Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_Програма_Виробнича прак_Рибченко.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
306.18 Кб
Скачать

3.4. Заняття, екскурсії під час проходження практики

Для студентів проводяться заняття інструктивного характеру. Під час занять керівник практики на місці знайомить студентів із характеристикою сфери діяльності організації, установи, подальшим розвитком їх діяльності.

З метою поглибленого вивчення діяльності, а також взаємодії з іншими організаціями, підприємствами, установами, фінансовими і банківськими структурами керівники від бази практики проводять для студентів екскурсії.

3.5. Методичні рекомендації

Початком практики студентів за напрямом освіти 6.030509 “Облік і аудит” є складання календарного плану (додаток В) проходження практики, який забезпечує послідовне вивчення всієї роботи з обліку і аудиту.

Керівник практики від кафедри знайомить студентів з програмою практики та індивідуальним завданням, узгоджує зміст цих документів з керівником від баз практики. За графіком, затвердженим на кафедрі проводить консультування студентів у процесі практики, здійснює контроль за виконанням студентами програм практики, правил внутрішнього трудового розпорядку, ведення щоденника, вирішує організаційні питання, що виникають, інформує завідуючого кафедри про хід практики.

Студент вивчає організацію бухгалтерського обліку відповідно до програми та індивідуального завдання.

Під час практики студент використовує набуті знання щодо методів бухгалтерського обліку, планування, контролю, вивчення економічних явищ, у тому числі економіко-статистичні групування, перерізні величини, показники варіацій, індекси, коефіцієнти, економіко-математичні моделі тощо.

3.6 Навчальні посібники

З метою поглибленого опанування студентами майбутньою професією, керівники практики від бази практики знайомлять студентів з нормативною та законодавчою базою, необхідною літературою та посібниками. Перелік рекомендованих навчальних посібників подано у списку рекомендованої літератури.

4. Форми і методи контролю

Під час проходження практики студент має цілком дотримуватися правил внутрішнього розпорядку відповідної організації.

Обов'язки і права студентів, керівників практики від інституту і баз практики наведені в додатках Е, Ж, З.

Керівник практики від університету контролює проходження практики за відповідним графіком (додаток К).

Керівник бази практики добирає і призначає безпосередніми керівниками практики досвідчених фахівців, а також разом із керівником з практики від кафедри організовує і контролює проходження практики відповідно до програми.

Студенту створюються необхідні умови для вивчення всіх сторін діяльності підприємства чи організації у галузі бухгалтерського обліку, а також для збирання матеріалів до звіту з практики. Він веде щоденник, де коротко характеризує виконану роботу та результати власних спостережень.

У разі порушення студентом правил внутрішнього трудового розпорядку керівник від бази практики може видати наказ про накладення відповідного стягнення.

5. Вимоги до звіту

5.1. Загальні вимоги

Звіт з проходження практики – це основний підсумковий документ, що надає можливість проаналізувати й оцінити діяльність студента під час проходження практики.

Звіт має бути складено і оформлено відповідно до вимог ССКД та ДСТУ 3008-95. "Документація. Звіти у сфері науки і техніки". – К.: Держстандарт України, 1995; стандарту “Оформлення дипломних (курсових) робіт: Вимоги і коментарі”. – Запоріжжя: ГУ “ЗІДМУ”, 2003.