Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_3_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
51.71 Кб
Скачать

2. Індивідуальне завдання

    1. Відкрити поточний рахунок в національній валюті клієнту – юридичній особі. Завдання виконується за індивідуальним варіантом вхідних даних, якими є результати виконання лабораторної роботи № 2.

    2. Сформувати і роздрукувати довідку з особового рахунку клієнта.

3. Послідовність виконання лабораторної роботи

3.1. Ознайомитися із теоретичними аспектами теми лабораторної роботи.

3.2. Відкрити поточний рахунок клієнту-юридичній особі за даними індивідуального варіанта.

3.3. Оформити звіт.

4. Порядок виконання індивідуального завдання

4.1. Увійдіть у пункт меню: «Лицевыє счета»  «Открытие новых ЛС». Вам буде пред'явлений екран, у якому вкажіть реквізити рахунка, що відкривається:

"Валюта":

Клавішею <Пробіл> вибираєте 'Нац'/'Ин'. Якщо обрано іноземну валюту, то в наступному полі по <F2> вибираєте потрібний код валюти.

"Клиент" (5 цифр):

Реєстраційний Номер Клієнта у Вашому Банку. Для пошуку Клієнта у Довідниках потрібно натиснути клавішу <F2>, Ви одержите вікно для вибору Довідника. У цьому вікні клавішею <Пробіл> виберіть одне з можливих значень (Юр.особа, Фіз.особа, Банк, Наш банк), натисніть <Enter>, буде запропоноване вікно для контекстного пошуку. Введіть у поле шаблон для пошуку. У результаті пошуку на екрані з'явиться список відібраних Клієнтів. Після вибору необхідного Клієнта натисніть клавішу <Enter>.

"Счет" (14 цифр):

Номер особового рахунка Клієнта. Вказуєте номер балансового рахунка 4-го порядку (по <F2>-вибір БР4 з довідника). Потім у 9-значному полі аналітики ОР по <Enter> проставляєте найближчий вільний номеp згідно маски Констpуктоpа ОР, або вводите реєстраційний номер клієнта.

"Тип" :

Тип ОР (2 цифри). По <F2> надається вибір значень типів ОР.

Вид секретности счета”:

Можливі значення :

  • "Без секретности" - доступ до ОР має відповідальний виконавець, за яким закріплений ОР, а також ті виконавці, яким призначені повноваження по цьому ОР.

  • "Секретний" - доступ до ОР має тільки відповідальний виконавець, за яким закріплений ОР. Інші виконавці дістають права "аналітичного читання" цього ОР.

Вказуєте – "Без секретности".

"Назначение" (50 алфавітно-цифрових символів):

Призначення (аналітика) особового рахунка.

Наприклад: поточний ТОВ “Аміна”

"Дата открытия":

Дата відкриття ОР у форматі дд/мм/рррр (по клавіші <Enter> - поточна дата);

"Основания для открытия" (до 10 алф.-цифрових символів) :

Текст, наприклад, для поточного рахунку - "Заява".

"Назначение", "Дата открытия", "Основания для открытия" – обов'язкові до заповнення поля. Описані нижче поля пред'являються до заповнення в залежності від того, чи установлені вони в довіднику Типів ОР для даного типу рахунка.

"Тип для ГНИ" (2 цифри):

Тип Особового Рахунка для податкової інспекції (по <F2> - вибір з довідника.

Поля: "Субкорсчет", "Символ" (символ звітності), "Канал репликации" (зв'язок між рахунком, що обслуговується в агентстві й агентством), "Подразделение", "Задерживать РД до квитовки" (Можливі значення: Так/Немає) - не є обов'язковими до заповнення.

"Отв.исполнитель" (5 цифр) :

Поле для введення Коду Виконавця.

Після заповнення цього поля, Вам буде пред'явлений наступний екран: «Доп.параметры», у якому заповніть поля:

"Операции по ЛС":

Поле визначає: чи дозволений овердрафт по рахунку. Клавішею <Пробіл> встановлюється одне з можливих значень:

  • Немає

  • Овердрафт по ліміту;

  • Овердрафт по залишку.

У тому випадку, якщо встановлено роботу з овердрафтом (і по ліміту, і по залишку), до заповнення пропонується поле "ЛС по овердрафту - овердрафтный"- для введення номера овердрафтного рахунка, на який при закритті Опердня буде перекинене червоне сальдо.

Якщо встановлено овердрафт по ліміту, то для ОР можна установити прямий Ліміт овердрафта в поле "Ліміт овердрафта" (див.нижче ), у межах якого можна працювати по даному рахунку.

Якщо встановлено овердрафт по залишку (на депозитному рахунку), то для даного ОР потрібно встановити зв'язок з депозитним рахунком (див.нижче), у межах залишку на якому Клієнт може працювати з овердрафтом по рахунку, що відкривається. Ліміт овердрафта буде визначатися залишком цього ОР. Пропонується вікно "ОР по овердрафту - депозитний" для введення номера депозитного рахунка клієнта. У вікні введення по <F2> - перегляд рахунків клієнта.

При виконанні практичної роботи при заповненні поля “Операции по ЛС” слід вибрати значення: “Нет”. В цьому випадку поля, що пов’язані з офердрафтом – не заповнюються.

"Параметр R011" (1 символ):

Параметр R011 використовується для формування звітності НБУ. Ця додаткова інформація вводиться при відкритті рахунків пролонгованої і простроченої заборгованості, нарахованих відсотків, прострочених нарахованих відсотків і т.ін.

"Параметр R013" (1 символ ):

Параметр дає можливість установити інформацію з рахункам з поділом у залежності від аналітичного рахунка. – Не заповнюється.

"Лимит овердрафта" (15 знаків):

У межах цього ліміту дозволяється овердрафт по даному рахунку. Поле пред'являється до заповнення в тому випадку, якщо в поле "Операции по ЛС" установлене значення 'Овердрафт по ліміту'.

Крім того, до заповнення можуть бути запропоновані наступні поля.

Якщо для даного типу рахунка установлене формування запису процентної ставки: у поле "Тип проц. ставки" зазначене "ОДНА ПРОЦ. СТАВКА" або "ПО ДИАПАЗОНАМ СУММ"; то після заповнення 2-го экpана пpопонується экpан уведення пpоцентной ставки.

Якщо для даного типу ОР указується фіксована процентна ставка, то на екрані введення заповнюються поля "Дата процентной ставки" і "Величина проц.ставки".

Якщо для даного типу ОР установлене формування процентної ставки ”По диапазонам сумм”, то на екрані введення заповнюються поля "Дата процентной ставки", а "Величина проц.ставки" указується для відповідних діапазонів сум залишку на рахунку.

Наведені вище поля при виконанні даної лабораторної роботи не заповнюються.

Після введення всієї інформації клавішею <F8> виконується запис рахунку в базу даних.

Після запису під номером рахунку на екран автоматично (згідно Плану Рахунків) виводиться його характеристика :

  • А - активний,

  • П - пасивний,

  • А-П - активно-пасивний.

4.2. Увійдіть у пункт меню «Клиенты» -> «Юрлица» («Физлица») і в режимі «Коректування» (клавіша «F7») введіть у юридичну справу Вашого клієнта номер основного особового рахунка.

4.3. Увійдіть у пункт меню “Просмотр списка счетов”. Введіть номер поточного рахунка свого клієнта (як початковий так і кінцевий), виведіть у файл сформований звіт і роздрукуйте його.

4.4. Вийдіть із пакета «ОДБ».

4.5. Відключить комп'ютер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]