Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МР до написання курсової роботи з ПЕ1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

3. Вибір теми курсової роботи.

Робота студента з вибору теми має розпочатися з ознайомлення з тематикою курсових робіт. Орієнтовна тематика подається нижче. Вона щорічно розробляється кафедрою економічної теорії і охоплює всі основні питання програми курсу.

Вибір теми курсової роботи здійснюється самим студентом при допомозі викладачів. Студенти денної і вечірньої форм навчання мають право вибрати довільну тему, або запропонувати таку тему, яка відсутня в тематиці, затвердженій кафедрою, але за обов’язкової згоди керівника роботи. Тема курсової роботи вважається затвердженою, якщо вона погоджена з викладачем-керівником курсової роботи. Вибір теми курсової роботи студенти денної форми навчання здійснюють на початку другого семестру, а студенти-заочники – під час зимової установчої сесії.

    1. Підбір літератури та її вивчення.

Після того, як тема обрана, перед студентом постає важливий етап процесу виконання курсової – добір і вивчення літеретури.

В основу роботи повинні бути включені спеціальні монографічні видання, які стосуються досліджуваної проблеми, підручники, періодичні видання. При написанні курсової роботи студент повинен використати не менше як двадцять джерел (книги, журнали, газети). Літературу треба добирати за допомогою каталогу в читальному залі бібліотеки. Вміле користування картотекою дає змогу не тільки знайти ту чи іншу тему, але й сторінки, де висвітлюються ті чи інші питання досліджуваної проблеми.

Добираючи літературу, необхідно складати список, в якому обов'язково вказувати прізвище та ініціали автора, повну назву твору, видавництва, місце і рік видання. Наприклад: Котлер Ф. Основы маркетинга. Пер. с англ.-М,: Прогресс.-2000. Слід використовувати також матеріали, які публікуються в журналах “Економіка України”, «Российский экономический журнал», «Мировая экономика и международные отношения», «Эко», «Економіст», а також в газетах. Наприклад : Телєтов О. Маркетингова політика на підприємстві // Економіка України.-2007.-с.86-90. В роботі потрібно використовувати статистичний матеріал, який публікується в спеціальних виданнях Держкомстату України та періодичних виданнях.

5. Складання плану курсової роботи.

Складання плану курсової роботи є досить відповідальним етапом, оскільки від нього залежить якість роботи. Тому план складають після добору і вивчення літературних джерел. Треба виділити головні літературні джерела (роботи класиків політекономії, монографії, теоретичні статті), опрацювання яких необхідне при написанні роботи. Важливо також опрацювати відповідні розділи підручників з політекономії (економічної теорії) та нормативні акти (Закони України, Укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів, тощо).

Складений план обов’язково подається викладачу-керівнику на затвердження. Тільки після затвердження плану студент може приступати до написання курсової роботи

6. Зміст та структура курсової роботи.

Робота повинна мати чітку і логічну структуру з відповідними складовими елементами. Традиційно курсова робота складається зі вступу, основної частини та висновків.

У вступі курсової роботи підкреслюється значення досліджуваної теми в теоретичному і практичному плані, коротко аналізується ступінь розробки даного питання в економічній літературі, відзначаються основні напрямки дослідження, вказується на методологію дослідження, а також об’єкт та джерела фактичного матеріалу.

Основна частина роботи передбачає глибоке і всебічне висвітлення головних проблем теми. Вона поділяється на ряд розділів. Перший з них присвячується дослідженню теоретико-методологічних аспектів теми, а інші – питанням аналізу досліджуваної проблеми, обгрунтуванню пропозицій та висновків щодо їх вирішення. При цьому важливо показати як висвітлюється дана проблема в економічній літературі, викласти різні точки зору і детально проаналізувати їх.

У висновках необхідно стисло підсумувати результати досліджуваної проблеми, зробити теоретичні висновки і практичні рекомендації, виходячи зі змісту роботи.

Приблизний обсяг структурних складових тексту курсової роботи: вступ – 1-1,5 сторінок, основна частина – 25-30 сторінок, висновки – 1-2 стор.