Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Election.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
57.86 Кб
Скачать

7. Translate into English observing the rules of the sequence of tenses:

1. Крістін була вражена змінами, що відбулися в Ендрю. 2. «Не може бути, щоб він втратив інтерес до роботи, не може бути, щоб він думав тільки про гроші,— думала вона. 3. Ендрю, у свою чергу, не розумів, чому Крістін стала такою нервовою і чому вона нізащо не хоче сказати, що з нею трапилось. 4. Він думав, що замість того, щоб сердитися на нього, їй варто було б радуватися його успіху. 5. Вона могла б подумати про те, як краще обладнати нашу квартиру тепер, коли ми можемо дозволити собі це», — думав він. 6. Але він не міг довго думати про це, тому що був дуже зайнятий: йому треба було обслужити всіх своїх пацієнтів, тому він вирішив, що її дивна поведінка — просто каприз, на який він не повинен звертати уваги. 7. Одного разу місіс Лоренс подзвонила йому і, сказавши, що її чоловік поїхав в Ірландію і вона, може, через кілька днів поїде до нього, запросила його на сніданок. 8. Він прийняв її запрошення, хоча і подумав, що вона могла б запросити і Крістін. 9. Потім він прийшов до висновку, що це візит скоріше діловий, а не світський і що він повинен бувати в між людьми. заводити знайомства, що можуть бути корисні для його кар'єри, і що йому ні до чого говорити про це Крістін.

8. Translate into English. Observe the rules of the sequence of tenses:

1. Ви знаєте, де зараз живе ваш товариш? 2. Я чув, як добре він розмовляє англійською. 3. Я хочу знати, з ким я туди поїду. 4. Я чув, що ви зараз працюєте над новою книгою. 5. Ми закінчили те, що ви нас просили зробити. 6. Ви чули, що мій брат одружився? 7. Ми чули, що він переїхав на нову квартиру. 8. Він каже, що жив у Мінську. 9. Він сказав, що живе в Мінську. 10. Він сказав, що жив у Мінську до того як приїхав сюди. 11. Зателефонуйте мені, будь-ласка, коли звільнитесь. 12. Ви не знали, хто це зробив? 13. Його батьки будуть раді, якщо він одружиться. 14. Я cподіваюсь, ви не забули, що у вас завтра доклад. 15. У нас це не займе багато часу, якщо ми почнемо працювати зразу. 16. Де вона буде працювати, коли закінчить університет? 17. Я не знаю, коли вона закінчить університет. 18. Я також не знав, що ви зайняті. 19. Він сказав мені, що знає три іноземні мови. 20. Він відповів, що звільниться, щойно закінчить перекладати статтю.

9. Translate the following into English:

1. Вона може прийти. 2. Вона може не прийти. 3. Вона не може прийти. 4. Вона могла б прийти. 5. Вона може не приходити. 6. Вона повинна прийти. 7. Можливо, вона прийшла. 8. Мабуть, вона прийшла. 9. Вона повинна була прийти в п'ять (невідомо, чи прийшла). 10. Вона повинна була прийти (але не прийшла). 11. Їй довелося прийти. 12. Їй теж варто прийти. 13. Їй треба було прийти (а вона не прийшла). 14. Чого це вона прийде? 15. Їй не потрібно було приходити (а вона прийшла). 16. Вона могла б прийти (але не прийшла). 17. Невже вона прийшла? 18. Не може бути, щоб вона прийшла. 19. Вона не могла прийти. 20. Вона не могла не прийти.

14

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]