П., Мазур к.В., Підвальна о.Г.

ЗМІСТ

ВСТУП 6

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 7

2. МЕТА, ЗАВДАННЯ І ВИМОГИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 7

3. ВИБІР І ЗАТВЕРДЖЕННЯ ТЕМИ ТА завдання ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 10

4. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 12

4.1. Керівництво процесом підготовки та написання дипломної роботи 12

4.2. Збір матеріалу та методика виконання роботи 12

4.3. Графік виконання дипломної роботи 14

5. ЗМІСТ ТА СТРУКТУРА ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 14

6. ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 18

6.1. Загальні вимоги 18

6.2. Нумерація 19

6.3. Ілюстрації 20

6.4. Таблиці 21

6.5. Формули 22

6.6. Загальні правила посилання на використані джерела 23

6.7. Оформлення списку використаних джерел 24

6.8. Додатки 24

7. ПІДГОТОВКА І ЗАХИСТ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 25

7.1. Загальний порядок надання матеріалу перед захистом 25

7.2. Відзив керівника дипломної роботи 26

7.3. Рецензії 26

7.4. Доповідь та роздатковий матеріал 27

7.5. Перелік документів що подаються до захисту 29

7.6. Організація захисту дипломної роботи 29

ДОДАТКИ 33

Додаток А Тематика дипломних робіт 34

Додаток Б Заява на закріплення теми дипломної роботи 44

Додаток В Завдання до виконання дипломної роботи 45

Додаток Д Зразок титульної сторінки дипломної роботи 47

47

Додаток Е Зразок оформлення реферату 48

Додаток Ж Вимоги до оформлення списку використаних джерел 49

Додаток К Зразок оформлення відзива керівника 56

Додаток Л Зразок оформлення рецензій 58

Додаток М Зразок оформлення доповіді до захисту в ДЕК 60

Додаток Н Зразок титульного листа роздаткового матеріалу 61

Додаток П Зразок оформлення договору на створення науково-технічної продукції 62

ВСТУП

У професійній підготовці спеціаліста будь-якого профілю значну роль відіграє дипломна робота. Написання дипломної роботи – це завершальний етап підготовки фахівців за спеціальністю 8.050201 “Менеджмент організацій”. Разом із складанням державного іспиту зі спеціальності, дипломна робота підтверджує досягнення студентом 4-го рівня вищої освіти – „магістр”. На підставі результатів захисту дипломної роботи Державна екзаменаційна комісія присвоює студенту кваліфікацію “Магістр з менеджменту” та видає диплом.

Дипломна робота – це кваліфікаційне навчально-наукове дослідження студента, яке виконується на завершальному етапі навчання у вищому навчальному закладі. Дипломна робота має комплексний характер і пов‘язана з використанням набутих студентом знань, умінь і навичок зі спеціальних дисциплін. Метою написання дипломної роботи є закріплення студентами теоретичних знань з менеджменту і маркетингу, організації і планування виробництва, операційного менеджменту, економіки, обліку і економічного аналізу, статистики, ціноутворення і фінансів, нормування і оплати праці тощо. В ході написання дипломної роботи у студентів повинні сформуватись практичні навички роботи з економічною інформацією, проведення економічного аналізу діяльності підприємств та їх підрозділів, вивчення господарських ситуацій та розробки оптимальних шляхів їх вирішення. Показниками високої якості виконання дипломної роботи є наявність в ній узагальнених аналітичних матеріалів та обґрунтованих рекомендацій, які можуть бути використані в практиці організаційно-управлінської, адміністративно-господарської чи інформаційно-аналітичної діяльності.

Тему дипломної роботи студент вибирає на підставі запропонованої випускною кафедрою тематики, наявного місця переддипломної практики, отриманих замовлень організацій, установ, підприємств щодо проведення проектних, аналітичних, розрахункових та інших видів робіт, актуальних для цих організацій, а також власних наукових уподобань та наукових пріоритетів, які є в економічній науці. Студент має право запропонувати і свою тему дипломної роботи з належним обгрунтуванням доцільності її розробки та можливості виконання.

Дипломна робота виконується студентом самостійно. Завдання на дипломну роботу видає керівник, який призначається випускною кафедрою і який консультує дипломника в процесі виконання ним дипломної роботи. Окрім керівника дипломної роботи спеціалізованими кафедрами можуть бути призначені консультанти, які консультують дипломника з окремих питань, які повинні бути обов’язково відображені в дипломній роботі.

Методичні вказівки визначають принципи і вимоги до написання дипломної роботи обов’язкові для кожного студента. Вони включають єдині вимоги до змісту, структури й обсягу дипломної роботи, визначають порядок вибору і затвердження теми дипломної роботи, організацію її виконання і захисту, критерії оцінки дипломної роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]