Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальний регламент змагань з картингу на 2012...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
315.39 Кб
Скачать

III. Організатори змагань.

3.1. Організатором змагання може бути будь-яка юридична особа, яка направила до секретаріату ФКУ відповідні документи та отримала ліцензію Організатора, яка дійсна тільки на одне змагання.

3.2. Організація - Організатор змагання повинна витримати всі вимоги «Національних спортивних правил з картингу», регламентуючих документів ФКУ та положень Загального Регламенту.

3.3. В разі невиконання вище вказаних вимог змагання відміняються. Ліцензія Організатора анулюється. Організація - Організатор несе штрафні санкції.

3.4. Організатор змагань повинен забезпечити з початку змагань контрольною вагою та електронними вагами.

3.5. Колегія спортивних комісарів перевіряє контрольну вагу і ваги та складає акт.

3.6. Після складання акту протест на ваги не подається.

3.7. Організатор зобов'язаний надати трасу для вільних тренувань командам, мінімум за один день до початку змагань. Учасники зобов'язані попередити Організатора про день прибуття команди. Вільні тренування проводяться по класам з 10 до 18 години. Виїзд на трасу згідно почасової програми Організатора.

3.8. Організатори чемпіонатів і Кубку України-чемпіонатів і Кубку ТСО України зобов’язані обладнати трасу перегонів апаратурою хронометражу.

3.9. Організатор (володар комплексу) зобов’язаний за 40 діб надати в Секретаріат фку заявку на проведення інспекційної перевірки для отримання дозволу.

IV. Суддівство змагань.

4.1. Суддівство змагання здійснює Колегія спортивних комісарів та ГСК, призначені згідно вимог ФКУ.

4.2. Кількість суддів та їх помічників призначає Організатор змагання по узгодженню з Директором перегонів та представляє їх водіям і Учасникам на брифінгу.

4.3. Перед початком змагання голова Колегії спортивних комісарів та Директор перегонів повинні провести семінар для суддів та їх помічників.

4.4. В 3-х денний термін після закінчення змагання Спортивний наглядач та Колегія спортивних комісарів повинні надіслати в секретаріат ФКУ звіти, затвердженого зразку.

V. Учасники та пілоти. Заявки.

5.1. Учасник - будь-яка фізична або юридична особа, яка заявила до участі в змаганнях пілота, механіків та спортивну техніку і має ліцензію Учасника на поточний рік, видану ФКУ. Пілоти інших держав допускаються до змагань на засадах договорів між уповноваженими національними федераціями.

5.2. На Учасника покладається вся відповідальність за те, що всі фізичні особи, перелічені в заявці, будуть дотримуватись умов Регламентів та офіційних постанов Організатора, спортивних комісарів, директора перегонів. Учасник несе відповідальність за всіх осіб, які прибули з командою на змагання і знаходяться на спортивному комплексі. Під час адміністративної перевірки Учасник повинен надати в Секретаріат змагання список гостей, які знаходяться в зоні розташування команди.

5.3. Ліцензія “Учасника” видається команді (колективному члену ФКУ) та особі або особам (яким виповнилось 18 років), яких призначила “Організація-Учасник”.

5.4. “Організація-Учасник” несе відповідальність за заявлених водіїв, механіків, техніку в поточному році. Особа “Учасник” несе відповідальність тільки на тих змаганнях, на яких вона виконувала свої обов’язки.

5.5. Пілот - особа, яка керує на змаганнях картом. Водій повинен мати ліцензію водія, видану ФКУ на поточний рік відповідної категорії, діючий медичний сертифікат ФКУ. На пілотів, яким не виповнилось 16 років на день проведення змагань, Учасник повинен надати в Секретаріат змагань нотаріально завірений дозвіл батьків (батька і матері) що до занять картингом і участі в змаганнях.

5.6. Вік пілотіїв встановлюється на 30-е червня поточного року. Вік пілотів у класі «KF-3» - від 13 років (день народження відмічається на протязі року) до 16 років.

5.7. Перехід пілота, Учасника - особи до іншої команди або вступ до команди дозволено протягом грудня місяця поточного року - лютого наступного. Переходи протягом спортивного сезону (і тільки у виключних випадках) за рішенням президії ФКУ. Всім командам рекомендовано здійснювати свої відносини з пілотами і Учасниками - особами на контрактно - договірних засадах. Перехід водія з команди в команду буде здійснюватись на засадах контракту.

5.8. Якщо пілот не досяг віку наступної вікової групи, але має достатню підготовку, то він може перейти до старшої вікової групи тільки з дозволу президії ФКУ.

5.9. Якщо пілот прийняв старт в будь - яких змаганнях в старшій віковій групі, то він не має більше права стартувати в молодшій віковій групі.

