Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Arakin 4th year U.4.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
134.14 Кб
Скачать

Home Translation

  1. Не варто тримати на нього зла. Просто зроби вигляд , що не зауважуєш його різких манер, його неуцтва. Він затвердився в суспільстві як непоправний нахаба, що поробити!

  2. Вони - одна зграя. Навіть якщо ти поставиш під сумнів прийнятність проекту перед начальством, однаково їм все зійде з рук.

  3. Повідомляю вас невинними в осудному злочині! - Я вірив вам, суддя, з тих пор, як уперше Вас побачив.

  4. Кого називають людьми з вищого суспільства! Зараз важко дати чітка відповідь.З одного боку, це безумовно багаті люди, з іншого боку - цього зовсім не досить. Тут не можна зневажати й рівнем утворення, і манерою поводження - все скаже саме за себе.

  5. Ти злякав мене до смерті, дурень! - Прости, я не думав, що мій раптовий прихід так тебе злякає, прости, я поняття не мав, що ти така нервова.

  6. Залиши надію, всяк сюди вхідний.

  7. А чи не спробувати тобі попрацювати в мене в конторі? Звичайно, прийде зосередитися, але це потім себе виправдає. - Але я ж нічого не розумію в мистецтві! - Зате ти прекрасно знаєш фінанси!

  8. Він залишив неї в нестатку, абсолютно не підозрюючи про існування ще однієї людини, якому він був більше всіх на світі.

  9. Якщо він буде так вести справи, то зведе весь наш проект нанівець. Він абсолютно закинув справи, а хто потім буде все влагоджувати? Я!

  10. Йому однаково. Він пропускає мимо вух всі твої ради. Більше того, манера його поводження наводить на думку про те, що він розраховує на те, що,якщо щось трапитися, ти йому допоможеш.

  11. Одне його ім'я вселяє думка про стабільність, надійність, мудрість. Тільки невіглас може думати про нього без поваги.

  12. Крута стежка спускалася долілиць до моря. Джонни впевнено вів хлопців долілиць.

  13. Зал вибухнув оплесками й не відпускав диригента доти, поки не зазвучала всіма улюблена композиція.

  14. Ця справа зможе розплутати тільки людина, що добре розбирається в законах.

  15. Вона зосередила думку на проекті, тільки на проекті, так, що закинула всі дела, забула про будинок і дітей.

  16. Всі інструменти повинні бути в зоні досяжності.

  17. Геть із моєї кімнати, дайте мені спокою! Зрештою, поводьтеся пристойно.

  18. Скасування вироку нижчою інстанцією не означає, що рішення не буде оспариваться.

  19. Після бійки діти розбіглися в розсипну.

  20. Чому ти спізнився? - У мене будильник раптом задзвонив о другій годині ночі, а потім не ввімкнувся.

  21. Хазяїн ферми пригрозив спустити на нас собаку.

  22. Екскурсія гіда виявилася дуже змістовною.

  23. Він підійшов, простягнув руку, але вона, не помітивши її, пройшла мимо.

  24. Ти можеш мені допомогти? - Ні, я нова людина тут і не знаю порядків.

  25. Не обертаючи уваги на її різку відповідь, вона продовжував розмову, його завданням було - улагодити конфлікт.

  26. У мене турбот повний рот, а отут ви ще зі своїми скандалами.

  27. Потрібно відкласти рішення проблеми до завтра. - ні, нам сьогодні потрібний робітник.

  1. Не стоит держать на него зла. Просто сделай вид, что не замечаешь его резких манер, его невежества. Он утвердился в обществе как неисправимый нахал, что поделать!

  2. Они – одна шайка. Даже если ты поставишь под сомнение приемлемость проекта перед начальством, все равно они откажутся от ответственности .

  3. Объявляю вас невиновными во вменяемом преступлении! – Я верил вам, судья, с тех пор, как впервые Вас увидел.

  4. Кого называют людьми из высшего общества! Сейчас трудно дать четкий ответ. С одной стороны, это безусловно богатые люди, с другой – этого совсем не достаточно. Здесь нельзя пренебрегать и уровнем образования, и манерой поведения – все скажет само за себя.

  5. Ты испугал меня до смерти, дурак! – Прости, я не думал, что мой внезапный приход так тебя испугает, прости, я понятия не имел, что ты такая нервная.

  6. Оставь надежду, всяк сюда входящий.

