Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая Сумская таможня.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
103.16 Кб
Скачать

22

Зміст

Вступ …….З

Розділ І. Характеристика зони діяльності Сумської митниці 5

1.1. Географічне положення регіону діяльності Сумської митниці ….5

1.2. Народногосподарська характеристика зони діяльності Сумської митниці 7

1.3. Юридичні реквізити Сумської митниці і її організаційна структура 11

Розділ II. Організація фінансування Сумської митного органу .16

2.1. Система оплати праці службовців Сумської митниці .16

  1. Складання тарифікації заробітної плати Сумської митної установи .21

  2. Планування та технологія фінансування Сумської митниці......ЗО

Розділ III. Економічні показники діяльності Сумської митниці 37

3.1.. Характеристика системи показників ефективності діяльності Сумської митниці .37

3.2. Аналіз показників виробничих ресурсів і витрат Сумської митниці….41

З.З.Розрахунок показників ефективності роботи Сумської митниці………………………………………………………………………..…43

3.4. Планування приросту продуктивності праці і економії трудових витрат Сумської митниці……………………………………………………………….46

Висновок .51

Список літератури

Вступ

Історія Сумської митниці бере свій початок з 1985 року, коли з метою здійснення митного контролю вантажів, що надходили для будівництва заводу обважених та ведучих бурильних труб Сумського машинобудівного об'єднання їм. М.В. Фрунзе італійською фірмою «Даніелі», на території нашого міста був створений митний пост Київської митниці. Особовий склад поста налічував тоді 5 чоловік.

На початку 1989 року будівництво заводу було завершено, та роботи митникам тільки добавилось. Це було пов'язано з декларуванням вантажів, що направлялись, тепер вже, у далеке зарубіжжя. Крім того, у 1989 році Сумський митний пост обслуговував суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності не тільки Сумської області, а й Харківської.

Після розпаду Радянського Союзу та здобуттям незалежності, в Україні почала розвиватись і власна митна система. Днем утворення нашої митниці вважається 8 квітня 1992 року, коли наказом Голови тоді ще Державного митного комітету України на базі Сумського митного поста була створена Сумська митниця з трьома постами: Шосткинським, Конотопським та Глухівським. Загальна чисельність митниці тоді нараховувала 50 одиниць.

У зоні діяльності нашої митниці на даний час діють 4 митних пости: «Білопілля», «Велика Писарівка», «Краснопілля» та «Юнаківка», відповідно з трьома автомобільними пунктами пропуску («В.Писарівка», «Рижівка» та «Юнаківка»), трьома залізничними пунктами пропуску («Волфіно», «Пушкарне», «Зернове »).

Загальна довжина кордону з Російською федерацією 298 км. Прикордонними областями сусідньої території є Курська, Білгородська та Брянська області.

Предметом дослідження є економічна ефективність Сумської митниці, об'эктом дослідження-Сумська митниця.

Мета курсової роботи здійснити детальний аналіз економічної ефективності діяльності Сумської митниці та розробити шляхи її підвищення.

Для досягнення мети необхідно розв'язати такі завдання;

1 .Охарактеризувати зону діяльності Сумської митниці.

2.0рганізація фінансування Сумського митного органу.

3.Визначити економічні показники діяльності Сумської митниці.

Під час виконання курсової роботи мною були використані такі методи дослідження:

монографічний при написанні 1 розділу;

розрахунково-аналітичний при розрахунках даних до таблиць 2 розділу;

графічний при зображенні; метод порівняння при порівнянні показників 2008 року з попередніми роками;

метод абсолютних різниць при порівнянні 2008 року з плановими показниками на 2009 рік та інші статистичні методи рядів динаміки, середніх величин, індексний.

Розділ і Характеристика зони діяльності Сумської митниці

1.1. Географічне положення регіону діяльності Сумської митниці

Державна митна служба України Сумська митниця

Сумська митниця розташована на північному сході України. На півночі та сході область межує із Брянською, Курською та Білгородською областями Російської Федерації - довжина державного кордону з Російською Федерацією 298 км. На кордоні розташовані три пункти пропуску залізничного транспорта (Волфіно, Пушкарне, Зерново) та п'ять — автомобільного (Бачевськ, Катеринівка, Рижовка, Юнаковка, Велика Писаревка).

На півдні, сході та заході межує із Харківською, Полтавською та Чернігівською областями України. Відстань від обласного центра до столиці України м. Києва 350 км.[18]

Історія Сумської митниці бере свій початок з 1985 року, коли з метою здійснення митного контролю вантажів, що надходили для будівництва заводу обважених та ведучих бурильних труб Сумського машинобудівного об'єднання їм. М.В. Фрунзе італійською фірмою «Даніелі», на території нашого міста був створений митний пост Київської митниці. Особовий склад поста налічував тоді 5 чоловік.

На початку 1989 року будівництво заводу було завершено, та роботи митникам тільки добавилось. Це було пов'язано з декларуванням вантажів, що направлялись, тепер вже, у далеке зарубіжжя. Крім того, у 1989 році Сумський митний пост обслуговував суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності не тільки Сумської області, а й Харківської. Після розпаду Радянського Союзу та здобуттям незалежності, в Україні почала розвиватись і власна митна система. Днем утворення нашої митниці вважається 8 квітня 1992 року, коли наказом Голови тоді ще Державного митного комітету України на базі Сумського митного поета була створена Сумська митниця з трьома постами: Шосткинським, Конотопським та Глухівським. Загальна чисельність митниці тоді нараховувала 50 одиниць. У зоні діяльності нашої митниці на даний час діють 4 митних пости: «Білопілля», «Велика Писарівка», «Краснопілля» та «Юнаківка», відповідно з трьома автомобільними пунктами пропуску («В.Писарівка», «Рижівка» та «Юнаківка»), двома залізничними пунктами пропуску («Волфіно», «Пушкарне»), одним залізничним пунктом контролю «Ворожба» та пунктом пропуску для повітряного сполучення «Суми-Аеропорт». Довжина кордону з Російською Федерацією складає 264 кілометри. Прикордонними областями сусідньої території є Курська та Білгородська області. Аналізуючи зовнішньоекономічну діяльність у нашому регіоні, як одне з істотних джерел наповнення Державного бюджету, необхідно зазначити, що протягом вже багатьох років головними товаровиробниками, в зоні діяльності митниці, є крупні промислові підприємства: Відкрите акціонерне товариство " Сумихімпром";

  • Відкрите акціонерне товариство " Сумихімпром";

  • Відкрите акціонерне товариство " Крафт Фудз Україна ";

  • Відкрите акціонерне товариство "Сумське машинобудівне науково виробниче об'єднання імені М. В. Фрунзе ;

  • Закрите акціонерне товариство "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування" .[19]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]