5.10. Секретаріат ФКУ укладає договір з уповноваженою страховою компанією на централізоване страхування всіх осіб, приймаючих участь у змаганнях Чемпіонату (Учасників, водіїв, механіків, тренерів, суддів, офіційних осіб). Сума страхування для кожної категорії та вікової групи затверджується Президією ФКУ. Грошовий внесок за страхування вноситься разом з річним членським внеском на рахунок ФКУ та надсилається форма 2. ВИДАНА СЕКРЕТАРІАТОМ ФКУ ЛІЦЕНЗІЯ Є ОФІЦІЙНИМ ДОКУМЕНТОМ ПРО СТРАХУВАННЯ. Осередкам надсилаються копії страхових полісів, які вони повинні надавати під час адміністративної перевірки.

Осередки або особи мають право самостійно страхуватися на суми, які затверджені президією. У страховому полісі обов’язково повинно бути вказано що особа страхується по категорії «автоспорт» (картинг) і на кожні змагання надавати до Секретаріату оригінал страхового поліса.

Сума страхування відокремлена від додаткового членського внеску.

5.11. Секретаріат ФКУ та Організатор змагання, які проводяться під егідою ФКУ та включені до Календарного плану, страхуючих обов’язків не несуть, претензії не приймають. Секретаріат ФКУ являється гарантом виконання страховою компанією своїх обов’язків перед членами федерації.

5.12. Водій має право прийняти участь у змаганнях на картах двох класів, але однієї вікової групи.

5.13. Всі Організації - Учасники чемпіонату України-чемпіонату ТСО України повинні до 00 годин 25 лютого 2012 року заявити команди до участі в змаганні. Осередки надсилають до Секретаріату ФКУ наступні документи:

- додаток №1 – список членів осередку;

- додаток №2 – командну заявку на участь в чемпіонаті, завірену печаткою та підписом керівника обласного управління по спорту. Заявки на Чемпіонат ТСО повинні бути завірені печаткою та підписом керівника обласної організації ТСОУ.

- додаток №3 - особиста заявка на участь у чемпіонатах України 2012 р. з картингу;

- додаток №4 - інформаційний бюлетень (командний);

- перерахувати 50% членських і додаткових членських внесків.

Клуби, на територіях діяльності яких не створені Осередки надсилають до Секретаріату ФКУ наступні документи:

- додаток №1 – заяви про вступ до ФКУ;

- додаток №2 - перелік осіб для отримання міжнародних та національних ліцензій на 2012 р.;

- додаток №3 - особиста заявка на участь у чемпіонатах України 2012 р. з картингу;

- додаток №4 - інформаційний бюлетень (командний);

- після прийняття Заявки перерахувати суму членських і додаткових членських внесків.

5.14. Секретаріат ФКУ, після розгляду документів, до 1 березня надсилає в організації ДОПУСК до змагань.

5.15. Всі членські внески сплачуються тільки безготівково через заклади банків України на рахунок ФКУ.

5.16. Якщо, хоч один з документів, згідно п.5.13, надіслано з невірними або неповними даними, то секретаріат ФКУ повертає ці документи в організацію на дооформлення (за що донараховується 10% членського внеску) та повинна отримати їх назад до 10 березня 2012 р.

5.17. Водії, які незареєстровані в первинних організаціях, можуть заявитися до змагань особисто, отримавши додатково ліцензію Учасника.

5.18. Заявочні документи, надіслані з запізненням, або знову направлені з невірними або неповними даними, після процедури дооформлення, до розгляду не приймаються.

5.19. На кожний етап (окреме змагання) Учасник команди повинен надати в секретаріат змагання Заявку на ці змагання (списочний склад водіїв та Учасника).

5.20. Іменні заявки на участь у змаганнях, завірені диспансером та затверджені керівником і печаткою структурного підрозділу з питань фізичної культури та спорту АР Крим, держадміністрацій і організацією, що відряджає та інші документи, що передбачені Правилами змагань, подаються на реєстрацію у визначений Програмою час.

5.21. Екіпіровка водія для участі в змаганнях з картингу складається з:

- добре підігнаного комбінезона, не залишаючого відкритими ділянки тіла;

  • добре підігнаного твердого шолома промислового виробництва;

  • якщо шолом без захисного скла, повинні бути окуляри, що не розбиваються;

  • рукавичок (тільки шкіряні або омологовані СІК/ФІА без перфорації).

  • взуття, яке повинно повністю закривати голиностопний суглоб.

  • коміра безпеки

  • натільної білизни.

  • Рекомендовано «жилет безпеки».

В міжнародних класах картів шоломи і комбінезони повинні мати діючу омологацію СІК/ФІА. В національних класах картів чемпіонатів і Кубку України шоломи і комбінезони повинні мати як мінімум національну реєстрацію.

У міжнародних класах картів шоломи тільки діючої омологації СІК/ФІА. У 2012 році рекомендовано, а з 2013 року у Чемпіонатах, Кубках та національних змаганнях для пілотів до 15 років включно, обов’язкове використання шоломів нової омологації СІК/ФІА. У 2012 році для Чемпіонатів, Кубків України, та національних змаганнях у національних класах шоломи повинні пройти обов’язкову перевірку і отримати маркіровку техкома.

ВСЯ ЕКІПІРОВКА ПОВИННА БУТИ ОХАЙНОЮ ТА ЧИСТОЮ.