  7. А не попробовать ли тебе поработать у меня в конторе? Конечно, придется сосредоточиться (собраться), но это потом себя оправдает. - Но я же ничего не понимаю в искусстве! - Зато ты прекрасно знаешь финансы!

  8. Он так униженно просил ее о повышении зарплаты, что, казалось, это для него вопрос жизни и смерти. Ей даже пришлось на время забыть про обиды, которые он ей причинил.

  9. Если он будет так вести дела, то мы будем вынуждены приостановить проект. Он абсолютно забросил дела, а кто потом будет все улаживать? Я!

  10. Ему все равно. Он пропускает мимо ушей все твои советы. Более того, манера его поведения наводит на мысль о том, что он рассчитывает на то, что если что-то случиться, ты ему поможешь.

  11. Он плавно толкнул мяч, тот так точно покатился в ворота, что не было сомнений – это асс в футболе.

  12. Крутая тропинка спускалась вниз к морю. Джонни уверенно вел ребят вниз.

  13. Зал взорвался аплодисментами и не отпускал дирижера до тех пор, пока не зазвучала всеми любимая композиция.

  14. Он так прекрасно рассказывает анекдоты, что просто невозможно не рассмеяться.

  15. Она сосредоточила мысль на проекте, только на проекте, так, что забросила все дела, забыла о доме и детях.

  16. Все инструменты должны быть в зоне досягаемости.

  17. Когда ты пренебрегаешь обязанностями – это проблема коллектива, когда же ты не замечаешь проблем близких, это исключительно твоя беда.

  18. Його останні твори відрізняються такою глибиною, що це дає виконавцю неабияку свободу інтерпретації.

  19. Его последние произведения отличаются такой глубиной, что это дает исполнителю огромную свободу интерпретации.

  20. После драки дети разбежались врассыпную.

  21. Почему ты опоздал? – У меня будильник вдруг зазвонил в два часа ночи, а потом не включился.

  22. Из кого состоит эта семья? – Её состав – огромная тайна

  23. Хозяин фермы пригрозил спустить на нас собаку, не подозревая, что у Гарри было ружье. Но с тех пор местные парни прекратили попытки залезать в его поместье.

Translate the following.

1. У нього на руках були незаперечні докази того, що злочин був добре підготовлений, а також того, що сусіди знаходилися в явній змові.

2. Вона заприсяглася ніколи не забувати про ций потопаючий корабель, про хоробру команду, що залишила корабель останньою, допомагаючи дітям, жінкам і старим сісти в шлюпки.

3. Цілком очевидно, що він абсолютний неук у мистецтві, але, спілкуючись з художниками, він ніяк не страждає від зніяковілості. Навпроти, його судження змушують думати, що він обертається в колах світової еліти, тих, хто широко користується і навіть керує художнім світом.

4. Нікому не хочеться, щоб про нього судачили, тому, дорога, якщо ти не одержуєш новини з перших рук, будь ласка, не запускай їх у світ. Таке поводження давно обурює не тільки мене.

5. Сестри уважно вдивлялися їй в обличчя, намагаючись визначити вік, але прямо задати їй питання про це вони так і не наважилися. Максимум того, що вони довідалися, це те, що коли тітка Лілі вчилася в коледжі, їм ще не було і п'яти років.

6. От уже котрий тиждень ця молода людина потрапляється мені на очі в самих несподіваних місцях. Я вже було подумала, що він переслідує мене, як усі з'ясувалося. Виявляється, він пробує свої сили в ролі репортера і йому потрібно моє інтерв'ю.

7. Рекомендована література, як правило не дає відповіді на всі питання, включені в екзаменаційний матеріал. Щоб позбутися сумнівів із приводу деяких аспектів предмета, вам доведеться провести самостійний інформаційний пошук.

8. Його заява про те, що він відмовляється відповідати за проект не звільняє його від відповідальності за те, що вже було зроблено. Нехай він рішуче налаштований призупинити дослідження, але комусь усе рівно прийдеться їх проводити.

9. Почекай, скоро я змушу їх робити усе, що я накажу. Їхня постійна зневага мною вже діє мені на нерви.

10. Екскурсія по музею продовжувалася півтори години. До кінця ми вже дуже утомилися і просто проходили повз безсмертні шедеври, що тільки вчора були переповнені бажанням розглянути і запам'ятати на все життя.

11. Співробітники повинні завжди знаходитися поблизу, а їх ніколи немає на місці. Шеф обурений такою зневагою своїми обов'язками.

