Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Election.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
57.86 Кб
Скачать

24. Translate into English:

1. Громадяни України, які мають право голосу, можуть брати участь у роботі виборчих комісій як їх члени, а також у проведенні передвиборної агітації, здійсненні спостереження за проведенням виборів. 2. Будь-які прямі або непрямі привілеї або обмеження виборчих прав громадян України за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками забороняються. 3. Не має права голосу громадянин, визнаний судом недієздатним. 4. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями.

26. Translate into English:

1. Президент піддав нищівній критиці кількох губернаторів за спробу зірвати вільне голосування виборців. 2. Сенатор не сумнівався, що якби первинні вибори відбувалися нині, то сам він набрав би значно менше голосів. 3. Коли кандидат увійшов до зали, його зустріли бурхливими оплесками й схвальними вигуками. 4. Президент виступив по національному телебаченню із заявою. 5.

Правила, які мали регулювати процедуру виборів були вироблені конгресом лише один раз у 1825 році. 6. Лідер опозиції не припиняв своїх нападок на президента, удаючись до всієї національної преси та телебачення. 7. У переповненій залі губернатор з готовністю відповідав на всі запитання журналістів. 8. Виступаючий не схвалював упереджених виступів опозиції, проте рішуче засуджував вагання президента. 9. Кандидат сказав, що зворушений довір’ям виборців і пообіцяв і надалі прислухатися до їхніх думок і наказів. 10. Щоб виграти кандидатові потрібно було набрати більше голосів, ніж кожен з його суперників окремо.

29. Translate into English:

1. Всі сподівалися, що нова виборча компанія стане зразком демократизму й політичної культури. 2. У гірших традиціях незграбної агітації перших виборів всім бажаючим пропонувалося безкоштовно почастуватися алкоголем. 3. Невдоволення киян своїм міським головою демонструють мітинги й пікети, які проходять останнім часом досить часто. 4. Все це можна пояснювати тим, що стара влада продовжує використовувати брудні технології. 5. Масові порушення законодавства випливають із того, що кандидати здебільшого навіть не намагаються створити умови для свідомого вибору, і прагнуть завоювати симпатії виборців не своїми програмами, а примітивним задобрюванням, що не має нічого спільного з дійсною турботою про соціальний розвиток. 6. Пропозицію кандидата було відхилено. 7. Президент України ініціював підготовку та підписання угоди про забезпечення демократичних, чесних і прозорих виборів, але політичним партіям знадобилося дещо більше часу для того, щоб вивчити її, надати свої пропозиції щодо цієї угоди. 8. Вибори повинні проводитись на підставі відповідних принципів, які розроблені міжнародним товариством і визнані в цілому ряді міжнародних угод. 9. Порушення основних засад виборчого права стало підставою для скасування результатів голосування. 10. Лише законодавчими методами не можна домогтися того, щоб вибори пройшли так, як ми хочемо – демократично вільно і чесно. 11. Президент України неодноразово наголошував, що він ставить собі одне з пріоритетних завдань – унеможливити масштабне використання адміністративного ресурсу під час цих виборів. 12. Політична угода має характер моральний, вона вказує на ту тенденцію і ті стандарти, до яких повинно прагнути суспільство. 13. Президент України і Прем’єр-міністр заявляють публічно і неодноразово, що з їхнього боку буде зроблено все можливе, щоб не допустити застосування адміністративного ресурсу. 14. Необхідно дотримуватися певного кодексу честі, певних норм поведінки, зокрема не застосовувати методи чорного піару, не розповсюджувати наклепницьку інформацію, не грати на тих почуттях, які можуть ставити під загрозу цілісність України, її конституційний лад, розпалювати ворожнечу, шкодити правам людини і т.д. 15. Ці вибори повинні засвідчити, наскільки громадяни країни підтримують свого президента та його прибічників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]