Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

Старт "з ходу"

17.19. До початку процедури старту всі пілоти повинні прибути з картами в передстартову зону та заняти свою стартову позицію. Передстартова зона відкривається за 15 і закривається за 5 хвилин до вказаного часу старту.

17.20. Розташування на старті - 2-2-... Відстань між колонами повинна бути не менше 3-х метрів.

17.21. Після дозволу судді водії самостійно проїзджають по трасі мінімум одне, максимум два ознайомлюючо - розігрівочних кола. Директор старту включає червоний сигнал світлофора. Швидкість руху задають водії першого ряду стартового шикування. Всі водії повинні самостійно зберігати своє місце в стартовому шикуванні на протязі ознайомлюючо - розігрівочних кіл і дотримуватись швидкості, яку задають водії першого ряду. Дозволяється використовувати всю ширину траси. Якщо водій не зміг виїхати на 1-е ознайомлюючо - розігрівочне коло до моменту завершення першого кола лідируючим водієм, то він має право на протязі 3-х хвилин виїхати на трасу, зайнявши місце в останньому ряді. Якщо водій із стартової позиції не рушив на останнє ознайомлюючо – розігрівочне коло, то він має право почати рух до часу перетину червоної смуги першим рядом пелетону.

17.22. В разі зупинки під час проходження ознайомлюючо - розігрівочних кіл, водій не повинен починати рух до проїзду всіх учасників заїзду. В цьому випадку водій не повинен намагатись зайняти своє місце в стартовому шикуванні і повинен зайняти місце позаду всіх учасників заїзду.

17.23. Директор перегонів або Директор старту можуть поновити процедуру старту в попередньому шикуванні, якщо на ознайомлюючо - розігрівочних колах одному водієві перешкоджав інший.

17.24. На відстані 150-250 м. від лінії старту наноситься червона смуга- яка визначає «зону формування стартової решітки». При перетині червоної смуги пілоти повинні дотримуватись встановленої швидкості та визначеного місця. При перетині червоної смуги першим рядом виїзд на трасу перегонів закрито.

На відстані 25 метрів від лінії старту, паралельно їй наноситься жовта лінія. Від часу перетину червоної лінії до жовтої лінії пілоти повинні дотримуватись такої швидкості:

- міжнародні класи і група «Комет-120» - у межах 30-50 км/год;

- інші класи – у межах 15-25 км./год.

Після перетину жовтої пілоти можуть збільшувати швидкість з дотриманням вимог процедури старту.

17.25. Під час проведення фінальних заїздів, після проходження ознайомлюючо - розігрівочних кіл, всі водії повинні зупинитися і виключити двигуни в спеціально обумовленому місці траси. Судді звіряють розташування водіїв згідно стартового шикування. Водій, який лишився свого стартового місця під час ознайомлюючо - розігрівочних кіл може зайняти своє місце в стартовому шикування і судді дозволяють механікам категорії "А" підійти до своїх водіїв. Протягом 2-3 хвилин ліквідуються виниклі технічні несправності. Після цього по команді судді водії за допомогою механіків заводять карти, їдуть одне ознайомлюючо - розігрівочне коло і самостійно займають свої місця в стартовому розташуванні.

17.26. Якщо Директор старту задоволений стартовим шикуванням, то після перетину жовтої лінії водіями першого ряду стартового шикування, але до перетину ними лінії старту, він виключає світлофор. З моменту виключення світлофора починається хронометраж заїзду. Якщо старт не даний, то водії продовжують рух по трасі в режимі ознайомлюючо - розігрівочного кола. Якщо і з другої спроби старт не даний, то вмикається жовте світлофора і заїзд зупиняється, а Директор перегонів поновлює процедуру старту.

17.28. На трасах, оснащених системою електронного хронометражу за допомогою індивідуальних датчиків на картах, хронометраж заїзду починається з моменту перетину стартової лінії в кінці розігрівочного кола картом, який займає першу позицію.

17.29. Значення сигналів світлофора:

-ЧЕРВОНИЙ - при старті "з місця" -залишатись на місці, приготуватись до

старту;

- при старті "з ходу" - продовжувати рівномірний рух. - ЖОВТИЙ – відміна старту;

-ВИМКНЕНИЙ СВІТОФОР - Старт.

17.30. Старт прапором.

Директор старту повинен знаходитись спереду лінії старту таким чином, щоб його добре бачили всі водії.

17.30.1. ПРИ СТАРТІ "З МІСЦЯ" - стартовий прапор опущений і тримається директором старту біля ноги. Після того, як директор старту задоволений стартовим шикуванням, він починає плавно піднімати прапор вверх. Після того, як прапор піднято горизонтально, директор старту фіксує його в горизонтальному положенні, робить паузу 3-5 секунд і різко піднімає прапор вверх. Початок різкого руху прапора вверх визнається стартовою командою.