12. Прилади на напівпровідникових елементах зробили революцію в сучасній електроніці, дозволивши значно полегшити ряд технологічних процесів.

13. Він біг і біг через зарості, переборюючи опір стомленого тіла і ниття ран, які ще не до кінця загоїлися.

14. Звільнивши Смита і давши Брауну повну свободу дій, вони підписали вирок проекту. Тепер його необхідно призупинити на невідомий термін. Директор узагалі запропонував завершити його на цьому етапі, і тільки одна людина може запустити його знову, Смит. Але він затаїв образу і не повернеться.

15. Убирайтеся геть з кімнати, я не має наміру вислухувати подібну нісенітницю. Це усе, що я заслужив за стільки років моєї праці і любові до вас? Ви запустили будинок, справи, зневажаєте дітьми і своєю старою матір'ю. Ви навіть стіл не можете забрати після обіду. .

16. Жахлива погода змусила нас відкласти матч, який потім усе рівно довелося вести під заливним дощем. Футболісти бігали по калюжах бруду, не звертаючи уваги на потоки води, що ллються з неба.

17. Негайно починайте роботу, у вас у розпорядженні всі необхідні матеріали й інструменти. До вечора усі має бути готово.

18. Вони з жалем відмовилися від планів поїздки на південь наприкінці серпня. Брат довго обурювався, що його не попередили, усі були на взводі, узагалі стомлення говорило саме за себе.

Translate into English orally:

освободить животное, поджигать дом, устанавливать правила подписки, быть готовым, назначать время встречи, начинать новый проект, устанавливать стандарт поведения, настраивать сотрудников против власти, назначать день свадьбы, не обращать внимания на эмоции, устанавливать новый рекорд страны по легкой атлетике, задерживаться с выполнением обещания, давать вопросы к экзамену по иностранной литературе, записывать ответы, давать ученикам упражнения на употребление артикля, начать гонку, зазвонить в неурочное время (о будильнике), довести до слез, заупрямиться на переговорах, натравить собаку, энергично начать увольнять людей с работы, запустить машину, забросить мяч, положить на музыку, подбодрить товарища, положить желе в холодильник, чтобы оно застыло, застывшая улыбка, негибкая позиция, утвердиться как хороший юрист, общество творческих работников, порядок в фирме, задержка в матче, драка у баре, список заданных текстов, высший свет, твердо решить покинуть страну

покинуть тонущий корабль, покинуть родину на произвол судьбы, отказаться от мысли об улучшении, прекратить попытки, прекратить спасательную операцию из-за опасности, бросит курить, расстаться с привычкой, покинутый дом

возмущаться чьим-л. поведением, возмущаться невнимательным отношением, мальчик, обиженный отношением к нему, возмущенные родственники, вызывать возмущение, таить на кого-то обиду

наводить на мысль о чем-то неприятном, говорить само за себя, иметь признаки ограбления, легкий намёк на польский акцент

работник, опытный работник в этом деле, не очень опытный в кулинарии, аплодисменты, долгие восторженные аплодисменты, выходить из-под контроля, держать оборудование поблизости, пробовать свои силы в бизнесе, быть очень занятым, ковёр, сделанный вручную, делать все, что скажет босс, одна шайка, униженно просить, иметь кое-какую сумму в распоряжении, с одной стороны, с другой стороны, иметь на руках больного ребенка, отказываться от ответственности, получать помощь от товарища

очистить площадь от людей, прокашляться, выгнать вон, убирать со стола, чистить дорожки от снегу, освободить кого-то от ответственности за преступление, чистое небо, ясный взгляд, невиновный работник, четкие планы, четкое представление о намерениях, открытый вид (ландшафт), открытая дорога, опасности нет

манера поведения, поведение в школе, вести себя хорошо, вести дела, руководить новым оркестром филармонии, полупроводник, проводить тепло, работать кондуктором на железной дороге, дирижер симфонического оркестра

сочинить стихи, писать музыку, состоять из кислорода и водорода, успокоиться, собирать приспособление, выдающийся композитор 20-го столетия, раннее произведение писателя

резко остановиться, резкие манеры, резко ответить, резко обрываться (о склоне), крутая тропинка

пренебрегать советами, пренебрегать обязанностями, не заметить протянутой руки, запустить дом, забросить детей

неуч, не разбираться в искусстве, не знать о чьем-л. присутствии, не знать о новости

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]