Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
35МаркетингМВК_КР_11МГ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
409.6 Кб
Скачать

9

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені АЛЬФРЕДА НОБЕЛЯ

КАФЕДРА МАРКЕТИНГУ

Методичні вказівки

щодо виконання курсової роботи

з дисципліни

“Маркетинг”

для галузі знань

0305 – “Економіка і підприємництво”,

напряму підготовки 6.030507 – „Маркетинг”

Затверджено на засіданні кафедри

Протокол № 1 від 31.08.2011 р.

Дніпропетровськ

2011

Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи з дисципліни “Маркетинг” / І.В. Тараненко, к.е.н., доцент, О.В. Дашевська, к.е.н., доцент, А.П. Міщенко, к.т.н., доцент, О.Г. Литвиненко, ст. викладач – Дніпропетровськ: ДУЕП ім. А.Нобеля, 2011.- 23 с.

Укладачі: І.В. Тараненко, к.е.н. доц.

О.В. Дашевська, к.е.н. доц.

А.П. Міщенко, к.т.н. доц.

О.Г. Литвиненко, ст. викладач

Відповідальний за випуск: І.В. Тараненко, канд. екон. наук, доц., зав. кафедрою маркетингу.

ЗМІСТ

  1. Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи 3

    1. Мета і завдання курсової роботи 3

    2. Загальні вимоги до курсової роботи 3

    3. Вибір теми курсової роботи 4

1.4. Підбір літератури та інших матеріалів. 4

1.5. Консультаційний етап 5

1.6. Викладення змісту та оформлення курсової роботи. 5

1.7. Рецензування та захист курсової роботи. 6

1.8. Оцінювання курсової роботи 6

1.9. Структура і зміст розділів курсової роботи 7

2. Порядок оформлення курсової роботи 14

3. Орієнтовний перелік тем теоретичної частини курсових робіт 18

4. Рекомендована література 19

Додатки 20

  1. Методичні вказівки щодо виконання курсової роботи

    1. Мета і завдання курсової роботи

Поточний період часу характеризується глибокими і багатоаспектними перетвореннями в економіці держави. Ця обставина призводить до необхідності кардинальної перебудови управління економікою, що змінює роль керівників і спеціалістів, посилює відповідальність за ефективність і якість прийнятих рішень. У зв’язку з цим зростає значення дисципліни „Маркетинг”, яка озброює майбутніх спеціалістів знаннями у сфері управління підприємством на основі маркетингового підходу.

Мета виконання курсової роботи – закріплення знань студентів, отриманих на лекціях, практичних заняттях і в процесі самопідготовки, придбання навичок рішення практичних задач.

Текст курсової роботи складається з двох частин: теоретичної і практичної. В теоретичній частині студент приводить розгорнутий опис проведеного дослідження за обраною темою (орієнтовний перелік тем – п.2). Основою цієї частини курсової роботи повинні служити матеріали, отримані студентом у результаті вивчення літератури, публікацій в спеціальних журналах, нормативних положень і законодавчих актів. Розкриття теми бажано ілюструвати цитатами, цифрами, фактами тощо. Усі включені в роботу статистичні дані, цитати і факти повинні мати посилання на джерело, з якого вони взяті. Скрізь, де доречно, студент може висловити своє розуміння того або іншого аспекту досліджуваної теми.

В практичній частині роботи "Сегментування цільового ринку і позиціонування продукції підприємства" необхідно розкрити об’єктивну необхідність застосування маркетингу в ринкових умовах функціонування організації, що бажає втілити в життя конкретну підприємницьку ідею у вигляді створення і реалізації певної продукції (послуги). Мета практичного завдання – вибір і аналіз цільового ринку, сегментування цільового ринку, вибір цільових сегментів ринку, позиціонування товару організації на обраних сегментах цільового ринку.

Виконання курсової роботи має сприяти глибшому опануванню студентами дисципліни "Маркетинг", що зобов’язує їх ґрунтовно вивчити спеціальні навчальні та наукові видання, у яких розглядаються окремі аспекти використання методів та технологій дослідження та сегментування цільового ринку.