17.30.2. ПРИ СТАРТІ " З ХОДУ " - директор старту до наближення водіїв першого ряду до жовтої лінії плавно піднімає стартовий прапор до горизонтального положення і фіксує його. Якщо директор старту задоволений стартовим шикуванням, то після перетину жовтої лінії водіями першого ряду, але до перетину ними лінії старту він різко піднімає прапор вверх. Початок різкого руху стартового прапору вверх визнається стартовою командою. Якщо старт не даний ( прапор не піднятий ), то водії рухаються в режимі ознайомлюючо - розігрівочного кола.

17.31. Для змагань з шкп старти групові для кожного класу картів. Для “коробочних” класів картів - старт з місця з заведеним двигуном. Для “безкоробочних” класів картів - з ходу “.

17.32. В інших видах змагань вид та порядок старту обирається Організатором змагання та повинен бути обумовлений в Індивідуальному Регламенті.

17.33. При всіх видах стартів пілот, який має перший результат в даному заїзді, показаний в кваліфікації або попередньому заїзді, має право вибору місця на стартовій решітці (зліва чи справа). Про це він сповіщає суддю в передстартовій зоні і займає визначене місце до початку процедури старту.

17.33. Стартувавшим у змаганні пілотом є той, хто зайняв з картом свою стартову позицію (у предстартовій зоні) в заїздах .

ХVIII. ВИЗНАЧЕННЯ ФАЛЬСТАРТУ ТА ПОКАРАННЯ.

18.1. Фальстартом при старті ”з місця” визнається будь-який рух карта після зайняття стартового місця до сигналу ”старт”, перетин стартової лінії, визначеної для кожного водія (лінія повинна бути перед картом), або зайняття не свого стартового місця (зміщення в будь-який бік на стартовій позиції ) і пеналізується додавання 10 секунд до фактичного часу проходження дистанції.

18.2. Фальстартом при ”старті з ходу” визнається:

а) виїзд з колони до моменту подачі стартової команди;

б) швидкість руху в зоні від червоної до жовтої лінії перевищує означену в розділі 17.24.

18.3. Масовий фальстарт – це коли 2 та більше карта порушили правила старту.

18.4. При масовому фальстарті при любій системі старту - всі водії зупиняються, процедура старту повторюється.

18.5. Якщо до сигналу старту, при старті «з ходу», в коридорі від жовтої до білої смуг пілот наїхав чи виїхав за бокову обмежувальну лінію ряду 2-а колесами однієї сторони карта – додавання 3 секунд, якщо виїхав за бокову обмежувальну лінію ряду 4-а колесами карта – 10 секунд.

18.6. Якщо водії заїзду на протязі 3 спроб не змогли прийняти старт, то вони направляються в місця розташування або «Парк-ферме». Для них встановлюється час повторного старту з інтервалом не менше 20 хв. При повторному старті, якщо водії при двох спробах не прийняли старт, то змагання в цьому класі припиняються.

ХIХ. ТРАСИ ЗМАГАНЬ.

19.1. Будь-яка траса, на якій проводяться будь-які змагання з картингу повинна мати паспорт траси та ліцензію. Для отримання паспорта володарю об'єкта необхідно мінімум за 60 діб надати в секретаріат ФКУ "ДОСЬЕ СПОРТИВНОГО ОБ'ЄКТУ".

19.2. Для тимчасових трас видається разова ліцензія (на одне змагання). Для отримання разової ліцензії Організатору необхідно надати документи в Секретаріат ФКУ або Осередок за 35 діб.

19.3. Для трас, на яких проводяться змагання національного рангу ліцензію видає комісія, призначена президією ФКУ. Для трас, на яких проводяться змагання інших рангів, ліцензію видає комісія, призначена Осередком ФКУ.

19.4. Для проведення міжнародних змагань Організатор повинен отримати ліцензію СІК/ФІА відповідної категорії.

ХХ. УМОВИ ДОПУСКУ ВОДІЇВ ТА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ.

20.1. Змагання усіх видів проводяться згідно вимог Регламентуючих документів СІК/ФІА, «Національних спортивних правил з картингу», Регламентуючих документів ФКУ, даного Загального Регламента, Індивідуальних Регламентів кожного етапу (окремого змагання).

20.2. В разі реєстрації більшої кількості водіїв в змаганнях, ніж можна одразу випустити на трасу, систему відбору встановлює Колегія спортивних комісарів та доводить до відома водіїв на брифінгу.

