Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Проект-е_часть6.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
419.33 Кб
Скачать

Великі вироби

Код великого виробу

Назва виробу

Параметр 1

Параметр 2

001

ААА

А1

А2

002

ВВВ

В1

В2

003

ССС

С1

С2

Таблиця 3.6

Дрібні вироби

Код великого виробу

Код дрібного виробу

Назва виробу

Параметр 1

Параметр 2

001

015

а

а1

a2

001

016

b

b1

b2

001

017

c

c1

c2

002

018

d

d1

d2

003

019

e

e1

e2

Правило 7. Даталогічна реляційна модель даних має складатися з набору схем відношень. Відношення цієї моделі мають бути зведені як мінімум до третьої нормальної форми.

Правило 8. Первинні ключі відношень використовуються при проектуванні унікальних первинних ключових або індексних файлів, за допомогою яких здійснюється пошук даних у пам'яті обчислювальної системи.

Правило 9. У відношенні порядок атрибутів у складному ключі не має значення, а при проектуванні індексного або ключового файла порядок полів, що відповідають цим атрибутам, має принципове значення. Сортування даних ключа виконується спочатку за першим атрибутом, а в межах однакових екземплярів першого атрибута ключа — за наступним атрибутом і т.д.

Правило 10. Одержану даталогічну модель аналізують з метою оптимізації (зокрема ,оцінюється ефективність схеми БД за обсягом оброблення).

Кожна прикладна задача характеризується частотою виконання та кількістю звернень LRA (Logical records access) до логічних записів БД. Кількість LRA може бути оцінена за даними таблиці “Задача — дані” та даними про частоту виконання кожної прикладної задачі.

Загальна кількість LRA в усіх прикладних задачах є одним з основних критеріїв ефективності схеми БД. LRA характеризує загальну кількість звернень до фізичних записів БД, що містяться в зовнішній пам'яті. Чим вищий цей показник у системі, тим нижча швидкість оброблення. Тому прикладна задача з найбільшим значенням LRA має бути досліджена з метою вдосконалення структури даних, зменшення частоти виконання, вирішення питання про доцільність оптимізації зберігання записів у процесі експлуатації БД. Останню обставину особливо важливо враховувати тоді, коли файл даних через великий розмір повністю не вміщується в оперативній пам'яті. Вибірка записів такого файла, відсортованого за ключем, може забирати багато часу. Це зумовлено тим, що близькі за ключем записи можуть фізично знаходитись на диску на значній відстані один від одного.

Такі файли треба час від часу перезаписувати, заздалегідь проіндексувавши їх за первинним ключем. Це мінімізує час оброблення записів.

За результатами аналізу розроблюють пропозиції щодо вдосконалення схеми БД і режимів оброблення даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]