Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задания на к.проект 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
6.34 Mб
Скачать

5. Захист проекту

Студент представляє курсовий проект на кафедру вроздріб або повністю, проходить співбесіду з керівником курсового проектування.

Якщо проект по теорії механізмів і машин задовольняє вимогам, пропонованим до нього, то він допускається до захисту. Після захисту проекту знання студента оцінюються диференціальною оцінкою по чотирибальній системі.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

    1. Артоболевський І.І. Теорія механізмів і машин, - М.: Наука,1988.

    2. Левитськая O.H., Левитський Н.І. Курс теорії механізмів і машин. - М.: Вища шк. , 1985.

    3. Кожевников С.М. Теорія механізмів і машин. - М.: Машинобудування, 1973.

    4. Кіницький Я.Т. Теорія механізмів і машин. – Київ: Наукова думка, 2002 – 660 с.

    5. Кіницький Я.Т. Практикум із теорії механізмів і машин. – Львів: Афіша, 2002 – 450 с.

    6. Попов С.О. Курсове проектування по теорії механізмів і машин. - М.: Вища шк. , 1986.

    7. Довідник по геометричному розрахунку евольвентних зубчастих і черв'ячних передач / Під ред. І.А.Болотовського.- М.: Машинобудування, IS66,

    8. Теорія механізмів і машин. Методичні вказівки до курсового проекту "Геометричний розрахунок зубчастих передач" / Скл. Л.Ф.Бисов. - Харків: ХИПИ, 1990.

Додаток 1

Завдання на курсовий проект

Тема 1 Механізм хитного конвеєра

Важільний механізм «а» складається із вхідної ланки 2 (кривошипа), брикету валь в рух від електродвигуна через зубчастий механізм «г».

Важільний механізм складається із шатуна 3, коромисла 4, шатуна 5, повзуна 6. Повзун 6 пов’язаний з ринвою, по якій переміщається матеріал, що транспортується. Переміщення матеріалу здійснюється за рахунок різниці сил інерції при прямому й зворотному русі жолоба. При прямому русі сила тертя матеріалу о жолоб більше сили інерції матеріалу. У цьому випадку жолоб й матеріал рухаються як одне ціле. При зворотному ході існує момент, коли сила інерції матеріалу, що лежить на жолобі, більше сили тертя його о жолоб. - у цьому випадку матеріал сковзає по жолобу. На ділянці роздільного руху до жолоба буде прикладена сила опору, рівна силі тертя. Матеріал на конвеєр завантажується живильником, який приводиться в рух коромислом кулачкового механізму «б».

Коефіцієнти зсуву для зубчастої передачі и визначити по блокувальних контурах б, 7 за умови: - максимальна контактна міцність; коефіцієнт перекриття .

Тема 2. Механізм витяжного преса

Шарнірно-важільний механізм «а» складається із вхідної ланки 2 (кривошипа), яке через рухливі ланки(шатун 3, коромисло 4, шатун 5) надає руху повзуну 6 (вихідна ланка). З повзуном 6 зв’язаний пуансон, який у спеціальному штампі робить витягування форми деталі з аркуша. Кривошип 2 приводиться в обертання від електродвигуна через зубчастий механізм «г». Сформоване в штампі виріб виштовхується з форми кулачковим механізмом, «б». Зміна сили виробничого опору презентовано зовнішньою характеристикою механізму . Максимальне посилення витяжки, прикладене до пуансона (повзуну 6), задане в таблиці вихідних даних. Зусилля для будь-якого положення механізму визначається по цій характеристиці. Для цього необхідно на осі цієї діаграми встановити положення крапки Е.

Коефіцієнти зсуву й при розрахунку зубчастої передачі визначити по блокувальних контурах та за умови: - рівності питомих ковзань на ніжках зубів; коефіцієнт перекриття .