20.3. В будь - якому заїзді , якщо лідер заїзду обходить спортсмена на коло, то Директор перегонів або Директор старту сповіщає водія про це відповідним прапорцем. Директор перегонів може прийняти рішення про припинення цим водієм заїзду. Якщо водій подолав залікову дистанцію заїзду, то йому визначається місце і нараховуються залікові очки.

20.4. Розміри благодійних внесків на проведення змагань чемпіонатів і Кубку України-чемпіонату і Кубку ТСОУ згідно рішення президії ФКУ прот. № 1 від 17 грудня 2011 р.

20.5. Розміри благодійних внесків на проведення змагань територіального чемпіонату України-територіального чемпіонату ТСОУ з шкп – згідно рішення Організатора.

Розміри благодійних внесків на проведення інших змагань і в інших класах встановлюються Організатором змагання і обумовлюються у Індивідуальному Регламенті.

Розміри благодійних внесків на проведення змагань вносяться Організатору змагання і йдуть на відшкодування витрат пов’язаних з проведенням заходу.

20.6. Ні при яких умовах не може прийматися рішення про «перезаїзд» будь-якого фінального заїзду. Рішення про «перезаїзд» може прийматись тільки стосовно контрольного заїзду або кваліфікації і тільки в разі відмови апаратури хронометражу, коли немає можливості визначити результати.

20.7. Якщо пілот не пройшов адміністративної перевірки (звірка документів, тех.огляд картів, мед.контроль водіїв) у визначений Розпорядком час, то до участі у змаганні він не допускається.

20.7. Чемпіонат України-чемпіонат ТСОУ

20.7.1. Чемпіонат проводиться в 5 етапів. Змагання кожного етапу складаються з : визначених у Програмі тренувань, кваліфікації, 2-х фінальних заїздів. У 2012 році, якщо у класі заявилось і стартувало на 1-му етапі більше 15 пілотів, то в цьому класі, на всіх етапах Чемпіонату, після кваліфікації проводиться «перед-фінальний» заїзд на 50 % дистанції фінального заїзду. По результатах «перед-фінального» заїзду пілоти розташовуються на старті першого фінального заїзду.

20.7.2. Під час проведення 1-го етапу поточного року складається кваліфікаційна комісія ФКУ, яка під час тренувань виявляє ступінь підготовленості та допуск водіїв до змагань.

20.7.3. Участь в національних і клубних змаганнях обумовлюються Індивідуальними Регламентами цих змагань.

20.7.4. Дистанція фінального заїзду:

- дорослі спортсмени - не менше 30 км

- група юнаків - не менше 18 км

- класи “Піонер” і "Комер-Парілла" - не менше 14 км.

- клас “Піонер-Н міні»” - не менше 10 км.

Якщо змагання проводяться в 2-а фінальні заїзди, то дистанція одного фінального заїзду може бути скороченою:

- для дорослих - не менше 20 км.;

- для юнаків - не менше 12 км.;

- для підлітків - не менше 8 км.;

-для дітей - не менше 6 км.

20.7.5. Залікова дистанція фінального заїзду , подоланого водієм в змаганнях будь-якого рангу, повинна становити не менше 75 % дистанції, вказаної у п.п.20.7.4., 20.8.15.

    1. Територіальний чемпіонат України-територіальний чемпіонат ТСОУ:

20.8.1. До змагань територіального чемпіонату України-територіального чемпіонату ТСОУ допускаються тільки ті пілоти, які мають відповідні спортивні документи ФКУ.

20.8.2.Територіальні змагання проводяться в З етапи з визначенням загального особистого заліку територій. Кожен етап складається з двох фінальних заїздів.

20.8.3. Карти та вік водіїв повинні відповідати КВВК ФКУ.

20.8.4. Змагання проводяться по системі:

  • територіальні (регіональні) змагання;

  • фінальні змагання.

До фінальних змагань в кожному класі картів допускається по 34 водія. Змагання складаються з тренувань, кваліфікації, двох фінальних заїздів, нагородження переможців.

20.8.5. Допуск спортсменів до участі в територіальних змаганнях (етапах) не обмежується кількісним показником.

20.8.6. Західний регіон:

1. Закарпатська обл.

2. Львівська обл.

3. Івано-Франківська обл.

4. Чернівецька обл.

5. Хмельницька обл.

6. Волинська обл.

7. Рівненська обл.

8. Тернопільська обл.

. Вінницька обл.

20.8.7. Центральний регіон:

1. Житомирська обл.

2. Київ

3. Київська обл.

4. Чернігівська обл.

5. Черкаська обл.

6. Кіровоградська обл.